“Kotsonis”

Διατροφή για Χάσιμο Λίπους: 15 Τροφές – Θαύμα για Απώλεια Λίπους

Διατροφή για Χάσιμο Λίπους

Πολλές φορές επικρατεί η λανθασμένη αντίληψη πως, αν κανείς καταναλώνει ελάχιστη ποσότητα φαγητού με γενική εξάλειψη θερμίδων και μάλιστα χωρίς να διατηρεί κάποιο σταθερό πρόγραμμα, θα καταφέρει να ξεφορτωθεί το περιττό λίπος στο σώμα του.

Κάτι τέτοιο σίγουρα θα επιφέρει ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό και εν τέλει αποδυνάμωση της μυϊκής μάζας.

Διότι η μείωση του αριθμού των κιλών στην ζυγαριά δεν σηματοδοτεί απαραίτητα και την απώλεια λίπους, πράγμα που είναι στην ουσία και το ζητούμενο.

Kotsonis

Αν θέλεις να χάσεις πράγματι βάρος, το παν είναι να κάνεις σωστή επιλογή τροφίμων.

Δηλαδή να μειώσεις την πρόσληψη τροφών που είναι εμποτισμένα με στοιχεία ευτελούς θρεπτικής αξίας, εφιστώντας την προσοχή στα τρόφιμα που έχουν να σου δώσουν πλήθος από θρεπτικά συστατικά.

Αναμφίβολα, η δεύτερη κατηγορία τροφίμων που αναφέραμε, στην οποία εντάσσονται αρκετές τροφές με ευεργετικό ρόλο, επιταχύνει τον μεταβολισμό και βάζει μπρος την απώλεια λίπους που είναι αποθηκευμένο στον οργανισμό.

Παρακάτω, λοιπόν, θα δεις την λίστα με τις 15 μαγικές ενισχυτικές για τον μεταβολισμό τροφές, προκειμένου να επιτύχεις κι εσύ τον τελικό στόχο σου και να φτιάξεις το σώμα που ονειρεύεσαι εντελώς ομαλά, ισορροπημένα και υγιεινά!

Διαβάστε επίσης: Διατροφή για Γράμμωση – Βάζοντας Στόχο Ένα Νέο Τρόπο Ζωής

Τροφές για Χάσιμο Λίπους

Σπανάκι

Ένα πράσινο λαχανικό πλούσιο σε πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά (βιταμίνη A, C, μαγγάνιο, σίδηρο, μαγνήσιο) με ελάχιστες θερμίδες και με αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Ωστόσο, πέρα από τον θρεπτικό του πλούτο, λέγεται ότι κάνει θαύματα και στην καύση του λίπους, κι αυτό γίνεται χάρη στα θυλακοειδή, που μειώνουν την πείνα και την λαχτάρα για γλυκά κατά 95% και ελαττώνουν το βάρος.

Μπορεί να φαγωθεί, τόσο ωμό, όσο και μαγειρεμένο. Σίγουρα, ένα ρόφημα από σπανάκι πριν από το πρωινό γεύμα σε κρατά χορτάτο όλη μέρα!

Νιφάδες βρώμης

Οι νιφάδες βρώμης χωρίς ζάχαρη είναι μια άκρως ιδανική επιλογή για πρωινό, που θα σου δώσει ενέργεια μέχρι να φτάσεις στο επόμενο γεύμα σου και θα σε κάνει να αποφύγεις τυχόν παρασπονδίες.

Μάλιστα έχουν ίδια θερμιδική αξία με τα δημητριακά. Η βρώμη, λοιπόν, βοηθά στην πέψη, το φούσκωμα, την λιποδιάλυση, όπως και επιβραδύνει την κατάσταση του κορεσμού για μεγάλο χρονικό διάστημα, φέρνοντας ένα αίσθημα πληρότητας χάρη στις Β-γλυκάνες, πολύτιμες ίνες για την διατήρηση της σιλουέτας.

Σέλινο

Ένα αρωματικό φυτό και λαχανικό με μόλις 16 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, αλλά άπειρα θρεπτικά οφέλη, όπως βιταμίνη B, C, ασβέστιο, σίδηρο κ.α.

Καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και ενισχύει την υγεία του πεπτικού συστήματος, ενώ θεωρείται υποκατάστατο του αλατιού από διαβητικούς, εφόσον είναι πλούσιο σε άλατα.

Καταναλώνεται ποικιλοτρόπως: είτε ωμό είτε σε σούπες και σαλάτες.

Δοκίμασε, επίσης, να πιείς ένα smoothie από σέλερι πριν από το φαγητό, το οποίο θα είναι αρκετά ευεργετικό για τον μεταβολισμό σου και κατ’ επέκταση θα κατευνάσει την πείνα σου!

Ψάρια

Τα Ω3-λιπαρά, που υπάρχουν σε αφθονία στον σολομό, στη σαρδέλα, στη ρέγκα, στο τόνο και σε άλλα λιπαρά ψάρια, είναι πέρα για πέρα ευεργετικά για το ανθρώπινο σώμα.

Η ποσότητα της πρωτεΐνης που υπάρχει σε αυτά καθιστά εφικτή την αύξηση των καύσεων και την λιποδιάλυση στην κοιλιακή χώρα. Καλό είναι να αποφεύγονται να τρώγονται στην τηγανιτή, καπνιστή ή παστή version τους.

Διαβάστε επίσης: Κετογονική Δίαιτα: Εβδομαδιαίο Πλάνο, Τύποι, Επιτρεπόμενες Τροφές, Προβληματισμοί & Παρενέργειες

Ξηροί καρποί

Οι ανάλατοι (κατά προτίμηση) ξηροί καρποί, όταν καταναλώνονται σε ελεγχόμενη ποσότητα, είναι ένα κατάλληλο γευστικότατο σνακ για μια υγιεινή διατροφή και συμβάλλουν στη διατήρηση φυσιολογικού βάρους.

Μειώνουν το αίσθημα της πείνας, αυξάνουν τον μεταβολισμό και κρατάνε λεπτή την περιοχή της μέσης.

Ειδικά τα καρύδια είναι η καλύτερη επιλογή, μιας και είναι πλούσια σε Ω-3 και μειώνουν τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα.

Πόση ποσότητα να φας; Μια χούφτα ξηρών καρπών είναι πραγματικά ό,τι πρέπει!

Γαλοπούλα

Η γαλοπούλα είναι ένα άπαχο κρέας υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες με 100 θερμίδες περίπου ανά 100 γραμμάρια.

Πλούσια σε αμινοξέα, είναι μια από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές για τη μείωση σωματικού λίπους και την εγρήγορση του μεταβολισμού, καθώς ενδυναμώνει κατά πολύ τους μύες του οργανισμού.

Μήλο

Εξάλλου το λέει και η παροιμία: Ένα μήλο τον ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Έρευνες έχουν διεξάγει το πόρισμα ότι σε μία δίαιτα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες για αποδοτικότερη απώλεια λίπους, όταν συμπεριλαμβάνονται τα μήλα.

Αυτό οφείλεται στην πηκτίνη, ουσία που υπάρχει στα περισσότερα φρέσκα φρούτα και ειδικά στα μήλα, η οποία περιορίζει την ποσότητα λίπους που απορροφάται από τον οργανισμό.

Κινόα

Το κινόα είναι ένα είδος δημητριακών και εντάσσεται στις υπερτροφές εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνες, γι’ αυτό και ενδυναμώνει την μυϊκή μάζα.

Περιέχει, ειδικότερα, ανά φλιτζάνι 5 γραμμάρια φυτικών ινών και 8 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ παράλληλα έχει άφθονες θρεπτικές ουσίες και αντιοξειδωτική δράση.

Αν ψάξει κανείς περαιτέρω θα δει διάφορες πρωτότυπες συνταγές που πειραματίζονται με το κινόα συνδυάζοντάς το με άλλες τροφές.

Αυγά

Πρόκειται για πολύ υψηλής ποιότητας άπαχη πρωτεΐνη, ιδίως το ασπράδι τους.

Κατάλληλα για πρωινό, ώστε να λάβετε ενέργεια, καθώς επισπεύδουν τη διαδικασία της καύσης λίπους, το οποίο μεταβολίζεται πολύ πιο εύκολα λόγω της περιεκτικότητας τους στη βιταμίνη Β12.

Αβοκάντο

Συνιστά υγιεινή και πηγή πλούσια σε φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, γεγονός που υπονοεί πως όποιος προσλαμβάνει μονοακόρεστα λιπαρά στη διατροφή του καταφέρνει να εξολοθρεύσει ευκολότερα το λίπος στην περιφέρεια της κοιλιάς, σε σχέση με κάποιον που δεν τα εντάσσει στο καθημερινό του διατροφολόγιο.

Το αβοκάντο κρύβει, μάλιστα, αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και περιέχει λεκιθίνη, που εκτός του ότι συμβάλλει στην απώλεια λίπους, τονώνει και την μνήμη.

Κανέλα

Η κανέλα είναι από τα πιο ευεργετικά μπαχαρικά με θεραπευτικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, το οποίο μάλιστα συμβάλει στην μείωση της όρεξης και στην απώλεια βάρους, απλά και μόνο προσθέτοντας μια ελάχιστη ποσότητα ημερησίως.

Μπορείτε να την προσθέσετε στον καφέ, το τσάι, το γιαούρτι ή όπου αλλού σας ταιριάζει για να προσδώσετε γεύση και γλυκύτητα δίχως περιττές θερμίδες.

Καφές

Ποιος θα το πίστευε ότι το αγαπημένο και καθημερινό μας ρόφημα θα μπορούσε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και στο κάψιμο λίπους;

Κι όμως είναι αληθινό και η ιδιότητά του αυτή οφείλεται στην καφεΐνη που περιέχει! Αρκεί να μην γίνεται αλόγιστη προσθήκη ζάχαρης, προκειμένου να επιδράσει θετικά.

Καλύτερα, βέβαια, αυτή να αντικαθιστάται από άλλες υποκατάστατες γλυκαντικές ουσίες ελάχιστη θερμιδικής αξίας, όπως stevia ή ζαχαρίνη.

Καυτερές πιπεριές

Η δράση τους είναι σύντομης διάρκειας, ωστόσο εξαιτίας την καψαϊκίνης, ουσίας στην οποία αποδίδουν την καυτερή τους γεύση, κάνουν τον μεταβολισμό να παίρνει… γρήγορες στροφές έως και κατά 25% περισσότερο, ενώ παράλληλα διαθέτουν θερμαντικές ιδιότητες, ζεσταίνοντας τον οργανισμό.

Πράσινο τσάι

Ισχυρός σύμμαχος για τη γρήγορη απώλεια βάρους, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στο χάσιμο λίπους, κάνοντας τον μεταβολισμό να τρέχει με ραγδαίους ρυθμούς λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών του.

Φέρνει μεγαλύτερα αποτελέσματα όταν πίνεται συστηματικά αρκετές φορές μέσα στη μέρα και κατά προτίμηση όταν είναι ζεστό.

Σύμφωνα με έρευνα, καταναλώνοντας περίπου 4 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα μπορεί κανείς να διώξει από πάνω του παραπάνω από έξι κιλά σε διάστημα 2 μηνών.

Προϊόντα ολικής άλεσης

Εννοείται πως σε σύγκριση με τα επεξεργασμένα τρόφιμα (λευκό ψωμί, μακαρόνια, ρύζι κ.τλ.), τα προϊόντα ολικής άλεσης αυξάνουν τον μεταβολικό ρυθμό, κάνοντας τον οργανισμό να καίει τις διπλάσιες θερμίδες και να επέρχεται σε κορεσμό γρηγορότερα, ειδικά με όσα από αυτά τα τρόφιμα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Ας μην παραλείπουμε όμως ότι οι τροφές από μόνες τους δεν κατορθώνουν με τίποτε να μας μεταμορφώσουν μαγικά από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς να παλέψουμε εμείς οι ίδιοι αρκετά γι’ αυτό που επιδιώκουμε.

Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ακολούθησε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής κατάλληλα προσαρμοσμένο στις δικές σου προσωπικές ανάγκες, εντάσσοντας τροφές υψηλής θρεπτικής αξίας σε συνδυασμό πάντοτε με εβδομαδιαία άσκηση και άφθονο νερό!

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα εμπλούτισε τη διατροφή σου με βότανα & μπαχαρικά και δοκίμασε το απόλυτο trend της εποχής, τη διαλειμματική νηστεία (Intermittent Fasting).

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Διακόσμηση Σαλονιού: Ιδέες & Λύσεις για ένα Ξεχωριστό Σαλόνι

ΕΠΟΜΕΝΟ

Νυφικά Παπούτσια: Οι Καλύτερες Επιλογές για Chic Γαμήλια Παρουσία

Μην χάσετε...