“Kotsonis”

Νυχτερινή Ονείρωξη ή Οργασμοί Ύπνου ή Υγρά Όνειρα ή Βραδυνή Εκσπερμάτιση

Νυχτερινή Ονείρωξη ή Οργασμοί Ύπνου ή Υγρά Όνειρα ή Βραδυνή Εκσπερμάτιση

Τί Είναι Ονείρωξη & Πότε Συμβαίνει

Όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει την λέξη ονείρωξη αλλά δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τι ακριβώς είναι.

Η ονείρωξη (ή αλλιώς νυχτερινή ονείρωξη), οργασμοί ύπνου ή υγρά όνειρα ή βραδυνή εκσπερμάτιση είναι όταν κάποιος κατά τη διάρκεια του ύπνου έρχεται σε οργασμό.

Σας ακούγεται σπάνιο; Δεν είναι και τόσο! Είναι ένα φαινόμενο το οποίο συμβαίνει αρκετά συχνά, ειδικά κατά την εφηβεία.

Kotsonis

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Kinsey οι άντρες αυτής της ηλικίας έχουν βιώσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους ονείρωξη. Και το πιο εντυπωσιακό είναι, ότι την έχουν βιώσει χωρίς απαραίτητα να έχουν δει κάποιο «πικάντικο» όνειρο.

Ονείρωξη στους Άντρες

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι άντρες είναι αυτοί που κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στο θέμα ονείρωξη. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα του Ινστιτούτου Kinsey, οι άντρες, που έχουν φτάσει σε οργασμό τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, κατέχουν το ποσοστό της τάξεως του 83%.

Στους άντρες συνηθίζεται να συμβαίνει όταν δεν έχουν ιδιαίτερα έντονη σεξουαλική ζωή και το βιώνουν μέχρι την ηλικία των 40 ετών.

Οι ακούσιες στύσεις που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, προκαλούνται κυρίως σε όσους κοιμούνται μπρούμητα. Αυτό ίσως συμβαίνει γιατί στη συγκεκριμένη θέση ασκείται πίεση στα γεννητικά όργανα.

Ονείρωξη στις Γυναίκες

Η νυχτερινή ονείρωξη δεν είναι μόνο ανδρικό προνόμιο. Σύμφωνα με ευρήματα των ερευνητών, ένα ποσοστό 37% των γυναικών έχει βιώσει και εκείνο έστω και μια φορά στη ζωή τους, ονείρωξη. Μάλιστα, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο νυχτερινός οργασμός είναι αρκετά συχνός. Ξεκινάει από την εφηβεία και φτάνει μέχρι και την ηλικία των 45 ετών.

Στις γυναίκες το φαινόμενο αυτό συμβαίνει με διέγερση της κλειτορίδας. Σε αντίθεση όμως με τους άντρες, στις γυναίκες η νυχτερινή ονείρωξη εμφανίζεται πιο έντονα μετά τα 40.

Οι επιστήμονες πιθανολογούν ότι αυτό γίνεται γιατί αυξάνεται και η εμπειρία των γυναικών στο σεξ. Επειδή ο νυχτερινός οργασμός προκαλείται κατά κύριο λόγο από τον εγκέφαλο, οι γυναίκες που έχουν εμπειρίες στον σεξουαλικό τομέα, τις βιώνουν πιο έντονα και πιο συχνά.

Ονείρωξη στα Αγόρια

Κάποια αγόρια μπορεί να ξυπνήσουν και να δουν ότι έχουν εκσπερματίσει. Αυτό μπορεί να τους αγχώσει γιατί δεν ξέρουν γιατί συνέβη.

Οι γονείς θα ήταν καλό από νωρίς να έχουν ενημερώσει τα αγόρια γι’ αυτό το φαινόμενο. Πρέπει να τους εξηγήσουν ότι πρόκειται για μία βιολογική λειτουργία.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου των αγοριών παράγονται αυτόματα μία με δύο στύσεις οι οποίες μπορεί να συνοδεύονται και από αυτόματη εκσπερμάτιση. Μάλιστα στις πολύ νεαρές ηλικίες το αγόρι είναι αδύνατο να την ελέγξει καθώς είναι αντανακλαστική.

Τα αγόρια γνωρίζοντας όλες αυτές τις πληροφορίες θα πάψουν να αισθάνονται τύψεις ή ενοχές και θα καταλάβουν ότι πρόκειται για κάτι το απολύτως φυσιολογικό.

Ονείρωξη στην Εγκυμοσύνη

Λόγω της αυξημένης ροής του αίματος στη μήτρα και στα γεννητικά όργανα, οι γυναίκες βιώνουν πιο έντονους και πιο συχνούς οργασμούς.

Κάποιες γυναίκες βέβαια εξαιτίας του άγχους που μπορεί να έχουν στην εγκυμοσύνη, δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό. Ο μηχανισμός του οργασμού είναι αρκετά περίπλοκος στις γυναίκες και επηρεάζεται σημαντικά από την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται μια γυναίκα.

Συνεπώς όσες γυναίκες είναι έγκυες δε χρειάζεται να ανησυχούν αν τους συμβαίνει νυχτερινή ονείρωξη ή όχι. Το σώμα τους ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι χρειάζεται ο οργανισμός, ιδιαίτερα σε μία τέτοια περίοδο όπως αυτή της εγκυμοσύνης.

Ονείρωξη σε Ενήλικες / Μεγάλη Ηλικία

Μπορεί με το πέρασμα των χρόνων να μειώνονται οι ορμόνες και η σεξουαλική δραστηριότητα, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι οι άνδρες άνω των 40 και οι γυναίκες άνω των 45, σταματούν να βιώνουν νυχτερινές ονειρώξεις.

Εκείνο που αλλάζει είναι σίγουρα η συχνότητα. Την ώρα που ένας νεαρός άντρας μπορεί να βιώσει και 1 φορά το μήνα το φαινόμενο της ονείρωξης, μετά τα 50 μπορεί να έχει ονείρωξη μόνο 1 φορά κάθε δύο μήνες. Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες.

Συχνή Ονείρωξη

Αν και στην εφηβεία παρατηρείται τα αγόρια να έχουν νυχτερινή ονείρωξη συχνά, κάποιοι άντρες το αντιμετωπίζουν και αρκετά αργότερα. Οι υπερβολικά συχνές νυχτερινές ονειρώξεις μπορεί να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας.

Η παραγωγή σπέρματος είναι μία διαδικασία που συμβαίνει συνεχώς, παρόλα αυτά η διαδικασία της συνεχούς εκσπερμάτισης μπορεί να μειώσει των αριθμό των σπερματοζωαρίων σημαντικά σε σημείο που να υπάρχει κίνδυνος γονιμότητας. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο αναπαραγωγικό σύστημα του άνδρα.

Για να αποφύγει κάποιος τις συνέπειες αυτές, καλό θα ήταν αν διαπιστώσει συχνή ονείρωξη να απευθυνθεί σε κάποιον γιατρό, όπως π.χ. ανδρολόγο.

Ονείρωξη & Εκκλησία

Αρκετοί άνθρωποι εξαιτίας της ονείρωξης γεμίζουν με ενοχές. Σκέφτονται ότι μπορεί η ονείρωξη να είναι αποτέλεσμα αμαρτωλών σκέψεων, ενώ στην πραγματικότητα είναι βιολογική διαδικασία.

Πάμε να δούμε όμως και ένα απόσπασμα από χριστιανικό βιβλίο που αναφέρεται στο θέμα της ονείρωξης.

«Ούτε η νόμιμη σαρκική απόλαυση, ούτε το συζυγικό κρεβάτι, ούτε η ροή αίματος, ούτε οι εκσπερματώσεις κατά τον ύπνο μπορούν να κηλιδώσουν τη φύση του ανθρώπου ή να απομακρύνουν το Άγιο Πνεύμα, παρά μόνο η ασέβεια και η παράνομη πράξη».(«Διαταγές των Αποστόλων», Στ΄, ΕΠΕ, 1, 321-325).

Συνεπώς, και με βάση την Εκκλησία δεν υπάρχει λόγος ενοχής. Κανείς Άγιος δεν έγραψε ότι πρέπει να επιβαρύνεται με κάποια ενοχή ένας άνθρωπος που βιώνει την ονείρωξη.

Αν σας άρεσε το άρθρο για την ονείρωξη που μόλις διαβάσατε, μοιραστείτε το με τους φίλους σας! Θα σήμαινε πολλά για τη μικρή μας ομάδα και σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για αυτό!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κινόα: Τί Είναι, Ιδιότητες, Οφέλη, Θερμίδες & Συνταγές

ΕΠΟΜΕΝΟ

Αποτρίχωση με Κλωστή: Μία Μέθοδος με Ρίζες στη Μ. Ανατολή και Ασία

Μην χάσετε...