“Kotsonis”

Γυναικείος Οργασμός: Όλα Όσα Θέλετε να Μάθετε για Αυτόν!

Γυναικείος Οργασμός

 

Η κατάρριψη διαχρονικών στερεοτύπων που ήθελαν τη γυναίκα να μην απολαμβάνει ελεύθερα την ερωτική της ζωή, ολοένα και καταρρίπτονται με το πέρασμα των χρόνων.

Κοινωνικά ταμπού και υποτιμητικές πεποιθήσεις για τη γυναικεία σεξουαλικότητα οδήγησαν πολλές γυναίκες σε ενοχικά σύνδρομα και τις αποθάρρυναν από το να αναζητούν τη σεξουαλική ικανοποίηση.

Kotsonis

Η γυναίκα πλέον διεκδικεί το δικαίωμά της να ζει και να απολαμβάνει ελεύθερα τη σεξουαλική της ζωής σε κάθε της έκφανση. Και έτσι, μπορεί να ζήσει ελεύθερα την αποκορύφωση της σεξουαλικής πράξης που είναι ο γυναικείος οργασμός.

Τι είναι ο γυναικείος οργασμός;

Ο οργασμός είναι η λαχτάρα, η αποκορύφωση μίας χαρούμενης στιγμής, η επιθυμία για σεξουαλική συνεύρεση με το πρόσωπο που ποθούμε. Δεν είναι τυχαίο που ως λέξη χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον ύψιστο βαθμό δημιουργικότητας (καλλιτεχνικός οργασμός).

Ο οργασμός απασχόλησε κάθε πτυχή της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, κάθε σεξουαλικό προσανατολισμό και διάφορους επιστημονικούς τομείς (από την Ψυχιατρική μέχρι την Ψυχανάλυση η διαδικασία και η αξία του οργασμού μελετήθηκε εξονυχιστικά).

Ο οργασμός απορρέει από το ρήμα ορέγομαι που σημαίνει πως επιθυμώ κάτι πάρα πολύ.  Στη σεξουαλική πράξη θεωρείται από τους περισσότερους ως μία διαδικασία απαραίτητη για την αίσθησης της σεξουαλικής ευχαρίστησης και θεωρείται η ολοκλήρωση της ερωτικής συνεύρεσης.

Ο οργασμός κορυφώνει τη σεξουαλική ένταση, πυροδοτεί το αίσθημα της χαράς και θεωρείται από πολλούς ανθρώπους ως μία από τις σημαντικότερες εμπειρίες της ζωής τους.

Ο γυναικείος οργασμός για πολλές γυναίκες αποτελεί σημαντικό κομμάτι αξιολόγησης για το αίσθημα της σεξουαλικής πληρότητας.

Πόσο σημαντικός είναι ο οργασμός για τις γυναίκες;

Παρά όμως την ύπαρξη του γυναικείου οργασμού, έχει αποδειχθεί πως οι γυναίκες δεν εμπλέκονται σε σεξουαλική δραστηριότητα επειδή ποθούν να βιώσουν τον οργασμό αυτό καθεαυτό.

Σύμφωνα με έρευνες το 85% των γυναικών εμπλέκονται σε σεξουαλική δραστηριότητα για συναισθηματικούς κυρίως λόγους, από αίσθημα αγάπης για το σύντροφο, από οικονομικό και κοινωνικό συμφέρον. Σε αντίθεση με τον ανδρικό πληθυσμό, ο οποίος θέτει τον οργασμό σε θέση μεγάλης σπουδαιότητας και τον επιδιώκει ως τον κυρίαρχο σκοπό μίας σεξουαλικής επαφής.

Επιπροσθέτως, για πολλές γυναίκες ο οργασμός δεν είναι πάντοτε απαραίτητος προκειμένου να αισθανθούν χαρά για τη σεξουαλική επαφή. Για τις γυναίκες παίζει πάντοτε σημαντικό ρόλο η συναισθηματική σχέση που έχουν χτίσει με το σύντροφό τους, καθώς επίσης και το πόσο ερωτευμένες είναι με εκείνον.

Η γυναίκα δεν εμπλέκεται σε σεξουαλική δραστηριότητα αποκλειστικά και μόνο για την αίσθηση της σεξουαλικής ευχαρίστησης, αλλά και για την επιθυμία να ολοκληρωθεί μία συναισθηματική σχέση και με τη σωματική επαφή.

85% των γυναικών δηλώνει πως και χωρίς οργασμό, αισθάνεται σεξουαλικά ικανοποιημένη. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί το γεγονός πως για πολλές γυναίκες ο γυναικείος οργασμός είναι σημαντικός και τον αποζητούν πάντοτε στη σεξουαλική τους ζωή. Υπάρχουν δε γυναίκες που αποζητούν σύντροφο ο οποίος θα τους προσφέρει επιβεβαιωμένα έναν ικανοποιητικό οργασμό.

Έρευνα έδειξε ότι το 95% των ανδρών σχεδόν πάντα φτάνει σε οργασμό με τη σεξουαλική πράξη, ποσοστό το οποίο περιορίζεται στο 25-30% για τις γυναίκες. Με βάση την ίδια έρευνα, 30% των γυναικών αναφέρει ότι δεν έχουν φτάσει ποτέ σε οργασμό με ένα 30-40% να αναφέρουν ότι ολοκληρώνουν μερικές μόνο φορές.

Για τις γυναίκες μεγάλο ρόλο παίζει εξίσου και το παιχνίδι των αισθήσεων, η φαντασίωση και η σεξουαλική σκέψη που μπορεί να πυροδοτήσει τη φαντασία.

Οι άνδρες διαχρονικά, αποζητούν τον οργασμό ως έναν τρόπο απόδειξης του ανδρισμού τους, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τα μυστικά του. Η γυναίκα δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως αντιμετωπίζει διαφορετικά ζητήματα που αφορούν τη σεξουαλικότητά της.

Ιστορικές αναφορές για το γυναικείο οργασμό

Παρόλα αυτά όμως, ο οργασμός ως εμπειρία πάντοτε προκαλεί το ενδιαφέρον, μελετάται διαρκώς και θεωρείται απαραίτητος – από τους περισσότερους – για την ολοκλήρωση της ερωτικής συνεύρεσης. Είναι εκείνος  που κορυφώνει  τη σεξουαλική επαφή, οδηγώντας τη διάθεση και την ψυχολογία σε ανώτερα επίπεδα, εξαιτίας της παραγωγής της ωκυτοκίνης που είναι η υπεύθυνη ορμόνη για το αίσθημα της εγγύτητας και της χαράς.

Είναι η αίσθηση της σαρκικής ένωσης η οποία ξεπερνά το φόβο κάποιας εγκυμοσύνης και οδηγεί σε ανώτερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης.

Ο γυναικείος οργασμός είναι το αποκορύφωμα της σεξουαλικής πράξης στη γυναίκα, ενώ συνοδεύεται από μία πληθώρα σωματικών αλλαγών που χαρακτηρίζονται από τη γυναικεία εκσπερμάτιση. Αυτό σημαίνει πως από τον κόλπο της γυναίκας αποβάλλεται ένα παχύρευστο υγρό το οποίο παράγεται από τους παραουρηθρικούς αδένες ή αλλιώς αδένες του Skene.

Από την αρχαιότητα έχει διαπιστωθεί πως υπήρχε ενδιαφέρον για τη μελέτη της γυναικείας εκσπερμάτισης με τον φιλόσοφο Αριστοτέλη να παρατηρεί πως “σε κατάσταση έντονης χαράς η γυναίκα αποβάλλει ένα υγρό από την ουρήθρα“. Το συγκεκριμένο υγρό εμφανίζει μεγάλη ομοιότητα με το προστατικό υγρό.

Αναφορές στο γυναικείο οργασμό υπάρχουν και στο διάσημο Ινδικό εγχειρίδιο Κάμα Σούτρα, το οποίο χαρτογραφεί την ανθρώπινη σεξουαλικότητα με μεγάλη μαεστρία.

Ο πατέρας της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόυντ, ερεύνησε τον γυναικείο οργασμό και είχε αποφανθεί πως χωρίζεται σε δύο είδη: τον κλειτοριδικό ο οποίος χαρακτηρίζεται ως “επιφανειακός και ανώριμος” και τον κολπικό ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως “ώριμος, αυθεντικός και ενήλικος“.

Ο Φρόυντ πίστευε πως τα δύο αυτά είδη του οργασμού συνδέονται με την προσωπικότητα του ατόμου. Αυτό φυσικά έχει καταρριφθεί, καθώς η γυναίκα που δεν έχει κολπικό οργασμό δε σημαίνει πως αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Φυσικά και για να επέλθει οργασμός, δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή. Πολλές γυναίκες έρχονται σε οργασμό και με αγγίγματα, φιλιά ή άλλες μορφές σεξουαλικής δραστηριότητας όπως με τη χρήση γυναικείων sex toys.

Η έντονη διέγερση πριν τη σεξουαλική επαφή, τα σεξουαλικά ερεθίσματα, η συναισθηματική οικειότητα, όλα αυτά κρίνεται πως επηρεάζουν όχι μόνο την ύπαρξη αλλά και την ποιότητα του οργασμού στη γυναίκα.

Γυναίκες που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στο sex μπορούν σε μία συνεύρεση να βιώσουν παραπάνω από έναν οργασμό.

Σωματικές αλλαγές που επιφέρει ο οργασμός στο σώμα της γυναίκας

Ο οργασμός αν και δεν έχει αποδειχθεί πως ωφελεί απαραίτητα στην αναπαραγωγή, επιφέρει ένα πλήθος αλλαγών στο σώμα και τη συναισθηματική κατάσταση της γυναίκας.

Η γυναίκα που βρίσκεται σε κατάσταση οργασμού εμφανίζει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Αισθάνεται την καρδιά της να χτυπά πιο δυνατά και τους μύες της να σφίγγονται. Η αναπνοή γίνεται ακόμα πιο γρήγορη.
  • Εκκρίνονται από τον οργανισμό της ενδορφίνες, οι οποίες είναι γνωστές ως οι ορμόνες της χαράς. Παράγονται ακόμα οι ορμόνες ντοπαμίνη και ωκυτοκίνη, γνωστές ως οι ορμόνες που δημιουργούν το αίσθημα της χαράς και της σύνδεσης.
  • Αισθάνεται το στήθος της να μεγαλώνει και τις θηλές της να ερεθίζονται. Το πρόσωπό και το δέρμα της μπορεί να κοκκινίσουν.
  • Το αιδοίο φουσκώνει και ο κόλπος παράγει ένα φυσικό λιπαντικό. Η γυναίκα αισθάνεται “υγρή”, ως απόρροια της μεγάλης διέγερσης (ο κόλπος πριν τη διέγερση έχει βάθος 7,5 cm, ενώ μετά τη διέγερση έχει βάθος 9,5 cm).
  • Η κλειτορίδα εξαφανίζεται στο “κουκούλι” της.
  • Υπάρχει η αίσθηση πως η αντοχή στο αίσθημα του πόνου αυξάνεται.
  • Η μήτρα εμφανίζει συσπάσεις, γεγονός που μπορεί να βοηθάει στην προώθηση του σπέρματος.
  • Στην κορύφωση του οργασμού εμφανίζεται αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
  • Υπάρχει απελευθέρωση σεξουαλικής έντασης.
  • Ο πρωκτικός σφιγκτήρας εμφανίζει συσπάσεις.

Ο οργασμός αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, ο οποίος βιώνεται από τους περισσότερους ανθρώπους.

Διαταραχές γυναικείου οργασμού

Στο γυναικείο πληθυσμό υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν είναι εφικτός ο οργασμός. Οι περισσότεροι από αυτούς μπορούν να περιέχουν τη μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, τη δυσκολία στη διέγερση, τη δυσκολία στην επίτευξη οργασμού όπως και τον πόνο κατά της διάρκεια της σεξουαλικής επαφής (δυσπαρεύνια/κολεόσπασμος).

Οι διαταραχές που αφορούν στον οργασμό μπορεί να αφορούν τόσο στις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, όσο και στις γυναίκες που έχουν κανονικά το μηνιαίο τους κύκλο.

Διάφοροι λόγοι όπως η σεξουαλική εμπειρία, ο σύντροφος, η ψυχολογία και η επάρκεια του σεξουαλικού ερεθισμού μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση ενός οργασμού.

Η γυναικεία οργασμική διαταραχή (DSM IV), μπορεί να υπάρξει όταν η γυναίκα μετά από την κατάσταση της φυσιολογικής διέγερσης δεν εμφανίσει πάλι οργασμό. Η γυναίκα μπορεί εξαιτίας αυτής της δυσκολίας να εμφανίσει έντονη δυσαρέσκεια στις προσωπικές της σχέσεις, ακόμα και να απέχει από κάθε σεξουαλική δραστηριότητα. Μπορεί να μην οφείλεται όμως μόνο σε παθολογικά αίτια, αλλά να υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι την επηρεάζουν (η ύπαρξη κάποιας άλλης ασθένειας ή η λήψη φαρμάκων).

Οι διαταραχές που αφορούν στον οργασμό, εμφανίζονται σε μεγάλη μερίδα του γυναικείου πληθυσμού. Αναλυτικότερα:

  • το 10% των γυναικών που είναι μικρότερες από πενήντα ετών εμφανίζουν πρόβλημα στην εμφάνιση του οργασμού
  • το 29% των γυναικών από 18 έως 73 ετών αναφέρει στο γυναικολόγο πως έχει πρόβλημα με το γυναικείο οργασμό, ενώ
  • αποτελεί το δεύτερο πιο συχνό πρόβλημα στο 24% του γυναικείου πληθυσμού.

Υπάρχουν γυναίκες που εμφανίζουν οργασμό με σχετικά μεγάλη ευκολία, ενώ άλλες μπορεί να τον εμφανίζουν πιο αργά και να χρειάζονται μεγαλύτερη… “προθέρμανση”.

Η ιατρική επιστήμη για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος μπορεί να προβεί στη φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση των ψυχολογικών θεμάτων που μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτή τη διαταραχή (προβλήματα ψυχικής υγείας όπως η κατάθλιψη και το άγχος διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο).

Σε δεύτερο επίπεδο μπορεί να προβεί σε ορμονικές αλλαγές, λήψη ορμονών ή σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί ακόμα και χειρουργική επέμβαση.

Ο οργασμός έρχεται ως αποτέλεσμα της σεξουαλικής και συναισθηματικής πληρότητας, μπορούμε να πούμε πως είναι η επισφράγιση της σεξουαλικής ικανοποίησης.

Ο γυναικείος οργασμός είναι για κάθε γυναίκα μία μοναδική εμπειρία. Μπορεί να τον αποζητήσει και να τον βιώσει, ξεπερνώντας παθολογικά προβλήματα και κοινωνικές απαγορεύσεις και ταμπού.

Αν σας άρεσε το άρθρο για τον γυναικείο οργασμό που μόλις διαβάσατε, μοιραστείτε το με τους φίλους σας! Θα σήμαινε πολλά για τη μικρή μας ομάδα και σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για αυτό!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Χουρμάδες & Αδυνάτισμα – Ιδιότητες, Οφέλη, Παρενέργειες, Συνταγές, Τιμή

ΕΠΟΜΕΝΟ

Σεξ στην Παραλία 🏖️ Ποιοι Κίνδυνοι Ελλοχεύουν και Tips για να το Απολαύσεις αν το Επιχειρήσεις

Μην χάσετε...