“Kotsonis”

Σεξ στη Θάλασσα & Κίνδυνοι: Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζεις για να Αποφύγεις τις Κακοτοπιές!

Σεξ στη Θάλασσα: Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζεις για να Αποφύγεις τις Κακοτοπιές!

Η μεγαλύτερη ελευθερία στη σεξουαλική έκφραση, έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να απενοχοποιηθούν από ταμπού και να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους και χώρους ερωτικής έκφρασης.

Διαφορετικά μέρη, τρόπους και επαφές που μπορούν να δώσουν άλλο νόημα στην έννοια της ερωτικής ζωής και ευχαρίστησης.

Πλέον, έχουμε ξεπεράσει το στερεότυπο που θέλει το σεξ να γίνεται μόνο στην κρεβατοκάμαρα και πολλοί άνθρωποι έχουν υιοθετήσει εναλλακτικούς τρόπους ερωτικής αναζήτησης, αφήνοντας τη φαντασία και το ερωτικό αίσθημα να τους οδηγήσει σε εμπειρίες πρωτόγνωρες.

Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που σκέφτονται να επιχειρήσουν το σεξ στη θάλασσα. Κάτι ο ζεστός καιρός, κάτι η καλοκαιρινή διάθεση και η ανεμελιά της εποχής, κάτι που η περίοδος του καλοκαιριού εμπνέει τη φαντασία και τη διάθεση για πειραματισμό.

Kotsonis

Υπάρχει φυσικά και η αίσθηση της δροσιάς του νερού που πυροδοτεί τη φαντασία και την επιθυμία για δοκιμή σε κάτι καινούριο!

Πολλά ζευγάρια περιμένουν να έρθει το καλοκαίρι, διότι η μεγαλύτερη ευχέρεια χρόνου που προσφέρει, τα βοηθάει να αναθεωρήσουν τη σχέση τους, να έρθουν πιο κοντά και να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον τους ο ένας για τον άλλον.

Ναι, είναι γεγονός πως το καλοκαίρι αυξάνει την ερωτική διάθεση και τη λίμπιντο. Μία από αυτές τις εμπειρίες που θέλουν να δοκιμάσουν είναι και η ερωτική συνεύρεση στη θάλασσα.

Γιατί δε φτάνει μόνο ο ήλιος, το μπάνιο, το κοκτέιλ και οτιδήποτε άλλο: χρειάζεται και έμπρακτη ερωτική απόδειξη πως θέλεις τον άλλον.

Το σεξ στη θάλασσα είναι μία πρόκληση για πολλά ζευγάρια, μία εμπειρία που θέλουν να δοκιμάσουν.

Σεξ στη θάλασσα: Θετικά και αρνητικά

Ας αναλύσουμε τα θετικά και τα αρνητικά αυτού του ξεχωριστού επιχειρήματος, όπως και το τι μπορεί αυτό να επιφέρει στην υγεία.

Ξεπερνώντας τους μύθους που σε θέλουν να κολλάς μέσα στη θάλασσα (κίνδυνος που υφίσταται μόνο στα ζώα!), ας δούμε τους πραγματικούς κινδύνους που ελλοχεύει μία τέτοια σεξουαλική δραστηριότητα στο υδάτινο περιβάλλον.

Σεξ στη θάλασα θετικά

Στα θετικά, μπορούμε να πούμε πως περιλαμβάνεται η έξαψη της φαντασίας, η τολμηρή διάθεση και ο αυθορμητισμός, όπως και η απελευθέρωση του να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο στην ερωτική σου ζωή.

Και αυτή η καινούργια εμπειρία ίσως σπάσει τη μονοτονία, τονώσει το ενδιαφέρον και φανερώσει την πιο τολμηρή πλευρά του εαυτού σου!

Η ίδια η κουλτούρα της τηλεόρασης και του θεάματος δε δίστασε να απαθανατίσει πολλά ζευγάρια σε τρυφερές στιγμές στην παραλία με σκηνές που άφησαν και εποχή, αλλά και απελευθέρωσαν περισσότερους ανθρώπους στο να πειραματιστούν ελεύθερα.

Σεξ στη θάλασσα κίνδυνοι

Και μπορεί να υπάρχει ο έντονος ερωτισμός που αψηφά τη λογική, έρχεται όμως πάλι η επιστήμη και τεκμηριωμένα αναφέρει βασικούς λόγους που θα έπρεπε το σεξ στη θάλασσα να αποφεύγεται.

Ας δούμε τους κυριότερους:

  • Υπάρχει ο κίνδυνος μία προσωπική σου και μόνο στιγμή να ειδωθεί από άλλους ανθρώπους. Όσος προσεκτικός και να είσαι, όλο και κάποιος μπορεί να εμφανιστεί.
  • Η άμμος με την οποία είναι γεμάτη η παραλία, μπορεί να κολλήσει παντού και να γίνει απίστευτα ενοχλητική. Όσο και να αισθανθείς ωραία, η άμμος στο τέλος θα σου χαλάσει τη διάθεση!
  • Το σεξ στη θάλασσα δεν επιτρέπει την προφύλαξη. Σε μία εποχή που τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα βρίσκονται σε αύξηση, δεν υπάρχει λόγος να προβείς σε μία πράξη η οποία μπορεί να αποβεί και επικίνδυνη για την υγεία σου. Ακόμα περισσότερο αν δε γνωρίζεις καλά το σύντροφό σου και δεν είσαι σίγουρος για την υγεία του. Αντιλαμβανόμαστε πως ο κίνδυνος μετάδοσης σεξουαλικών νοσημάτων είναι ιδιαίτερα αυξημένος, για αυτό πρέπει να έχουμε πλήρη γνώση πριν προβούμε σε αυτή την ενέργεια.
  • Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει εγκυμοσύνη από μία σεξουαλική επαφή στη θάλασσα; Αυτό μπορούμε να πούμε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο (ακόμα και αν σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να συμβεί). Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το σπέρμα υπόκειται στο νερό το οποίο έχει σπερματοκτόνο δράση.
  • Το αλάτι της θάλασσας: Το θαλασσινό νερό μπορεί να προκαλέσει τσουξίματα και ερεθισμούς στο δέρμα, ειδικά στο μέρος της ευαίσθητης περιοχής.
  • Το θαλασσινό νερό είναι ικανό να προκαλέσει ερεθισμούς και πολλές λοιμώξεις (ειδικά στις γυναίκες), όπως κολπίτιδες και τραχηλίτιδες. Ο λόγος είναι ότι περιέχει διάφορα βακτήρια και μικροοργανισμούς, οι οποίοι δεν κατοικούν στο ανθρώπινο σώμα. Και ενώ ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τις γυναίκες, αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχουν περιπτώσεις που και οι άντρες μπορούν να υποστούν μία λοίμωξη. Αυτό όμως θα μπορούσε να κάνει τους άνδρες συντρόφους πιο ευαίσθητους, διότι αφορά την υγεία της συντρόφου και αυτό πρέπει να είναι η προτεραιότητά τους.
  • Το θαλασσινό νερό δε βοηθάει να λιπανθεί ο γυναικείος κόλπος όσο χρειάζεται (αδύνατη άλλωστε η χρήση κάποιου λιπαντικού σεξ). Με αποτέλεσμα, να αυξάνεται η πιθανότητα μικροτραυματισμών.
  • Μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς, ειδικά όταν κάποιος επιχειρεί ερωτική συνεύρεση μέσα στα βαθιά. Τα αγγίγματα, τα φιλιά και οι έντονες αγκαλιές καλό είναι να αποφεύγονται στη θάλασσα.

Όλα αυτά μπορούν να μας πείσουν για το γεγονός πως δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να επιχειρήσουμε να κάνουμε σεξ μέσα στη θάλλασα, καθώς η υγεία μας αξίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Από εκεί και πέρα, επαφίεται στη κρίση του εκάστοτε ατόμου το οποίο αναλαμβάνει και την ευθύνη της πράξης του.

Ναι, μπορεί η φαντασία να οργιάζει, ο αισθησιασμός να βρίσκεται σε έντονη έμπνευση, η επιθυμία για έρωτα να ξεχειλίζει.

Αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει χώρος για λογική και υπευθυνότητα – ειδικά, σε θέματα που αφορούν όχι μόνο στη δική μας υγεία, αλλά και στου συντρόφου μας. Σίγουρα, υπάρχουν πολλοί και διάφοροι εναλλακτικοί τρόποι.

Αν σας άρεσε το άρθρο για το σεξ στη θάλασσα που μόλις διαβάσατε, μοιραστείτε το με τους φίλους σας! Θα σήμαινε πολλά για τη μικρή μας ομάδα και σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για αυτό!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Πρωτότυπα Δώρα Κοσμήματα για τη Γιορτή Μητέρας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Αφέψημα: Τί Είναι, Ποια τα Δημοφιλέστερα Αφεψήματα στην Ελλάδα και οι Ευεργετικές τους Ιδιότητες

Μην χάσετε...