“Kotsonis”

Ιδέες για Διακόσμηση Μικρού Διαμερίσματος (Παραλία Λουτρακίου)

Ιδέες για Διακόσμηση Μικρού Διαμερίσματος (Παραλία Λουτρακίου)

Έπιπλο Πετικίδης + Στέλλα Γρούμπα

Το Έπιπλο Πετικίδης συνεργάζεται με το αρχιτεκτονικό γραφείο της Στέλλας Γρούμπα, που εδρεύει στον Πειραιά, και σας παρουσιάζει το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής σε ένα πολύ μικρό διαμέρισμα στο Λουτράκι.

Ρωτάμε την κα. Γρούμπα για το πώς έφτασε σε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.

Πόσα τετραγωνικά είναι το σπίτι;

Όλο το σπίτι είναι 45τμ αλλά άκρως λειτουργικό.

Τι ηλικία έχουν οι ένοικοι και πόσα άτομα είναι;

Είναι ένα ζευγάρι γύρω στα 45 έτη οι οποίοι κατοικούν στην Αυστραλία και θέλουν να περνούν τους καλοκαιρινούς μήνες στην Ελλάδα δίπλα στη θάλασσα. Το Λουτράκι τους μάγεψε και επιλέχθηκε ανάμεσα σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Kotsonis

Ποιο ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι αυτής της κατασκευής;

Αυτή ήταν μια από τις πιο ωραίες και δημιουργικές δουλειές μου. Υπήρχαν πολλά θέματα κατασκευαστικά. Έπρεπε να αλλάξει όλη η κάτοψη του χώρου για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε και τα 45τμ, να γίνουν αλλαγές σε δομικά στοιχεία και δωμάτια.

Ήταν όμως μια απόλυτα ελεύθερη δική μου έκφραση αφού είχα τα κλειδιά και την τυφλή εμπιστοσύνη των ενοίκων να τους διαμορφώσω το σπίτι σαν να ήταν δικό μου.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας σημείο στο σπίτι;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο σημείο καθώς όπου και να σταθεί κάποιος βλέπει τη θάλασσα και νομίζει πως βρίσκεται σε καράβι.

Με ποιο γνώμονα επιλέξατε αυτά τα έπιπλα;

Είναι ένα σπίτι που θα φιλοξενεί τους ενοίκους του τους καλοκαιρινούς μήνες άρα θα έπρεπε να είναι minimal, αέρινα και κομψά, εύκολα στο καθάρισμα και να δίνουν μια αίσθηση χαλάρωσης, μιας και αυτός είναι ο σκοπός της χρήσης αυτού του διαμερίσματος.

Η ροτόντα, με δυνατότητα προέκτασης, ήταν η μοναδική μας επιλογή καθώς δεν υπήρχε αρκετός χώρος για μακρόστενο τραπέζι.

Ο καναπές που επιλέχθηκε δίνει τη δυνατότητα της μετατροπής του σε κρεβάτι καθώς μπορεί να χρειαστεί να φιλοξενηθεί κάποιος επισκέπτης. Συμπληρώθηκε το σύνολο με μια αναπαυτική πολυθρόνα.

Το κεντρικό τραπεζάκι έχει μηχανισμό σερβιτόρου για ευκολία στην καθημερινή λειτουργία του σαλονιού. Ιδιαίτερη νότα δίνουν τα περιφερειακά έπιπλα που είναι ένα τραπεζάκι, εύκολα μετακινήσιμο, και μια ραφιέρα που μπήκε ακριβώς μέσα σε μια εσοχή του χώρου του σαλονιού.  

Η κρεβατοκάμαρα ήταν αρκετά στενή και για αυτό επιλέχθηκε ένα κρεβάτι υφασμάτινο, που καταλαμβάνει λιγότερο εξωτερικό χώρο και κομοδίνα ειδικής κατασκευής σε μικρές διαστάσεις, κρεμαστά στον τοίχο, για να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο.   

Για ποιο λόγο καταλήξατε σε αυτές τις παλ αποχρώσεις στα υφάσματα;

Το διαμέρισμα είναι μικρό και επιλέχθηκαν ήσυχα χρώματα που δεν «μπουκώνουν» το χώρο. Το ξεχωριστό μπεζ-γκρι ύφασμα στον καναπέ και στις καρέκλες, δίνει μια  ήρεμη αισθητική. Ο συνδυασμός με το μπλε εναρμόνισε απόλυτα τον εσωτερικό χώρο με τον εξωτερικό και τη θέα του κορινθιακού κόλπου.

Ποιο έπιπλο είναι αυτό που θα θέλατε να κρατήσετε ως «λάφυρο» στο δικό σας προσωπικό χώρο από αυτό το σπίτι;

Αχ, αυτή πραγματικά είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση. Τα θέλω όλα αλλά αν με πιέζετε να διαλέξω κάποιο τότε αυτός είναι ο άκρως λειτουργικός και στυλάτος καναπές που γίνεται κρεβάτι με πολύ εύκολο τρόπο.

Ποια ήταν η εμπειρία σας από την επίσκεψή σας στο κατάστημά μας και από την όλη συνεργασία μας;

Αυτή η συνεργασία κρατάει αρκετά χρόνια και το κατάστημά σας το γνωρίζω περίπου από το 2010. Είναι άκρως ενημερωμένο και πάντα θα βρω ό,τι χρειάζεται ο κάθε χώρος που έχω αναλάβει, όσο απαιτητικός και να είναι.

Δεν έχουμε ποτέ καθυστερήσεις στις παραδόσεις και η ποιότητα είναι πάντα εξαιρετική. Η εξυπηρέτηση είναι άψογη.

Θα ήθελα να επισημάνω όμως την υπέροχη σχέση που έχω με την κα. Σοφία Πετικίδη που είναι πάντα πρόθυμη για την οποιαδήποτε βοήθεια. Στο πρόσωπό της έχω βρει έναν πολύτιμο συνεργάτη που πάντα θα μου δειγματίσει αυτό ακριβώς που χρειάζομαι και ζητώ στον εκάστοτε χώρο.

Στέλλα Γρούμπα - Διακοσμήτρια Εσωτερικών Χώρων

Στέλλα Γρούμπα – Ολοκληρωμένες υπηρεσίες αρχιτεκτονικής μελέτης και διακόσμησης επαγγελματικών χώρων και κατοικιών

Το γραφείο αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων και διακόσμησης της Στέλλας Γρούμπα ιδρύθηκε το 2008 και εδρεύει στον Πειραιά

Ειδικευόμαστε στη μελέτη και διακόσμηση ιδιωτικών κατοικιών και καταστημάτων και ξενοδοχείων.

Στόχος μας είναι να χτίσουμε μαζί σας σχέση εμπιστοσύνης, άμεσης επικοινωνίας και μαζί να συνθέσουμε το παζλ του σχεδιασμού μέχρι τα τελικά στάδια εφαρμογής, δημιουργώντας στην πράξη ένα μοναδικά εργονομικό, εντυπωσιακά αισθητικό, αποτέλεσμα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Φυτό Αρώνια – Ιδιότητες, Οφέλη, Συνταγές, Καλλιέργεια

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τουρμαλίνη: Ο Ονειρεμένος Λίθος του Ουράνιου Τόξου

Μην χάσετε...