“Kotsonis”

Ιδανικό Χρώμα για Κρεβατοκάμαρα / Υπνοδωμάτιο Που Ακτινοβολεί Ηρεμία και Στυλ

Ιδανικό Χρώμα για Κρεβατοκάμαρα / Υπνοδωμάτιο Που Ακτινοβολεί Ηρεμία και Στυλ

Η εμπειρογνώμονας χρωμάτων, Amy Wax, μοιράστηκε με το περιοδικό Insider τις πιο επίκαιρες και προτεινόμενες αποχρώσεις χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα.

Το υπνοδωμάτιο μας αποτελεί τον προσωπικό μας χώρο ανάπαυσης, την ιδιωτική γωνιά του σπιτιού μας όπου καταφεύγουμε για να ξεκουραστούμε και να αποσυμπιεστούμε από τις καθημερινές πιέσεις.

Είναι επομένως φυσικό για διακοσμητές, ειδικούς feng shui και interior designers από όλο τον κόσμο να τονίζουν τη σημασία της επιλογής της σωστής διακόσμησης για την κρεβατοκάμαρα, με σκοπό τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προσφέρει αίσθηση ηρεμίας και ξεκούρασης.

Kotsonis

Στη συνέχεια, παρουσιάζουμε μια επιλεγμένη λίστα με τα επτά καταλληλότερα και δημοφιλή χρώματα για το υπνοδωμάτιό σας, βασισμένα στις συστάσεις της Amy Wax.

Τα 7 ιδανικά χρώματα για την κρεβατοκάμαρα

Το ροζ τριαντάφυλλο προσφέρει μια αίσθηση ηρεμίας

Ένα απαλό ροζ αποτελεί την τέλεια επιλογή για να ενισχύσει μια ατμόσφαιρα ξεκούρασης. «Οι ήπιοι γήινοι χρωματισμοί διαθέτουν μια καθησυχαστική θαλπωρή και το ροζ ενσαρκώνει την ιδανική αρμονία μεταξύ της γήινης απλότητας και της δροσερής λαμπρότητας», ανέφερε η Wax στο Insider.

Το βαθύ κασμίρ

Η θερμότητα των κασμιρένιων τόνων, οι οποίοι ξεχωρίζουν για την πολυτέλεια που προσφέρουν πέρα από το λευκό, προσδίδει μια αίσθηση κομψότητας μετατρέποντας κάθε υπνοδωμάτιο σε μια στιλάτη όαση.

«Ενισχύοντας το δωμάτιο με ένα ζεστό φως, αυτή η κρεμώδης απόχρωση προσφέρει μια καταπραϋντική θαλπωρή χωρίς να περιορίζει τις διακοσμητικές επιλογές», ανέφερε η Wax.

Κατά την άποψη της ειδικού, το κασμίρ ενδείκνυται για πολυτελή κλινοσκεπάσματα, ζεστά και απαλά ριχτάρια, αλλά και για να δώσει χρώμα στους τοίχους, καθώς είναι σε θέση να αναδείξει το φυσικό φως ημέρας του δωματίου.

Το μπλε του ομιχλώδους ουρανού

Οι μπλε αποχρώσεις είναι πασίγνωστες για την ικανότητά τους να αποπνέουν αίσθηση ειρήνης και ηρεμίας, με το μπλε του ομιχλώδους ουρανού να αποτελεί την επιτομή της ανάλαφρης γαλήνης.

Αυτή η «σκονισμένη», μοναδικά ειρηνική απόχρωση, όπως αναφέρει η Wax, «είναι τόσο διακριτική που αρμονικά ταιριάζει με κάθε στοιχείο διακόσμησης. Επιλέγοντας μια φωτεινότερη απόχρωση του γαλαζίου μπορείτε να προσθέσετε δυναμισμό στο δωμάτιο, ενώ μια πιο ήρεμη απόχρωση θα δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ξεκούρασης».

Οι γήινοι καφέ τόνοι

Οι πλούσιοι, γήινοι καφέ τόνοι εκπέμπουν μια αίσθηση θαλπωρής, καθιστώντας αυτό το χρώμα μια εξαιρετική επιλογή για τον διακοσμητικό σχεδιασμό της κρεβατοκάμαρας. «Η μαγεία αυτού του ζεστού τόνου βρίσκεται στην ικανότητά του να προσφέρει μια πολυτελή αύρα με μια έντονη απόχρωση του εσπρέσο ή να παρουσιάζει μια πιο ήσυχη εναλλακτική με την απαλότητα του σοκολατούχου γάλακτος», ανέφερε ο Wax.

Οι ζεστοί τόνοι ξύλου καθιστούν την κρεβατοκάμαρα περισσότερο φιλόξενη, ενώ το καφέ δέρμα στην επίπλωση προσθέτει μια δόση κομψότητας με τα καφέ διακοσμητικά στοιχεία να συμπληρώνουν τέλεια με τα δημοφιλή φωτεινότερα χρώματα. Τα πιο σκουρόχρωμα καφέ μπορούν να δημιουργήσουν μια κομψό αντίθεση με το λευκό και το κρεμ, αλλά επίσης αποκτούν μια πιο απαλή όψη όταν συνδυάζονται με πιο ήπια μπλε, πετρόλ και ροζ αποχρώσεις.

Το δροσερό πράσινο των βρύων

Χρώματα που αντλούν έμπνευση από τη φύση αποτελούν ιδανική επιλογή για την κρεβατοκάμαρα, προσφέροντας μια αίσθηση ανανέωσης και φυσικής φρεσκάδας.

Όπως αναφέρει η Wax, «Το μοναδικό των πράσινων αποχρώσεων βρίσκεται στην αναζωογονητική και παράλληλα ουδέτερη φύση τους». Ειδικότερα, τονίζει το πράσινο των βρύων ως ένα εξαιρετικά ευπροσάρμοστο χρώμα, το οποίο συνδυάζεται άριστα με πολλές από τις διαδεδομένες αποχρώσεις. «Πολλές αποχρώσεις του πράσινου εναρμονίζονται αποτελεσματικά με ξύλινα στοιχεία και επιπλώσεις, επιτυγχάνοντας μια ισορροπημένη ομορφιά μεταξύ των δύο χρωμάτων», δήλωσε.

Το γαλήνιο μπλε-γκρι του σχιστολίθου

Όπως αναφέρει η Wax, το μπλε-γκρι του σχιστολίθου αποτελεί την ιδανική συνένωση του διακριτικού γκρι με το κλασικό μπλε, δημιουργώντας ένα βαθύ και πολυτελές χρώμα με μια πιο ήρεμη προσωπικότητα.

Αυτή η απόχρωση είναι ικανή να ενσωματωθεί αρμονικά σε διάφορα διακοσμητικά στυλ και να ταιριάξει εξίσου καλά τόσο σε έναν χώρο με ρουστίκ αισθητική όσο και σε μια κομψή και σύγχρονη κατοικία. «Το μοναδικό του μπλε-γκρι του σχιστολίθου βρίσκεται στην ευελιξία του να προσαρμόζεται στο προσωπικό σας στυλ, ανάλογα με τη διακόσμηση και την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε να δημιουργήσετε», ανέφερε ο Wax.

Η απόχρωση της λεβάντας

Η Wax επισημαίνει ότι το ταβάνι στην κρεβατοκάμαρα συχνά δεν λαμβάνει την προσοχή που του αξίζει κατά τη διαδικασία διακόσμησης, αλλά θεωρεί ότι ο χρωματισμός του μπορεί να αποτελέσει μία πρωτότυπη και ζωντανή προσθήκη, προσθέτοντας φως στο δωμάτιο.

Κατά τη γνώμη της ειδικού, το ιδανικό χρώμα για το ταβάνι ενός υπνοδωματίου είναι η απόχρωση της λεβάντας, μία απόχρωση που εκπέμπει ηρεμία και μπορεί να προσδώσει μια απαλή και διακριτική λάμψη στον χώρο.

Κρεβατοκάμαρες @ Έπιπλο Πετικίδης

Όποια και αν είναι τελικά η επιλογή χρώματος για το υπνοδωμάτιο σας, μην ξεχνάτε ότι όλα ξεκινούν από την επιλογή των κατάλληλων επίπλων. Και εδώ είναι που το Έπιπλο Πετικίδης θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε την έννοια του ποιοτικού κρεβατιού.

Μοντέρνες κρεβατοκάμαρες

Η πολυετής μας εμπειρία και το πάθος για αυτό που κάνουμε μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε και να κατασκευάζουμε μοντέρνες κρεβατοκάμαρες σε λιτές γραμμές, κρυφούς φωτισμούς. λεπτομέρειες inox, μοντέρνα κοψίματα και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να αναζητήσετε στις κρεβατοκάμαρες αυτής της κατηγορίας.

Οι μοντέρνες κρεβατοκάμαρες φτιάχνονται στις δικές σας διαστάσεις και στο χρώμα της επιλογής σας, από ξύλο δρυός ή οξιάς. Αν το επιθυμείτε υπάρχει η δυνατότητα ακόμα και για την κατασκευή μοντέρνας κρεβατοκάμαρας με αποθηκευτικό χώρο.

Κλασικές κρεβατοκάμαρες

Οι κλασικές κρεβατοκάμαρες φτιάχνονται και αυτές στις δικές σας διαστάσεις και στο χρώμα της επιλογής σας, από ξύλο δρυός ή οξιάς. Για προσφορές, τιμές ή οποιαδήποτε άλλη απορία έχετε σχετικά με τις κρεβατοκάμαρες μπορείτε να μας καλέσετε στο ☎ 27410 23239, να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα επικοινωνίας ή να μας επισκεφτείτε στις εγκαταστάσεις μας στον Ισθμό της Κορίνθου.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τελικό -ν, Πότε Μπαίνει: Κανόνες & Παραδείγματα για να μην Ξανακάνεις Λάθος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Γαστρονομικά Ταξίδια: Εξερευνώντας τα Παραδοσιακά Πιάτα του Κόσμου

Μην χάσετε...