Planet Physics

Αυτά Είναι τα 15 πιο Ρομαντικά Εστιατόρια της Αθήνας, για Ερωτευμένους και Όχι Μόνο!

Αυτά Είναι τα 15 πιο Ρομαντικά Εστιατόρια της Αθήνας, για Ερωτευμένους και Όχι Μόνο!

Είτε πιστεύετε στον Άγιο Βαλεντίνο είτε όχι, νομίζω πως όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα: πως ο έρωτας περνά από το στομάχι!

Σας προτείνουμε: Δώρα – Κοσμήματα για τη Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Οι λάτρεις του φαγητού σίγουρα θα μπορούν να αντιληφθούν την ύψιστη ερωτική εμπειρία που αποτελεί από μόνο του ένα νόστιμο πιάτο. Εκείνοι πάλι που δηλώνουν -ψευδώς ή αληθώς- «ουδέτεροι» απέναντι στην εμπειρία του fine dining, δεν μπορούν να αρνηθούν την ερωτική αίσθηση που αποπνέει ένα ρομαντικό εστιατόριο.

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, αν αναζητάτε το ιδανικό μέρος όπου μπορείτε να γιορτάσετε τον έρωτα, όποια ημέρα και αν είναι, συνεχίστε να διαβάζετε! Στην παρακάτω λίστα συγκεντρώσαμε για εσάς τα 15 πιο ρομαντικά εστιατόρια της Αθήνας για μοναδικές στιγμές με τον/την…significant other της καρδιάς σας!

Τα πιο ρομαντικά εστιατόρια της Αθήνας

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Με γεύσεις από την ελληνική κουζίνα και «πινελιές» μοντερνισμού, οι Ορίζοντες είναι το εστιατόριο που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε γαστρονομική προτίμηση. Αυτό όμως που θα απογειώσει την εμπειρία σας εκεί, είναι η άπλετη θέα της Αθήνας: Ακρόπολη, Πειραιάς και στο βάθος η θάλασσα – μία οπτική πανδαισία που μπορεί να συναγωνιστεί σε ποιότητα τα εξίσου πολύπλευρα πιάτα που συμπεριλαμβάνονται στο μενού.

Εστιατόριο Ορίζοντες Λυκαβηττού

Διεύθυνση: Αριστίππου 1, Λυκαβηττός
Τηλέφωνο: 21 0721 0701
Ιστοσελίδα: orizonteslycabettus.gr

Black Duck

Παρότι είναι περισσότερο γνωστό για τον κήπο του, το διάσημο στέκι του κέντρου διαθέτει ένα εξίσου εντυπωσιακό εστιατόριο στο εσωτερικό του. Με αρτιστίκ και κομψές πινελιές και αύρα γαλλικού μπιστρό, το εστιατόριο συνδυάζει ρομαντική, ζεστή ατμόσφαιρα και δημιουργικές ελληνικές γεύσεις.

Black Duck - Εστιατόριο Αθήνα

Διεύθυνση: Παπαρρηγοπούλου 5-7
Τηλέφωνο: 21 0325 2396
Ιστοσελίδα: blackduck.gr

Το Τραίνο στο Ρουφ

Το Τραίνο στο Ρουφ ίσως είναι η πιο πρωτότυπη πρόταση για ένα ρομαντικό δείπνο. Γιατί τι πιο πρωτότυπο από το να δειπνήσει κανείς σε ένα ανακαινισμένο προπολεμικό βαγόνι; Ίσως το να γευτεί εμπνευσμένα πιάτα σε έναν χώρο που μοιάζει βγαλμένος από άλλη εποχή. Σε κάθε περίπτωση, το Τραίνο στο Ρουφ συνδυάζει και τα δύο, οπότε παραμένει ψηλά στη λίστα μας με τα πιο ρομαντικά εστιατόρια της Αθήνας.

Το Τραίνο στο Ρουφ Εστιατόριο

Διεύθυνση: Σιδηροδρoμικός Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
Τηλέφωνο: 210 5298922
Ιστοσελίδα: totrenostorouf.gr

Σπονδή

Το βραβευμένο εστιατόριο Σπονδή, στεγάζεται και λειτουργεί από το 1996 σε ένα νεοκλασικό κτίριο στο Παγκράτι. Η εξαιρετική δημιουργική κουζίνα με τις γαλλικές επιρροές σε συνδυασμό με την κομψή αισθητική του χώρου κατατάσσουν τη Σπονδή ανάμεσα στα πιο ρομαντικά και ταυτόχρονα πιο εμβληματικά εστιατόρια της Αθήνας.

Σπονδή Εστιατόριο Αθήνα

Διεύθυνση: Πύρρωνος 5, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0756 4021
Ιστοσελίδα : spondi.gr

St’Astra

Ένα ιδιαίτερο roof restaurant με μοναδική θέα σε Ακρόπολη και Λυκαβηττό βρίσκεται στην ταράτσα του Radisson Blu Park. Πρόκειται για έναν χώρο όπου οι ευφάνταστες μεσογειακές γεύσεις συνοδεύονται από jazz και ethnic μουσικές νότες, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη και άκρως ρομαντική γαστρονομική εμπειρία.

St’Astra Εστιατόριο Αθήνα

Διεύθυνση: Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10
Τηλέφωνο: 21 0889 4500
Ιστοσελίδα: St’Astra

La Suite Lounge

Ακόμη ένας elegant χώρος με χαλαρωτική ατμόσφαιρα και ασυναγώνιστη θέα που στεγάζεται στο roof ενός από τα δημοφιλέστερα ξενοδοχεία του Κέντρου. Το La suite Lounge που βρίσκεται στον 6ο όροφο του St. George Lycabettus Hotel, συνδυάζει τη γευστική πολυτέλεια με το διακριτικό ρομαντισμό και καθίσταται κορυφαία επιλογή για ρομαντικά -και όχι μόνο- γευστικά ταξίδια.

La Suite Lounge Εστιατόριο

Διεύθυνση: Κλεομένους 2, Κολωνάκι
Τηλέφωνο: 21 0741 6000
Ιστοσελίδα: La Suite Lounge

Aleria

Πρόκειται για ένα από τα πιο κομψά εστιατόρια της Αθήνας που ξεχωρίζει για την ατμοσφαιρική του αίσθηση αλλά και τα δημιουργικά του πιάτα. Στο Aleria ο ρομαντισμός συναντά το γευστικό βάθος και ο συνδυασμός των δύο δύσκολα θα σας αφήσει ανικανοποίητους!

Aleria Εστιατόριο

Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο
Τηλέφωνο: 21 052 22633
Ιστοσελίδα: aleria.gr

Επτά 7 Restaurant Bar

Το εστιατόριο Επτά 7 είναι το μέρος όπου η Ιταλική γαστρονομική παράδοση συναντά τον ρομαντισμό, μέσα στην καρδιά της Αθήνας. Η γήινη και ζεστή ατμόσφαιρα με πινελιές πολυτέλειας καθώς και οι αυθεντικές αλλά ταυτόχρονα δημιουργικές ιταλικές γεύσεις υπόσχονται μία ξεχωριστή εμπειρία για εσάς και το ταίρι σας!
Επτά 7 Restaurant Bar

Διεύθυνση: Ερμού 119, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0321 2010
Ιστοσελίδα: eptarestaurantbar.gr

 7 Food Sins

Συνδυάζοντας την ρουστίκ αισθητική με την «πειραγμένη» ελληνική κουζίνα, το 7 Food Sins είναι μία σταθερή και δοκιμασμένη επιλογή για ρομαντικές εξορμήσεις.

7 Food Sins Εστιατόριο

Διεύθυνση: Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα
Τηλέφωνο: 210 7011108
Ιστοσελίδα: 7foodsins.com

Zampano

Μέσα στην καρδιά της Αθήνας, στο ισόγειο ενός υπέροχου νεοκλασικού, το Zampano σας υποδέχεται σε έναν άκρως ατμοσφαιρικό και άνετο χώρο. Ο ζεστός φωτισμός και τα ρουστίκ τραπέζια δημιουργούν την ιδανική ρομαντική ατμόσφαιρα, ενώ οι τεράστιες τζαμαρίες σας επιτρέπουν να έχετε θέα σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Ψυρρή.

Διεύθυνση: Σαρρή 18, Ψυρρή
Τηλέφωνο: 21 3023 3244
Ιστοσελίδα: zampano.gr

Balcony

Ένα ακόμη νεοκλασικό με θέα στο Μουσείο της Ακρόπολης και τον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη, στεγάζει ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια της Αθήνας. Στο Balcony η ελληνική κουζίνα έχει την τιμητική της, καθώς μπορούμε να δοκιμάσουμε γεύσεις από την Βόρεια Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τον Πόντο.

Balcony Restaurant

Διεύθυνση: Βεΐκου 1, Κουκάκι
Τηλέφωνο: 211 4118437
Ιστοσελίδα: balconyathens.com

Artisanal

Μία ακόμη δελεαστική γευστική πρόταση, σε έναν πανέμορφο χώρο, αποτελεί και το Artisanal. Με γεύσεις που κινούνται σε gourmet και μοντέρνα μονοπάτια, το συγκεκριμένο εστιατόριο προσφέρει ειδικό μενού για την ημέρα των ερωτευμένων, ολοκληρώνοντας το ρομαντικό σετ για μία ξεχωριστή έξοδο!

Artisanal Restaurant

Διεύθυνση: Ζηρίνη 2, Κηφισιά
Τηλέφωνο: 21 0808 6111
Ιστοσελίδα: artisanal.gr

Zambri

Μέσα σε ένα παλιό αρχοντικό, με vintage αισθητική, μαξιμαλιστικά στοιχεία και επιβλητικό φωτισμό, το Zambri αποτελεί έναν all-day προορισμό για ρομαντικές -και όχι μόνο- γευστικές εξόδους.

Zambri Restaurant

Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά
Τηλέφωνο: 21 0623 0063
Ιστοσελίδα: Zambri

Shakespeare in Love

Ένα ακόμη all-day-bar-restaurant που συνδυάζει την αισθητική του νεοκλασικού με το μοντέρνο και την αγάπη για τα κοκτέιλ με δημιουργικά πιάτα και αποτελεί μία πιο φρέσκια πρόταση για αξέχαστες ρομαντικές εξορμήσεις.

Shakespeare in Love Εστιατόριο

Διεύθυνση: Αγίου Σπυρίδωνος 3, Πειραιάς
Τηλέφωνο: 21 0413 1999
Ιστοσελίδα: Shakespeare in Love

Belle Amie

Παραμένουμε στον Πειραιά και σε μία vintage-ρετρό αισθητική που μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι. Αν θέλετε να δοκιμάσετε brunch, comfort food συνταγές, κρασί και ιδιαίτερα cocktails, το Belle Amie είναι ένας προορισμός που σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει.

Belle Amie Restaurant

Διεύθυνση: Αγγέλου Μεταξά 11, Πειραιάς
Τηλέφωνο: 21 0417 5740
Ιστοσελίδα: belleamie.gr

Αυτά λοιπόν είναι τα 15 πιο ρομαντικά εστιατόρια στην Αθήνα σύμφωνα με τους συντάκτες του YSD. Μην παραλείψετε να μας μεταφέρετε τα σχόλια σας όταν επισκεφτείτε κάποιο από αυτά!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Πλειομετρική Προπόνηση: Ποια τα Οφέλη της και Βασικές Πλειομετρικές Ασκήσεις

ΕΠΟΜΕΝΟ

Γνωρίζοντας την Αγιουρβέδα – Μία Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες της Επιστήμης της Ζωής

Μην χάσετε...