“Kotsonis”

Κρίκοι Σκουλαρίκια: Τα πιο Hot Σχέδια για τη Φετινή Χρονιά

Κρίκοι Σκουλαρίκια: Τα πιο Hot Σχέδια για τη Φετινή Χρονιά

Από τότε που εμφανίστηκαν τα σκουλαρίκια ως αξεσουάρ, οι γυναίκες παγκοσμίως, τα λατρεύουν.

Υπάρχουν πολλών ειδών σκουλαρίκια, εκείνα όμως που αποδεικνύονται τα δημοφιλέστερα όλων είναι τα σκουλαρίκια κρίκοι.

Αν και πολλές φορές το μέγεθος και η εμφάνισή τους έχουν αλλάξει με τη πάροδο των χρόνων, τα σκουλαρίκια κρίκοι είχαν πάντα μία θέση στη καρδιά της γυναίκας.

Kotsonis

Πριν δούμε τα πιο hot σχέδια της φετινής χρονιάς, ας μάθουμε μερικά πράγματα για την ιστορία τους και πως έφθασαν να είναι το αγαπημένο κόσμημα των γυναικών.

Κρίκοι Σκουλαρίκια – Η Ιστορία τους

Τα σκουλαρίκια κρίκοι πρωτοεμφανίστηκαν στο πολιτισμό των Σουμερίων στη Μεσοποταμία το 2500 π.Χ.  Είχαν σχήμα ημισέληνου και ήταν κατασκευασμένα από χρυσό.

Πολύ σύντομα τα σκουλαρίκια εξαπλώθηκαν και στις Μεσογειακές χώρες και έγιναν τα αγαπημένα πολλών λαών. Οι Ρωμαίοι, οι Μυκηναίοι, οι Πέρσες και οι Βυζαντινοί ήταν μεταξύ αυτών που τα λάτρευαν.

Επίσης τα σκουλαρίκια άρχισαν να αναφέρονται και σε λογοτεχνικά έργα: Ο Όμηρος στην μεν Ιλιάδα περιγράφει τα σκουλαρίκια της Ήρας, ενώ το ίδιο κάνει και στην Οδύσσεια όπου περιγράφει με θαυμασμό τα σκουλαρίκια της Πηνελόπης.

Όσο περνούσαν τα χρόνια, τόσο τα σκουλαρίκια έμπαιναν για τα καλά στη ζωή όλου του πλανήτη. Στην Ευρώπη έγιναν μόδα κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα και συνεχίστηκαν με ιδιαίτερη άνοδο στην Αναγέννηση.

Τότε άρχισαν να τα φοράνε και οι άντρες. Οι πειρατές της εποχής συχνά απεικονίζονται φορώντας σκουλαρίκια. Βέβαια οι λόγοι που τα φορούσαν ήταν περισσότερο πρακτικοί, καθώς τα χρησιμοποιήσουν για να καθαρίσουν το κερί από τα αυτιά τους!

Τα σκουλαρίκια ανά τους αιώνες πέρασαν από διάφορα στάδια, μέχρι να φτάσει η δεκαετία του 1950. Μέχρι τότε υπήρχε η αντίληψη ότι τα προτιμούσαν οι γυναίκες που δεν είχαν τρόπους και δεν ήταν τα… «καλά κορίτσια».

Από το 1950 όμως και έπειτα, όλα αυτά άλλαξαν και τα σκουλαρίκια κρίκοι καθιερώθηκαν ως το απόλυτο γυναικείο αξεσουάρ χωρίς καμία κοινωνική διάκριση.

Και τώρα που μάθαμε την ιστορία τους, πάμε να δούμε 11 ζευγάρια από σκουλαρίκια κρίκους που θα κλέψουν για φέτος την παράσταση!

Αγαπημένα Σκουλαρίκια Κρίκοι

Σκουλαρίκια Κρίκοι Λευκόχρυσος Κ18 με Διαμάντια (20614)

Τα συγκεκριμένα σκουλαρίκια από λευκόχρυσο είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά.

Πρόκειται για ένα υπέροχο ζευγάρι το οποίο είναι στολισμένο με μικρά διαμάντια.

Το διαμάντι είναι ένα ορυκτό που φημίζεται για τη λάμψη και την αντοχή του, ενώ αποτελεί και διακαή πόθο απανταχού του γυναικείου φύλου.

Το εν λόγω σετ διαθέτει και πιστοποίηση από το Διεθνές Γεμολογικό Εργαστήριο. Επιλέξτε το και μαγέψτε τα πλήθη στο πέρασμά σας.

Σκουλαρίκια Κρίκοι Χρυσός Κ14 (44732)

Για εσάς που αγαπάτε ένα πιο λιτό και καθημερινό στιλ, τα συγκεκριμένα σκουλαρίκια κρίκοι θα είναι η επιλογή σας.

Κατασκευασμένα από 14 καρατίων χρυσό, είναι φτιαγμένα για να δίνουν λάμψη σε κάθε ώρα της ημέρας.

Εξαιτίας της απλότητάς τους, δεν είναι δεσμευτικά και μπορούν να συνοδεύσουν διάφορα είδη ντυσίματος, χωρίς όμως να χάνουν την αξία τους.

Σκουλαρίκια Κρίκοι Λευκόχρυσος Κ14 (43880)

Όπως σε όλα τα λευκόχρυσα κοσμήματα χρησιμοποιείται περισσότερο ασήμι ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό χρώμα έτσι και σε αυτό το ζευγάρι, έχει γίνει επιπλατίνωση ώστε να φτάσει στα χέρια σας αυτό το μικρό αριστούργημα, το οποίο αποτελείται από 14 καράτια.

Εξαιτίας της elegant εμφάνισής τους, τα σκουλαρίκια αυτά προτιμώνται για business και κομψές εξόδους.

Σκουλαρίκια Κρίκοι Χρυσός Κ9 (44726)

Τα σκουλαρίκια με τον κωδικό 44726, είναι τα πρώτα στη λίστα μας που διαθέτουν μεγάλη διάμετρο. Συγκεκριμένα το σετ αυτό με 70,00mm διάμετρο, υποστηρίζεται από γυναίκες που τολμούν και έχουν αυτοπεποίθηση.

Οι κρίκοι έχουν λουστρέ φινίρισμα και έτσι δίνουν μία εντυπωσιακή και έντονη υφή. Αν αγαπάτε το boho ντύσιμο, τότε το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι must!

Σκουλαρίκια Κρίκοι Χρυσός Κ14 (43881)

Περνάμε σε πιο ιδιαίτερα σκουλαρίκια για πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις. Η ιδιαιτερότητά τους έγκειται στη τελική επεξεργασία που έχουν στο εσωτερικό τους και μοιάζει με την υφή σαγρέ επιφάνειας.

Στο εξωτερικό τους, τα σκουλαρίκια διαθέτουν μία λεία και λαμπερή επιφάνεια που δημιουργείται από το λουστρέ φινίρισμα. Η αντίθεση του εσωτερικού και του εξωτερικού είναι αυτή που κάνει και την διαφορά και κάνει αυτά τα σκουλαρίκια κρίκους να ξεχωρίζουν.

Σκουλαρίκια Κρίκοι Λευκόχρυσος Κ14 με Ζιργκόν (23270)

Περνάμε σε ένα ακόμη ιδιαίτερο ζευγάρι σκουλαρίκια κρίκους. Ένα όμορφο κόσμημα το οποίο είναι διακοσμημένο με λευκές πέτρες ζιργκόν.

Οι πέτρες ζιργκόν, πέρα από την έντονη λάμψη και την αντοχή τους προτιμώνται και για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, θεωρούνται ιδανικές για άτομα ντροπαλά και διστακτικά, αφού λέγεται ότι χαρίζουν αυτοπεποίθηση.

Αν λοιπόν αισθάνεστε ότι θέλετε να τονώσετε τη πιο δυναμική πλευρά του εαυτού σας, μπορείτε να προτιμήσετε το συγκεκριμένο ζευγάρι.

Σκουλαρίκια Κρίκοι Λευκόχρυσος Κ18 με Διαμάντια (13435)

Συνεχίζουμε με άλλο ένα υπέροχο ζευγάρι σκουλαρίκια κρίκους στολισμένο με διαμάντια.

Το σετ διαθέτει πιστοποίηση από το Διεθνές Γεμολογικό Εργαστήριο και συνίσταται για κομψές εμφανίσεις!

Σκουλαρίκια Κρίκοι Χρυσός Κ14 με Ζιργκόν (28319)

Προχωρώντας στις κορυφαίες επιλογές για σκουλαρίκια κρίκους, βρίσκουμε ένα αξεπέραστα εντυπωσιακό ζευγάρι.

Διαθέτει ιδιαίτερη όψη, σε σχήμα «δάκρυ», με μοντέρνα αισθητική. Η επιφάνειά του καλύπτεται από λευκές πέτρες ζιργκόν και λουστρέ φινίρισμα.

Διαλέξτε το και εντυπωσιάστε με στυλ.

Σκουλαρίκια Κρίκοι Ροζ Χρυσός Κ14 με Ζιργκόν (18770)

Το σετ από σκουλαρίκια κρίκους που ακολουθεί είναι και αυτό ιδιαίτερο. Σε σχήμα «σταυρός» και αποχρώσεις ροζ – χρυσού κάνει εξαιρετική αντίθεση με τις ολόλευκες ζιργκόν πέτρες. Για γυναίκες που θέλουν να διαθέτουν στη συλλογή τους ένα εντυπωσιακό κόσμημα!

Σκουλαρίκια Κρίκοι Ασήμι 925° (38661)

Το πιο μίνιμαλ σχέδιο της λίστας είναι αυτό το πανέμορφο ασημένιο ζευγάρι. Μοντέρνος σχεδιασμός, με ροζ επιχρύσωμα και μαύρο πλατίνωμα, δημιουργεί αμέσως μία εμφάνιση που γοητεύει και ελκύει.

Αν αγαπάτε τα κοσμήματα με σύγχρονο look, αυτή θα είναι η αγαπημένη σας επιλογή.

Σκουλαρίκια Κρίκοι Ασήμι 925° με Ρουμπίνια (33387)

Κλείνοντας τη λίστα, δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε απ’ έξω το εντυπωσιακό ζευγάρι σε σκουλαρίκια κρίκους, με κίτρινο επιχρύσωμα και περίτεχνη κοκκιδωτή διακόσμηση.

Επιβλητική εμφάνιση, η οποία γίνεται ακόμη εντονότερη από τα δώδεκα ρουμπίνια που κοσμούν συνολικά το σετ.

Σκέφτεστε να κάνετε μία αρχοντική εμφάνιση; Τότε μόλις βρήκατε το κατάλληλο αξεσουάρ.

Αυτά ήταν μόνο 11 σετ σκουλαρίκια κρίκοι από την πληθώρα που μπορείτε να βρείτε στο κατάστημά μας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας επισκεφθείτε στην Κόρινθο, όπου διαθέτουμε το φυσικό μας κατάστημα.

Αν όμως βρίσκεστε μακριά μην ανησυχείτε καθώς μέσα από το e-shop μας μπορείτε να προμηθευτείτε μοναδικά γυναικεία σκουλαρίκια σε πληθώρα τύπων, πετρών, υλικών και κατασκευααστών.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Σκουλαρίκια με Κλιπ… και Πάλι στη Μόδα!

ΕΠΟΜΕΝΟ

Σπαθόλαδο, Βαλσαμόχορτο ή Υπερικόν: Το Βάλσαμο των Αρχαίων Σπαρτιατών

Μην χάσετε...