“Kotsonis”

Τα Χρώματα του Φθινοπώρου 2023: Κλασικά Neutrals και Έντονες Επιλογές

Τα Χρώματα του Φθινοπώρου 2023: Κλασικά Neutrals και Έντονες Επιλογές

Κάθε εποχή χαρακτηρίζεται από τα δικά της χρώματα και τη δική της ατμόσφαιρα. Τα παστέλ χρώματα της άνοιξης ανανεώνουν τη ζωή μας, ενώ οι τροπικές αποχρώσεις του καλοκαιριού μας προκαλούν σε… νέες περιπέτειες. Ωστόσο, υπάρχει κάτι μαγικό στα γήινα ουδέτερα χρώματα του φθινοπώρου που μας προσφέρουν μια αίσθηση ασφάλειας και άνεσης.

Στο φετινό φθινόπωρο, η τάση επικεντρώνεται στις συμπληρωματικές αποχρώσεις, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε μόνες τους είτε σε πλούσιες χρωματικές συνθέσεις που δημιουργούν μια ισορροπημένη αντίθεση όπως για παράδειγμα οι βυσσινί, οι ζεστές κίτρινες ή οι αποχρώσεις του burned orange.

Μια σειρά από χρήσιμες συμβουλές για την κατάλληλη επιλογή χρωμάτων ακολουθεί αμέσως παρακάτω. Και μην ανησυχείς για το κόστος – δεν θα χρειαστεί να επενδύσεις πολλά χρήματα καθώς στο kuplio.gr θα βρεις πληθώρα προσφορών και discount coupons όπως ο About You εκπτωτικός κωδικός και ο Modivo εκπτωτικός κωδικός, για να αποκτήσεις αυτά που επιθυμείς με ελάχιστα χρήματα.

Kotsonis

Οι κορυφαίες χρωματικές επιλογές για το φετινό Φθινόπωρο

Αποχρώσεις του λευκού

Οι αποχρώσεις του λευκού, όπως το άσπρο, το off white και το φωτεινό λευκό, θα είναι πολύ δημοφιλή τη φετινή σεζόν, καθώς η επικρατούσα τάση του tonal outfit συνεχίζει να επικρατεί. Αυτές οι αποχρώσεις εμφανίζονται δυναμικά σε ρούχα και υποδήματα και ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους αλλά και με χρώματα αντιδιαμετρικά αντίθετα όπως το μαύρο.

Έντονο κόκκινο

Το φετινό φθινόπωρο φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το έντονο κόκκινο. Αυτή η απόχρωση επικράτησε στις πασαρέλες των Yves Saint Laurent και Prada για το φθινόπωρο του ’23 και της The Row για την άνοιξη του ’24. Περιγράφεται ως «προσωποποιημένη κομψότητα» αποτελώντας εκλεπτυσμένη επιλογή για το κρύο καιρό, καθώς μπορεί να φορεθεί κάτω από το παλτό μας συνδυαζόμενο με τολμηρά κόκκινα αξεσουάρ, όπως μια μικρή τσάντα.

Σοκολατί καφέ

Πρόκειται για την απόχρωση που αναδεικνύεται ως ο νέος κύριος τόνος για το φθινόπωρο του 2023. Αποχρώσεις του καφέ παρουσιάστηκαν στο Saint Laurent show, καθώς και σε αυτήν της Prada, που παρουσίασε το σοκολατί καφέ μαζί με άλλα ουδέτερα χρώματα, όπως το γκρι, το μαύρο και το λευκό. Αυτή η απόχρωση είναι εξαιρετικά εύκολη να συνδυαστεί με πολλές άλλες αποχρώσεις.

Clay – πηλός

Οι φυσικοί χρωματικοί τόνοι, όπως η γήινη απόχρωση του πηλού, είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμοι καθώς ταιριάζουν άψογα με μια ευρεία γκάμα χρωμάτων δέρματος, ματιών και αποχρώσεων μαλλιών. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο ως ουδέτεροι τόνοι (neutrals) όσο και ως ένα έντονο χρώμα που ξεχωρίζει (pop of colour), αν απαιτείται.

Βαθύ μπορντό – Burgundy

Για ακόμα μια σεζόν, το πλούσιο, βαθύ μπορντό θα είναι σε πρώτο πλάνο. Συλλογές από οίκους μόδας όπως η Victoria Beckham, η Hermès και η Stella McCartney αγκαλιάζουν το χρώμα ξανά και ξανά, και οι λάτρεις της μόδας δεν μπορούν παρά να το ακολουθούν πιστά!

Viva Magenta

Ως το επιλεγμένο Χρώμα της Χρονιάς από την Pantone (Viva Magenta 18-1750), δεν μπορεί να λείπει από τα φθινοπωρινά σύνολα του 2023. Μπορεί να φορεθεί ως μονοχρωματική επιλογή για να πλαισιώσει ένα εντυπωσιακό statement look ή ως επιλογή για seasonal ή outspoken items που θα αναβαθμίσουν κάθε σύνολο.

Αυτά είναι λοιπόν τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν το φετινό φθινόπωρο. Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου;

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ανέμελη Κομψότητα – Μπότες Ugg, το Απαραίτητο Χειμερινό Αξεσουάρ

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τι Σημαίνει Σλατίνα, Κριντζάρω, Φλεξάρω: Ένα Crash Course για να Συνεννοηθείς με τους Νέους

Μην χάσετε...