“Kotsonis”

7 Φυτά Εσωτερικού Χώρου για Καλό Feng Shui, Τύχη & Θετική Ενέργεια

7 Φυτά Εσωτερικού Χώρου για Καλό Feng Shui, Τύχη & Θετική Ενέργεια

Το Feng Shui είναι μια αρχαία κινεζική πρακτική που βοηθά τους ανθρώπους να φέρουν την  αρμονία και την ισορροπία στα σπίτια τους.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσετε και εσείς καλό φενγκ σούι στο σπίτι σας είναι να προσθέσετε φυτά εσωτερικού χώρου. Τα φυτά, όχι μόνο φέρνουν ζωντάνια και ομορφιά σε ένα δωμάτιο, αλλά μπορούν παράλληλα να βοηθήσουν στην ευζωία και στην ηρεμία.

Αν λοιπόν, σας λείπουν τα παραπάνω, τότε επιλέξτε να διακοσμήσετε το χώρο σας με κάποιο από τα παρακάτω επτά φυτά εσωτερικού χώρου που πιστεύεται ότι φέρνουν καλή τύχη και θετική ενέργεια.

Kotsonis

Μπαμπού (Lucky Bamboo)

Το μπαμπού είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά στο φενγκ σούι επειδή λέγεται ότι φέρνει καλή τύχη, εξ’ ου και το όνομά του “Lucky Bamboo”. Το μπαμπού είναι επίσης ένα σύμβολο δύναμης και ανθεκτικότητας, δύο ιδιότητες που είναι πάντα ευπρόσδεκτες σε οποιοδήποτε σπίτι.

Μπαμπού (Lucky Bamboo)
Μπαμπού (Lucky Bamboo)

Αυτό το ανθεκτικό φυτό μπορεί να αναπτυχθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε είδος κλίματος, γεγονός που το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για όσους δεν έχουν μεγάλη εμπειρία με τη φροντίδα των φυτών.

Smart tip: Τοποθετήστε τρία ή εννιά στελέχη μπαμπού στην είσοδό σας για ακόμη περισσότερα χρήματα και επιτυχία!

Σανσιβέρια (Snake Plant)

Η σανσιβέρια ή αλλιώς “Snake plant” (στα ελληνικά “γλώσσα πεθεράς”), είναι ένα όμορφο και εύκολο στη φροντίδα φυτό που έχει συνδεθεί με καλή τύχη και θετική ενέργεια.

Σανσιβέρια (Snake Plant)
Σανσιβέρια (Snake Plant)

Στο Feng Shui, η σανσιβέρια λέγεται ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην προσέλκυση πλούτου, ευημερίας και επιτυχίας. Επίσης, είναι εξίσου ανθεκτική όπως το μπαμπού, πράγμα που σημαίνει ότι δε χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα από μεριά σας.

Smart tip: Η καλύτερη θέση για να τοποθετήσετε την σανσιβέρια είναι οι  νοτιοανατολικές, νότιες και ανατολικές γωνίες του σπιτιού σας.

Φίκος (Rubber Plant)

Με τα μεγάλα, στρογγυλεμένα φύλλα του, ο φίκος συμβάλλει στην προώθηση της ροής θετικής ενέργειας μέσα σε ένα χώρο. Χρειάζεται αρκετό και δυνατό φως, ενώ θέλει τακτικό πότισμα ώστε να αναπτυχθεί.

Φίκος (Rubber Plant)
Φίκος (Rubber Plant)

Smart tip: Για εσάς που θέλετε ο φίκος να φέρει ακόμα περισσότερα possitive vibes τοποθετήστε τον σε μια αιχμηρή αλλά και ηλιόλουστη γωνία.

Παχίρα (Money Tree)

Όπως καταλαβαίνετε, η ονομασία του φυτού μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς η παχίρα λέγεται ότι φέρνει πλούτο και ευημερία σε αυτούς που διακοσμούν το σπίτι τους με αυτό το φυτό.

Παχίρα (Money Tree)
Παχίρα (Money Tree)

Smart tip: Φερθείτε έξυπνα και τοποθετήστε το “δέντρο των χρημάτων” νοτιοδυτικά στο χώρο, ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις θετικές επιδράσεις του.

Κρασούλα (Jade Plants)

Η κρασούλα συνδέεται έντονα στο Feng Shui με την καλοτυχία, τον πλούτο και την ευημερία. Μάλιστα, θεωρείται ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να προσφέρετε σε κάποιον που ανοίγει ένα κατάστημα.

Κρασούλα (Jade Plants)
Κρασούλα (Jade Plants)

Αυτό το παχύφυτο με τα απαλά στρογγυλεμένα φύλλα απαιτεί πολλές ώρες στο φως του ήλιου και πολύ νερό για να αναπτυχθεί όπως πρέπει. Αν όμως το φροντίσετε είναι σίγουρο ότι θα σας ανταμείψει γενναιόδωρα.

Smart tip: Η είσοδος του σπιτιού ή του γραφείου σας είναι το ιδανικό μέρος για να τοποθετήσετε την κρασούλα και να “καλωσορίσετε” τον πλούτο και την ευδαιμονία.

Ορχιδέα (Orchid)

Η ορχιδέα θεωρείται σύμβολο της γονιμότητας και της δημιουργικότητας. Πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη και ευτυχία. Αν και συνήθως τα φυτά εσωτερικού χώρου αποφεύγουμε να τα βάζουμε στο υπνοδωμάτιο, η ορχιδέα είναι από τα λίγα που αν τοποθετηθεί εκεί, μπορεί να βελτιώσει τις προσωπικές σχέσεις του ζευγαριού που διαμένει σ’ αυτό.

Ορχιδέα (Orchid)
Ορχιδέα (Orchid)

Αν και υπάρχουν πολλά είδη ορχιδέας, ο γενικός κανόνας θέλει το φυτό να προτιμάει τον ήλιο και την ύπαρξη υγρασίας στο χώμα.

Smart tip: Το χρώμα του άνθους της ορχιδέας είναι σημαντικό στο Feng Shui. Τοποθετώντας μια ορχιδέα σε αποχρώσεις του κόκκινου και του ροζ στο υπνοδωμάτιό σας, θα αναθερμάνει τη σχέση σας. Αν πάλι, θέλετε περισσότερη τύχη, φροντίστε να αγοράσετε μία ορχιδέα βιολετί ή μωβ.

Πιλέα (Chinese Money Plant)

Για το τέλος αφήσαμε το πιο εντυπωσιακό, σχεδόν εξωγήινο σε όψη, φυτό εσωτερικού χώρου που φέρνει θετική ενέργεια, την Πιλέα. Ένα αρκετά δυσεύρετο φυτό, με ρίζες από την Κίνα.

Πιλέα (Chinese Money Plant)
Πιλέα (Chinese Money Plant)

Αν το βρείτε όμως, μπορείτε πολύ εύκολα να το διατηρήσετε και να το πολλαπλασιάσετε, καθώς είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε χαμηλές θερμοκρασίες ακόμη και σε χιόνια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δέχεται ήλιο στα φύλλα του για να μεγαλώνει και να σκορπίζει θετικά κύματα μέσα στο σπίτι.

Smart tip: Τοποθετήστε νοτιοανατολικά μία γλάστρα με το φυτό πιλέα. Σύμφωνα με το Feng Shui αυτό θα σας φέρει περισσότερα χρήματα και μεγαλύτερη οικονομική άνεση και αφθονία.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Δώρα για Πεθερά: 10 Κοσμήματα που θα την Εντυπωσιάσουν

ΕΠΟΜΕΝΟ

Αλάτι: Όλα Όσα Οφείλεις να Γνωρίζεις για τη Σωστή Χρήση του

Μην χάσετε...