“Kotsonis”

Ανδρικά Αξεσουάρ για το Χέρι και… Ξεχωρίστε!

Ανδρικά Αξεσουάρ για το Χέρι

Παρά το γεγονός ότι πολλοί μπορεί να πιστεύουν πως τα ανδρικά αξεσουάρ για το χέρι είναι μία μόδα των τελευταίων ετών, η αλήθεια είναι ότι αποτελούν σύμβολα που η ιστορία τους ξεκινάει πολύ πίσω στο χρόνο.

Από τις απαρχές σχεδόν του ανθρωπίνου γένους, η χρήση κοσμημάτων και αξεσουάρ, αντανακλούσε τη θέση του κατόχου τους μέσα στην εκάστοτε κοινωνική ομάδα και χρησιμοποιούνταν ως δήλωση κύρους και ανωτερότητας.

Για τους μονάρχες των παλαιοτέρων χρόνων  ήταν ένδειξη πλούτου και δύναμης, για τους πολεμιστές ήταν παράσημο της ανωτερότητας τους στις μάχες και για τους ιερείς, το μέσο σύνδεσης με τα Θεία.

Kotsonis

Με το πέρασμα των χρόνων και με τη διάβρωση διαφόρων κοινωνικών στερεοτύπων, εθίμων και προκαταλήψεων, τα ανδρικά αξεσουάρ έχασαν τον αυστηρά συμβολικό τους χαρακτήρα και ενσωματώθηκαν στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

Αποβάλλοντας λοιπόν τη λανθασμένη άποψη ότι κοσμήματα και αξεσουάρ είναι αυστηρά γυναικεία υπόθεση, ένας σύγχρονος άνδρας που θέλει να ξεχωρίζει με την προσεγμένη εμφάνιση του, θα αναζητήσει αυτές τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Και επειδή ένα προσεγμένο ανδρικό χέρι σίγουρα τραβάει την προσοχή, μέσα από την πλούσια συλλογή μας με ανδρικά κοσμήματα και αξεσουάρ, επιλέγουμε να σας παρουσιάσουμε αυτά που μπορούν να στολίσουν τα άκρα σας και να πλαισιώσουν μοναδικά το στυλ σας!

Ανδρικά Αξεσουάρ για το Χέρι

Δαχτυλίδι

Το ανδρικό δαχτυλίδι δεν είναι απλά ένα κόσμημα αλλά μία δήλωση. Μπορεί να δηλώσει την οικογενειακή και την οικονομική σας κατάσταση, αν είσαστε μέρος μιας αδελφότητας ή μιας ομάδας και σίγουρα την αισθητική σας.

Από την ιδιότητα του ως σύμβολο εξουσίας, το ανδρικό δαχτυλίδι, μέσα από το πέρασμα των χρόνων ενσωματώθηκε στην  pop-rock κουλτούρα  αναδεικνύοντας πως το στυλ ξεπερνάει τα στεγανά του διαχωρισμού των φύλων.

Αν και σύμφωνα με τις παραδόσεις, το δάχτυλο που θα διαλέξεις να στολίσεις με ένα δαχτυλίδι κρύβει και έναν διαφορετικό συμβολισμό, στην πραγματικότητα πλέον δεν υπάρχει κανένας αυστηρός κανόνας που να το ορίζει αυτό.

Το ανδρικό δαχτυλίδι, είναι ένα ιδιαίτερο κόσμημα που εκφράζει έντονη αυτοπεποίθηση και στυλ!

Χρυσό & λευκόχρυσο δαχτυλίδι Κ14 με μαύρο πλατίνωμα
Χρυσό & λευκόχρυσο δαχτυλίδι Κ14 με μαύρο πλατίνωμα
Ασημένιο δαχτυλίδι 925° με τη φράση "ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΑΡ ΣΧΟΛΕΙΟΝ ΑΡΕΤΗΣ ΕΣΤΙ"
Ασημένιο δαχτυλίδι 925° με τη φράση "ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΑΡ ΣΧΟΛΕΙΟΝ ΑΡΕΤΗΣ ΕΣΤΙ"
Λευκόχρυσο δαχτυλίδι Κ9 με ζιργκόν σε λιτή γραμμή σχεδίασης
Λευκόχρυσο δαχτυλίδι Κ9 με ζιργκόν σε λιτή γραμμή σχεδίασης

Βραχιόλι

Η ιστορία των ανδρικών βραχιολιών ξεκινάει πολλούς αιώνες πίσω, όταν οι προϊστορικοί κυνηγοί και πολεμιστές φορούσαν βραχιόλια από δέρμα και οστά ζώων για να διώχνουν τα κακά δαιμόνια. 

Με την πάροδο των χρόνων, τα βραχιόλια μετατράπηκαν σε σύμβολο της εξέχουσας τάξης και οι άρχοντες της κάθε εποχής τα επέλεγαν ως ένδειξη πλούτου και δύναμης.

Στις μέρες μας, τα ανδρικά βραχιόλια, είναι ένα αξεσουάρ που μπορεί να φορεθεί καθημερινά και να ταιριάξει σε κάθε στυλ και προσωπικότητα.

Μπορούν να κατασκευαστούν από πληθώρα διαφορετικών υλικών όπως δέρμα, χρυσό, ασήμι, ατσάλι, και να ολοκληρώσουν αρμονικά μια καθημερινή ή μια πιο επίσημη εμφάνιση.

Ανδρική χειροπέδα με εναλλαγή λουστρέ και ματ φινιρίσματος
Ανδρική χειροπέδα με εναλλαγή λουστρέ και ματ φινιρίσματος
Ανδρικό βραχιόλι με δέρμα και ασήμι & τεχνική μαύρης οξείδωσης
Ανδρικό βραχιόλι με δέρμα και ασήμι & τεχνική μαύρης οξείδωσης
Ανδρικό βραχιόλι χειροπέδα από ανοξείδωτο ατσάλι
Ανδρικό βραχιόλι χειροπέδα από ανοξείδωτο ατσάλι

Ρολόι

Κλασικό και διαχρονικό, το ρολόι αποτελεί ένα αξεσουάρ που κάθε άντρας διαθέτει στη συλλογή του.

Ιστορικά, το ρολόι χειρός ξεκίνησε κυρίως ως γυναικείο αξεσουάρ λόγο της εύθραυστης αρχικής του φύσης, ενώ οι άνδρες χρησιμοποιούσαν ρολόγια τσέπης.

Η χρήση ρολογιών χειρός από τους άνδρες έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω του στρατού. Κατά των Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι στρατιώτες εφοδιάστηκαν με ρολόγια χειρός, ώστε να μπορούν να κρατάνε τα χέρια τους ελεύθερα, τα οποία ονομάστηκαν “ρολόγια τάφρων”.

Πλέον τα ανδρικά ρολόγια είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξεσουάρ που διαρκώς αναβαθμίζεται η αισθητική και η λειτουργικότητα τους.

Από τα κλασικά μηχανικά ρολόγια έως τα σύγχρονα smartwatches, υπάρχει μια τεράστια γκάμα επιλογών που μπορεί να ικανοποιήσει την αισθητική και την ανάγκη του κάθε αγοραστή.

Ρολόι SEIKO Prospex Divers με Solar μηχανισμό από ανοξείδωτο ατσάλι
Ρολόι SEIKO Prospex Divers με Solar μηχανισμό από ανοξείδωτο ατσάλι
Ρολόι HAMILTON Khaki Aviation από ανοξείδωτο ατσάλι
Ρολόι HAMILTON Khaki Aviation από ανοξείδωτο ατσάλι
Ρολόι BULOVA με πράσινο καντράν και μαύρο δερμάτινο λουράκι
Ρολόι BULOVA με πράσινο καντράν και μαύρο δερμάτινο λουράκι

Μανικετόκουμπα

Η ιστορία των μανικετόκουμπων ξεκινάει τον 17ο αιώνα όταν ο βασιλιάς Κάρολος ο 2ος της Αγγλίας, γνωστός για το πάθος του με την πολυτέλεια και τον καλλωπισμό, θέλησε έναν κομψό σύνδεσμο για τις μανσέτες των πουκαμίσων του.

Άρχισε λοιπόν να χρησιμοποιεί μικρές αλυσίδες που τις κούμπωνε σε αντίστοιχου μετάλλου κουμπί, ξεκινώντας έτσι μία νέα μόδα στους κύκλους της αριστοκρατίας. Όσο πιο εντυπωσιακό ήταν ένα μανικετόκουμπο, τόσο μεγαλύτερο θαυμασμό και κύρος δημιουργούσε.

Κατά τον 19ο αιώνα, τα μανικετόκουμπα έχασαν την προνομιακή τους αίγλη και άρχισαν να είναι προσιτά στο ευρύτερο κοινό.

Για την κατασκευή τους, χρησιμοποιήθηκαν μέταλλα και υφάσματα χαμηλότερης αξίας αλλά εξίσου υψηλής αισθητικής, κάνοντας τα έτσι σήμα κατατεθέν της ανδρικής κομψότητας.

Παρά το γεγονός ότι η πρόοδος της βιομηχανίας στα τέλη του 20ου αιώνα με τη δημιουργία πουκαμίσων με κουμπιά έριξε κατά πολύ τη ζήτηση τους, αποδείχτηκε ότι η κλασική αξία των μανικετόκουμπων τα διατηρεί διαχρονικά και επίκαιρα.

Στις μέρες μας, κυκλοφορούν στο εμπόριο μανικετόκουμπα διαφόρων χρωμάτων, μετάλλων, υφών ακόμα και με πολύτιμους λίθους, ικανά να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία και οικονομική διάθεση.

Μανικετόκουμπα χρυσός & λευκόχρυσος Κ14
Μανικετόκουμπα χρυσός & λευκόχρυσος Κ14
Μανικετόκουμπα από ανοξείδωτο ατσάλι και μαύρο όνυχα
Μανικετόκουμπα από ανοξείδωτο ατσάλι και μαύρο όνυχα
Μανικετόκουμπα ασήμι 925° & χρυσός Κ14
Μανικετόκουμπα ασήμι 925° & χρυσός Κ14

Ο Κανόνας των Τριών

Όπως είναι λοιπόν εμφανές, τα ανδρικά αξεσουάρ είναι κομμάτι της ιστορίας και όχι απλά μια μόδα που προστάζει η σύγχρονη εποχή.

Συμβολικά ή όχι, τα αξεσουάρ που διακοσμούν το χέρι ενός άνδρα είναι και αυτά που θα τραβήξουν την προσοχή, και η επιλογή τους πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.

Σε περίπτωση συνδυασμού τους, ιδιαίτερη σημασία έχει όλα τα κομμάτια που θα επιλέξετε να είναι από το ίδιο μέταλλο αλλά και να αποφύγετε τις υπερβολές.

Ένας εύκολος τρόπος για σίγουρη επιτυχία είναι να ακολουθήσετε τον “κανόνα των τριών”, ένα ευρέως γνωστό μυστικό της μόδας που υποστηρίζει ότι ο ιδανικός συνδυασμός αξεσουάρ περιλαμβάνει έως τρία κομμάτια.

Έτσι μπορείτε να συνδυάσετε ένα ρολόι με βραχιόλι του ίδιου μετάλλου και δαχτυλίδι. Ή τη βέρα σας με ρολόι στο ίδιο χέρι και ένα δεύτερο δαχτυλίδι στο άλλο.

Επίσης τα μανικετόκουμπα μπορούν να συνδυαστούν με οποιαδήποτε από τα παραπάνω αξεσουάρ και αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να ταιριάζουν με το χρώμα του ρούχου που έχετε επιλέξει.

Ανδρικά Αξεσουάρ για το Χέρι στο Kotsonis Jeweler

Στο ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ, μέσα από μια πλούσια συλλογή ανδρικών κοσμημάτων, ρολογιών και μανικετόκουμπων, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που εκφράζει την προσωπική σας αισθητική και θα απογειώσει την εμφάνιση και το στυλ σας!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Γιόγκα για Αρχάριους στο Σπίτι: Ο Πλήρης Οδηγός για το 2024

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ονόματα για Κορίτσια: Σπάνια, Αρχαιοελληνικά, Μοντέρνα, Σύνθετα

Μην χάσετε...