Τι Συμβολίζει το Κωνσταντινάτο – Υπέροχες Ιδέες Δώρου

Τι Συμβολίζει το Κωνσταντινάτο

Το Κωνσταντινάτο αποτελεί ένα κόσμημα στενά συνδεδεμένο με τη Χριστιανική θρησκεία, ενώ οι ρίζες της ιστορίας του εντοπίζονται πίσω στο παρελθόν και στα ένδοξα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Τι Συμβολίζει το Κωνσταντινάτο;

Σύμφωνα με την παράδοση, η προέλευση του Κωνσταντινάτου είναι ταυτισμένη με την ανεύρεση του Τίμιου Σταυρού από το Μέγα Κωνσταντίνο και τη μητέρα του, Αγία Ελένη.

Η ιστορία λέει πως όταν μητέρα και γιος ανακάλυψαν τον τίμιο σταυρό, τον τεμάχισαν και δώρισαν τα κομμάτια του σε μονές και μοναστήρια, ενώ στη συνέχεια συγκέντρωσαν τα πριονίδια και ανέθεσαν σε έναν χρυσοχόο της εποχής να τα ανακατέψει με μέταλλο και να δημιουργήσει ένα φυλαχτό που θα απευθύνεται στα παιδιά.

Στην πρωταρχική αυτή δημιουργία, αλλά και στην κλασική μορφή που διατηρεί μέχρι και σήμερα, το Κωνσταντινάτο αποτελεί ένα φυλαχτό κυκλικού σχήματος που στη μία όψη φέρει την εικόνα της Θείας Οικογένειας (Μέγας Κωνσταντίνος και Αγία Ελένη) ενώ στην άλλη το σύμβολο του σταυρού με το ακρωνύμιο ΙΧΝΚ (Ιησούς Χριστός Νικά).

Kotsonis

Από τότε μέχρι και σήμερα το Κωνσταντινάτο αποτελεί ένα κόσμημα που παραδοσιακά χαρίζεται σε νεογέννητα μωρά, νήπια αλλά και ως δώρο βάπτισης, μια συμβολική κίνηση καθώς το συγκεκριμένο κόσμημα αποτελεί φυλαχτό που φέρει καλή τύχη και προστασία.

Παράλληλα, με την πάροδο των χρόνων, το Κωνσταντινάτο διατήρησε τους ιδιαίτερους συμβολισμούς του αλλά εντάχθηκε και στις απαιτήσεις της εποχής, ενώ στις μέρες μας αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή κοσμήματα που συνοδεύει μοντέρνες εμφανίσεις ενώ συχνά χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία υπέροχων layering.

Στο Κόσμημα Κοτσώνης, θα βρείτε μια πλούσια συλλογή Κωνσταντινάτων φυλαχτών με περισσότερες από 500 επιλογές, τόσο σε κλασικές σχεδιαστικές γραμμές όσο και σε πιο μοντέρνες προσεγγίσεις. Τα φυλαχτά της συλλογής διαθέτουν καθαρές μεταλλικές λάμψεις και ιδιαίτερες χαρακτικές λεπτομέρειες ενώ υπάρχουν και Κωνσταντινάτα στολισμένα με εκπληκτικούς πολύτιμους λίθους.

Παράλληλα, στο άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο του κοσμηματοπωλείου, θα μπορέσετε να κατασκευάσετε το Κωνσταντινάτο της προτιμήσεως σας, με το σχεδιασμό αλλά και τη χάραξη της επιλογής σας.

Ιδιαίτερα συμβολικό αλλά και διαχρονικά κομψό, το Κωνσταντινάτο αποτελεί την ιδανική επιλογή δώρου για νεογέννητο μωρό αλλά και για κάθε ηλικία, με την ομορφιά της λιτότητας που το χαρακτηρίζει να μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε επιθυμία και αισθητική.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Γρίφοι για Παιδιά & Μεγάλους με Απαντήσεις για να Ακονήσετε το Μυαλό σας

Μην χάσετε...