“Kotsonis”

Απλά Κείμενα Βάπτισης: Ποιήματα / Κείμενα για Προσκλητήρια Βάπτισης

Απλά Κείμενα Βάπτισης: Ποιήματα / Κείμενα για Προσκλητήρια Βάπτισης

 
Στον αριθμό των καλεσμένων της βάπτισης καταλήξατε, τα σχέδια και τα χρώματα των προσκλητηρίων τα έχετε βρει, όμως τώρα ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος για να ανακοινώσετε τη μεγάλη ημέρα; Τι ακριβώς θα λέει το κείμενο και ποια γραμματοσειρά θα επιλέξετε ανάλογα με το στυλ της πρόσκλησης;

Ο «πόλεμος» των προσκλητηρίων στη βάπτιση είναι πραγματικά μεγάλος, καθώς εδώ έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε από μια τεράστια λίστα με κείμενα, είτε γλυκά είτε πιο παιχνιδιάρικα, και να «παίξετε» με τις λέξεις πολύ περισσότερο απ’ όσο στο γάμο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαμορφώσετε το κείμενο του προσκλητηρίου, ανάλογα φυσικά και με το ύφος που θέλετε να έχει η βάπτιση. Συζητήστε με το σύντροφό σας τις ιδέες σας για τον τρόπο που θα μεταφέρετε στους αγαπημένους σας την είδηση και αφήστε τη φαντασία να σας οδηγήσει.

Κάποιοι επιλέγουν να έχουν ένα πλούσιο και χιουμοριστικό κείμενο, ενώ άλλοι επιμένουν απλά και κλασικά. Στην τελευταία περίπτωση, η λύση είναι απλή…

Απλά Κείμενα Βάπτισης

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας στη βάπτιση της κόρης μας/του γιου μας που θα γίνει…

Kotsonis

Στην πρώτη περίπτωση, η γκάμα είναι τεράστια και είναι σίγουρο ότι η event planner που θα συνεργαστείτε θα σας εκπλήξει με έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες.

Πολλοί γονείς επιλέγουν ένα κείμενο όπου φαίνεται ότι την πρόσκληση απευθύνει το ίδιο το μωράκι. Εδώ μπορείτε να γράψετε απλά:

Θα χαρώ πολύ να σας δω στη βάπτισή μου που θα γίνει…

ή να εμπνευστείτε ένα μικρό και πρωτότυπο κείμενο ή ποιηματάκι «γραμμένο» από το ίδιο το μωρό.

Για παράδειγμα:

Μου είπαν θα ’χει ήλιο, παιχνίδια και χαμόγελα. Μου είπαν θα κολυμπήσω σαν ψαράκι κι ότι θα μου χαρίσουν ένα όνομα. Τέτοια γιορτή ποιος θα την έχανε;

Έλεγα πως τη γλίτωσα, μα άσχημα τα νέα. Βάπτιση μου ετοιμάζουνε με μπόλικη παρέα. Μου είπαν δεν είναι τίποτα, ωραία θα περάσω, ρώτησα όμως και έμαθα και λέω να το σκάσω. Καλά, καλά σε ψέλνουνε, σε γδύνουν, σε λαδώνουν και στο νερό σε βάζουνε και το μαλλί σου κόβουν. Δεν ξέρω εσείς αν θα ’ρθετε, εγώ θα έχω φύγει, αυτήν την Κυριακή σαλπάρω για ταξίδι! Εσείς, ελάτε την Κυριακή… στον Ιερό Ναό…

Είμαι νόστιμη και ζουμερή σα φράουλα στο δάσος και τ’ όνομα που θα ακουστεί είναι κρυμμένος… άσσος. Δεν ντρέπομαι να βγω γυμνή, να πέσω στο νεράκι, αρκεί να δέσω στο λαιμό χρυσό το σταυρουδάκι.

Μου είπε η νονά σα βαπτιστώ και πάρω ονοματάκι πως θα μου πάρει κράνος & στολή και ένα μηχανάκι. Γι’αυτό ας μην αργήσουμε να κάνω το μπανάκι, νονά το αποφάσισα θα πάρω μηχανάκι!

Είμαι ένα μικρό μωράκι που δεν έχει ονοματάκι ήρθε η καλή νονά και θα με κάνει μια θεά! Θα’ χω όνομα ωραίο κι ένα ντύσιμο μοιραίο!

Μ’ ένα χαμόγελο πλατύ στην εκκλησιά θα μπω να πάρω κι ένα όνομα που το’ χω και καημό. Σας περιμένω όλους εκεί  γιατί χωρίς εσάς δεν έχει τόση πλάκα γυμνός να κολυμπάς!

Είμαι ένα κοριτσάκι με πολύ γλυκό μουτράκι, τοσοδούλα σαν κουκλίτσα των γονιών μου η μπουκίτσα. Έτσι με φωνάζουνε γιατί είμαι μικράκι, μα ήρθε τώρα η ώρα μου να πάρω ονοματάκι. Ιούλιο θα βαφτιστώ σα νυφούλα θα ντυθώ…

Η καλή μου Νεράϊδα, γέλασε πάρα πολύ που όλο μπέμπα με φωνάζουν και μου έδωσε μια ευχή… Πήγαινε να βρεις Νονό -(Νονά) να σε ντύσει στα χρυσά, τ’ όνομά σου να σου δώσει, να έχεις όλα τα καλά!!! Γι’ αυτό κι εγώ σας προσκαλώ, να με δείτε στο νερό και “να ζήσεις” να ευχηθείτε, όταν από αυτό θα βγώ….. το όνομα θα’ναι διπλό Άννα & Μαρία διπλά να το χαρώ!! Σας περιμένω το Σάββατο…

Σαν νεράϊδα που πετά και χρυσόσκονη σκορπά, με χαρά ήρθα να σας πω πως είναι καιρός να βαφτιστώ. Σε ένα όμορφο ξωκκλήσι μες τα πεύκα, μες τη φύση, η γλυκειά μου η νονά μου θα μου δώσει το όνομά μου. Σας περιμένω … και ώρα … μ.μ. στον Ιερό Ναό…

Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία που αναφέρονται οπωσδήποτε είναι ο Ιερός Ναός, η μέρα και η ώρα που θα γίνει η βάπτιση, το όνομα των νονών και των γονιών. Αν ακολουθεί πάρτυ, μπορεί να γραφτεί στο τέλος της πρόσκλησης.

Προσκλητήρια Βάπτισης – Τεχνικές Προδιαγραφές

Αυτά λοιπόν ήταν μερικά μόνο από τα απλά κείμενα βάπτισης από τα οποία μπορείτε να αντλήσετε ιδέες για το δικό σας ξεχωριστό προσκλητήριο.

Τώρα όσον αφορά στα χαρακτηριστικά του ίδιου του προσκλητηρίου, ιδού μερικά από αυτά που θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία προτού επιλέξετε το… one and only!

1. Το είδος του χαρτιού: πάπυρος, ακουαρέλα, ρυζόχαρτο, από ίνες βαμβακιού ή οπαλίνα. Να θυμάστε: Όσο πιο χοντρό και σκληρό το χαρτί, τόσο πιο ανθεκτικό και εντυπωσιακό.
2. Επιλογή χρώματος: Αν προτιμάτε πιο κλασικά προσκλητήρια, επιλέξτε χρώματα όπως σομόν, λευκό ή μπεζ. Αν πάλι θέλετε ένα πιο ξεχωριστό προσκλητήριο, επιλέξτε δίχρωμα ή και τρίχρωμα προσκλητήρια.
3. Γραμματοσειρά: Και όμως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Παίξτε με τα μεγέθη γραμμάτων καθώς και με τις γραμματοσειρές. Συνδυάστε δύο (π.χ μια απλή με μια καλλιγραφική) και εντυπωσιάστε.
4. Το σωστό σχήμα: Τετράγωνο, παραλληλόγραμμο, στρογγυλό… Μπορείτε να βρείτε κάθε πιθανό σχήμα. Οι μεγάλοι τετράγωνοι φάκελοι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί.
5. Αξεσουάρ: Αν θέλετε ένα πιο ιδιαίτερο προσκλητήριο, τότε δεν έχετε παρά να προσθέσετε μια κορδέλα για να το δέσετε. Επιλέξτε το χρώμα που αγαπάτε και δέστε την σε φιόγκο. Τόσο απλά! Επιπροσθέτως, αν θέλετε μπορείτε να την κοσμήσετε και με πέτρες, χάντρες ή κάποιο αξεσουάρ, όπως για παράδειγμα ένα κλειδάκι σε σχήμα καρδιάς.
6. Να θυμάστε: Το προσκλητήριο θα πρέπει να είναι κατανοητό σε όλους. Προσέξτε τις περιγραφές για το χώρο που θα γίνει η δεξίωση. Καλό θα ήταν να έχει σχεδιαστεί ένας μικρός χάρτης ή να έχετε δώσει λεπτομερείς οδηγίες.

Τέλος σε περίπτωση που ακόμα δεν έχετε παντρευτεί, έχουμε για εσάς πολλές ιδέες με κείμενα για προσκλητήρια γάμου.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Sex Shop: Τα 25 Καλύτερα Ελληνικά Sex Shops [2024]

ΕΠΟΜΕΝΟ

Μελισσόχορτο: Τί Είναι, Ιδιότητες, Οφέλη, Δοσολογία & Παρενέργειες

Μην χάσετε...