“Kotsonis”

Ποιος Οδηγεί το Αυτοκίνητο της Νύφης

Ποιος Οδηγεί το Αυτοκίνητο της Νύφης

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο ο άνθρωπος που θα αναλάβει να οδηγήσει το αυτοκίνητο της νύφης έχει αρκετές… υποχρεώσεις.

Πρέπει λοιπόν να τις γνωρίζει ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος και να αφιερώσει τον απαιτούμενο χρόνο σε αυτές για να μην βρεθεί… εκτεθειμένος με τη νύφη στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και το γαμπρό με τη νυφική ανθοδέσμη ανά χείρας να περιμένει με τις ώρες στα σκαλιά της εκκλησίας.

Ποιος Συνήθως Οδηγεί το Αυτοκίνητο της Νύφης

Συνήθως είναι κάποιος φίλος του ζευγαριού ή ένας κοντινός συγγενής και σε σπανιότερες περιπτώσεις είναι ένας επαγγελματίας οδηγός που μισθώνεται μαζί με το αυτοκίνητο.

Ο οδηγός / φίλος / συγγενής λοιπόν, είναι πρώτα απ’ όλα υπεύθυνος να παραλάβει το νυφικό αυτοκίνητο από την εταιρία ενοικίασης (ή το σπίτι του φίλου / συγγενή – εκτός και αν είναι δικό του), να ελέγξει την κατάστασή του και να ρυθμίσει το ρολόι του αυτοκινήτου (και το δικό του!) στην σωστή ώρα.

Kotsonis

Η επόμενη κίνησή του είναι να σταματήσει για ανεφοδιασμό καυσίμων, ώστε να μην χρειαστεί να σταματήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας του γάμου για βενζίνη, εκτός αν ο γάμος γίνεται μακριά από το τόπο διαμονής.

Το νυφικό αυτοκίνητο παραλαμβάνεται πλυμένο, αλλά μπορεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών να χρειάζεται ξανά πλύσιμο, οπότε πριν το γάμο πρέπει να φροντίσει να του ρίξει ένα… γρήγορο χεράκι!

Σημαντικό επίσης είναι ο οδηγός του νυφικού αυτοκίνητο να κάνει πρόβα στο δρομολόγιο που θα ακολουθήσει τη μέρα του γάμου ή τουλάχιστον να φροντίσει να ρυθμίσει το navigator έγκαιρα για να μη τρέχει τελευταία στιγμή. Σπίτι γαμπρού και νύφης, εκκλησία, χώρος δεξίωσης είναι οι ελάχιστοι προορισμοί για τους οποίους θα πρέπει να έχει κάνει και τη σχετική… προπόνηση.

Καλό είναι να υπάρχει πάντα σχεδιασμένο και ένα backup plan σε περίπτωση απροόπτου – άνθρωποι είμαστε, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου της νύφης επίσης πρέπει να συνεννοηθεί με τον ανθοστολιστή σχετικά με το πού και πότε θα στολιστεί το αυτοκίνητο. Ο στολισμός του αυτοκινήτου της νύφης μπορεί να γίνει στο ανθοπωλείο, στο σπίτι της νύφης ή του γαμπρού ή σε κάποιο άλλο σημείο που εξυπηρετεί, πάντα κατόπιν συνεννόησης.

Ο οδηγός από τη στιγμή που το αυτοκίνητο θα είναι στολισμένο, θα πρέπει να οδηγεί με μικρότερη ταχύτητα ώστε να… παραμείνουν όλα στη θέση του και να μην φτάσει στην εκκλησία μόνο με τις… κορδέλες!

Επιπλέον… Αρμοδιότητες

Μέσα στις αρμοδιότητές του επίσης είναι να βοηθήσει τη νύφη να εισέλθει / εξέλθει του πίσω καθίσματος και αφού γίνει η είσοδος του ζευγαριού στην εκκλησία, θα πρέπει να φροντίσει για τη στάθμευσή του σε σημείο που δεν ενοχλεί με τέτοια φορά που να εξυπηρετεί στην παραλαβή του ζευγαριού κατά την αναχώρηση από την εκκλησία για το χώρο της δεξίωσης.

Όταν φτάσουν στο χώρο της δεξίωσης, ο οδηγός πρέπει να ενημερώσει τον μετρ ότι το ζευγάρι έφτασε και αφού επιβεβαιώσουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των καλεσμένων βρίσκεται εκεί, ο οδηγός του νυφικού αυτοκινήτου ενημερώνει το ζευγάρι, ανοίγει τις πόρτες για να κατέβουν και να οδηγηθούν προς την είσοδο του χώρου, όσο εκείνος σταθμεύει το αυτοκίνητο σε θέση που θα εξυπηρετεί για τη… τελική αποχώρηση στο τέλος της δεξίωσης.

Όπως καταλάβατε η δουλειά του οδηγού του αυτοκινήτου της νύφης έχει αρκετές ευθύνες, γι’ αυτό εκτός του ότι πρέπει να είναι καλός οδηγός και να γνωρίζει άψογα τους δρόμους, πρέπει να είναι γενικά ένας δραστήριος και προνοητικός άνθρωπος!

Αλλά αυτά έχουν οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τι Χαρτιά / Δικαιολογητικά Χρειάζονται για Θρησκευτικό Γάμο

ΕΠΟΜΕΝΟ

Δίαιτα Dukan – Οι 4 Φάσεις & Πρόγραμμα Ημέρας για τη Φάση Επίθεσης

Μην χάσετε...