“Kotsonis”

Διακόσμηση Σαλονιού: Ιδέες & Λύσεις για ένα Ξεχωριστό Σαλόνι

Διακόσμηση Σαλονιού

Θα πρέπει ομολογουμένως να παραδεχτούμε ότι το σαλόνι είναι εκείνος ο χώρος του σπιτιού, στον οποίο μια οικογένεια απολαμβάνει να δαπανά αρκετό χρόνο μέσα στην μέρα συγκριτικά με τους άλλους χώρους.

Αφενός, δίχως αντίρρηση, αποτελεί το μέρος που συναντώνται τα μέλη του σπιτιού, έπειτα από μια κοπιώδη μέρα δουλειάς και υποχρεώσεων, και χαλαρώνουν.

Αφετέρου, είναι ο χώρος αυτός στον οποίο θα επιλέξετε να μαζευτείτε και να διασκεδάσετε με φιλοξενούμενους, φίλους και συγγενείς, και γενικά αγαπημένα πρόσωπα, γι’ αυτό και θα πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη αρμονία.

Συνεπώς, το σαλόνι του σπιτιού σας είναι απαραίτητο να είναι έτσι σχεδιασμένο ούτως ώστε να απηχεί μια χροιά ασφάλειας, οικειότητας και άνεσης σ’ εσάς τους ίδιους.

Kotsonis

Σαφώς, για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται να προσδιοριστεί το γούστο και η ιδιοσυγκρασία σας, προκειμένου η διακόσμηση του σαλονιού, αλλά και του συνόλου της οικείας σας εν γένει, να ανταποκρίνεται πλήρως στα θέλω σας και στο τι ακριβώς σας κάνει να νιώθετε ηρεμία.

Στο έπιπλο Πετικίδης, μπορείτε να αντλήσετε ποικίλες ιδέες και λύσεις, που θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός εξαιρετικού και ποιοτικού αποτελέσματος, για να έχετε κι εσείς το δικό σας μοναδικό σαλόνι, σύγχρονου ή διαχρονικού ύφους!

Διχοτομήστε έναν ενιαίο χώρο

Το χαλί είναι αυτό το οποίο κάνει την διαφορά σε ένα σαλόνι. Σε περίπτωση που θέλετε να χωρίσετε ένα ενιαίο δωμάτιο, για παράδειγμα μια σαλονοκουζίνα, το χαλί θα χρησίμευε καταλλήλως στο να «διαχωρίσει» έστω και φαινομενικά τον χώρο σας.

Αν αυτή η ιδέα σας φαίνεται ιδανική, τότε επιλέξτε δύο διαφορετικά χαλιά που να ταιριάζουν αρμονικά στις αποχρώσεις τους, ώστε να αναδείξετε τόσο το σαλόνι, όσο και την κουζίνα σας και δίχως υπερβολές.Διακόσμηση Σαλονιού - Σαλόνι Γωνία

Χρησιμοποιήστε τις κατάλληλες αποχρώσεις

Υπάρχουν κάποια χρώματα τα οποία είναι αποκλειστικά κομμένα και ραμμένα για να αναδείξουν με μοναδικό τρόπο ένα σαλόνι.

Μερικά από αυτά είναι οι αποχρώσεις του χρυσού, του κίτρινου και του μουσταρδί, οι οποίες πέρα του ότι προσδίδουν έναν τόνο πολυτέλειας και μεγαλοπρέπειας στο χώρο σας, χαρίζουν την ίδια στιγμή στην ατμόσφαιρα την ηρεμία και θετική αύρα που τόσο χρειάζεστε.

Μάλιστα, οι χρωματισμοί αυτοί μπορούν να συνδυαστούν με γήινες αποχρώσεις για ένα πιο ισορροπημένο και υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα.

Διακόσμηση Σαλονιού - Κλασικό Σαλόνι Plaza

Βάλτε χρώμα στο σπίτι σας!

Θεωρείτε τολμηρή κίνηση το να προσθέσετε πληθώρα χρωμάτων στο σαλόνι σας; Κάνετε μεγάλο λάθος γι’ αυτό!

Οι χαρούμενες φωτεινές αποχρώσεις θα προσδώσουν σίγουρα ζωτικότητα στο δωμάτιο, κάνοντας την ατμόσφαιρα πιο ευχάριστη για εσάς και τους εκάστοτε καλεσμένους σας.

Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι τα χρώματα να είναι ευάρμοστα μεταξύ τους, ώστε το σύνολο να μην είναι… too much.

Διακόσμηση Σαλονιού - Πολύχρωμο Σαλόνι με Μεταλλικά Πόδια

Φωτισμός: Το Α και το Ω στην αίγλη του σαλονιού

Όσο κι αν φαντάζει λεπτομέρεια, ο φωτισμός είναι το θεμέλιο για τον σχεδιασμό του σαλονιού σας και γι’ αυτό δεν πρέπει να αμελείται ή να προσεγγίζεται υποτυπωδώς.

Φωτιστικά παντός είδους, μοντέρνα ή vintage, κρυφός φωτισμός με μικρά spot, πολύφωτα, με όλα αυτά στη διάθεσή σας, μπορείτε να… απογειώσετε το σπίτι σας.

Διακόσμηση Σαλονιού - Φωτισμός

Alternative style για ένα ξεχωριστό σαλόνι

Σε καμία περίπτωση μην φοβηθείτε να πρωτοτυπήσετε και να εντάξετε τη διαφορετικότητα στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Πειραματιστείτε με μείξεις χρωμάτων, μαξιλάρια και άλλα αλλόκοτα αντικείμενα ή συνδυασμούς που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα, τα οποία σας εξάπτουν την φαντασία.

Διακόσμηση Σαλονιού - Σαλόνι Γωνία Linen

Τόνισε την αισθητική του δωματίου με έργα τέχνης της αρεσκείας σας

Τα έργα τέχνης ταιριάζουν απόλυτα σε ένα σαλόνι, μιας και έχουν την ισχύ να… εκτινάξουν το στυλ του.

Βέβαια είναι σημαντικό να επιλέγετε έργα τέχνης που έχουν συμβολική αξία για εσάς και όχι χωρίς κριτήρια.

Γιατί όπως είπαμε πάνω απ’ όλα ο χώρος στον οποίο περνάμε τον περισσότερο χρόνο μέσα στην ημέρα μας επιθυμούμε να εκφράζει πάνω απ’ όλα οικειότητα, αλλά και να συμβαδίζει με την προσωπικότητά μας.

Διακόσμηση Σαλονιού - Έργα Τέχνης

Πείτε “Ναι” στην εναλλαγή του ασπρόμαυρου

Ένα σύγχρονο και πολύ στιλάτο trend των τελευταίων ετών είναι η σύζευξη μαύρων ή σκούρων καφέ επίπλων μαζί με το λευκό στους τοίχους.

Μια υπέροχη ιδέα γεμάτη πολυτέλεια, αριστοκρατικότητα και μοναδικότητα που σας περιμένει πως και πως να την εφαρμόσετε, δίνοντάς της υπόσταση στο δικό σας σαλόνι!

Διακόσμηση Σαλονιού - Κλασικό Σαλόνι Ferrara

Καθρέφτες για οπτική ευρυχωρία

Άλλη μια λύση για να μεγιστοποιήσετε όσο γίνεται έναν εσωτερικό χώρο, και στην προκειμένη το σαλόνι σας, είναι η παρεμβολή ενός καθρέφτη.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, επιλέγοντας δηλαδή κάποιον τοίχο και προσθέτοντας έναν καθρέφτη από άκρη σ’ άκρη, θα δημιουργήσετε την πλάνη ότι το σαλόνι σας μοιάζει λίγο πιο εκτεταμένο απ’ ότι στην πραγματικότητα.

Διακόσμηση Σαλονιού - Καθρέπτες

Ποντάρετε σε έναν ιδιαίτερο γωνιακό καναπέ

Πολλοί υποστηρίζουν ότι, όταν πρόκειται για ένα μικρό σε έκταση σαλόνι είναι προτιμότερα τα μικρά έπιπλα και αντικείμενα.

Όμως αυτό φαίνεται να μην ευσταθεί εντελώς, αφού η λύση στο πρόβλημά σας είναι η ύπαρξη ενός μεγάλου επίπλου, πάρα πολλών και περιττών μικρών.

Απ’ αυτό και μόνο, κάποιος κομψός γωνιακός καναπές θα ήταν must για έναν μικρό εσωτερικό χώρο, καθώς εκτός από την παροχή βολής, σας δίνεται η δυνατότητα να ελίσσεστε με μεγαλύτερη ευελιξία στο χώρο.

Διακόσμηση Σαλονιού - Γωνιακός Καναπές

Για τους fans της minimal γραμμής

Τέλος, αν είστε κι εσείς λάτρης του μινιμαλισμού και της καλαίσθητης λακωνικότητας, αν μη τι άλλο θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε το γούστο σας, αναδεικνύοντάς το ακόμη και κατά τη διακόσμηση του σαλονιού σας.

Ο μινιμαλισμός δεν περιορίζεται μόνο στο πλήθος των επίπλων που κοσμούν το δωμάτιο, αλλά είναι κάτι πολύ παραπάνω.

Συνιστά μια ολόκληρη κοσμοθεωρία, και εκφράζει την ευγνωμοσύνη και την ευτυχία που κρύβεται πίσω από τη λιτότητα.

Πορτοκαλί Σαλόνι Albert

Αυτές λοιπόν ήταν κάποιες από τις προτάσεις μας για διακόσμηση σαλονιού. Για περισσότερες συμβουλές και ιδέες διακόσμησης, επικοινωνήστε με τη κα Σοφία Πετικίδη – μαζί θα σχεδιάσετε το δικό σας, ξεχωριστό προσωπικό ή επαγγελματικό χώρο.

Αν σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε, μοιραστείτε το με τους φίλους σας! Θα σήμαινε πολλά για τη μικρή μας ομάδα και σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για αυτό!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Χορός Ζούμπα (Zumba®) Ελλάδα: Γυμναστική & Χορός σε Ένα!

ΕΠΟΜΕΝΟ

Διατροφή για Χάσιμο Λίπους: 15 Τροφές – Θαύμα για Απώλεια Λίπους

Μην χάσετε...