“Kotsonis”

Κοσμήματα με Τεχνητό Διαμάντι: Εντυπωσιακά & Οικονομικότερα

Κοσμήματα με Τεχνητό Διαμάντι: Εντυπωσιακά & Οικονομικότερα

[lwptoc]

Τα εργαστηριακά κατασκευασμένα διαμάντια, αποτελούν ένα λίθο που διαρκώς κερδίζει έδαφος στον τομέα της αργυροχρυσοχοΐας αλλά και στις προτιμήσεις των καταναλωτών, τόσο χάρη στη λαμπερή φύση τους όσο και στον ηθικό και φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα τους.

Τα φυσικά διαμάντια, εδώ και χιλιάδες χρόνια, αποτελούν έναν από τους πιο αγαπημένους και πολύτιμους λίθους της ανθρωπότητας, γεγονός που τα καθιστά διαχρονικά περιζήτητα. Η εξαγωγή τους όμως πολλές φορές ταυτίζεται με μη θεμιτές πρακτικές οι οποίες  ζημιώνουν το περιβάλλον και δεν ανταποκρίνονται σε ηθικές εργασιακές συνθήκες.

Kotsonis

Για αυτό και τα τεχνητά διαμάντια, τα οποία δημιουργούνται σε διάφορα εργαστήρια παγκοσμίως, αυξάνουν διαρκώς τη δημοφιλία τους και τείνουν να μετατραπούν στο νέο trend της βιομηχανίας κατασκευής κοσμημάτων.

Φυσικά Διαμάντια

Τα φυσικά διαμάντια, δημιουργήθηκαν πριν από περίπου τρία δισεκατομμύρια χρόνια κάτω από το φλοιό της γης, ως αποτέλεσμα των έντονων θερμοκρασιών και πιέσεων που υφίστανται σε τέτοιο βάθος. Μέσα από μια διαδικασία περιβαλλοντικών αλλαγών και εκρήξεων ηφαιστείων, άρχισαν σιγά σιγά να αναρριχώνται προς πιο επιφανειακά στρώματα και  έτσι ανακαλύφθηκαν στις πρώτες εξορύξεις.

Στο κατάστημα μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία με διαμαντένια κοσμήματα στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Τεχνητά Διαμάντια

Τα διαμάντια εργαστηρίου ή αλλιώς lab-grown διαμάντια, δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά το 1950 κυρίως για βιομηχανική χρήση, ενώ στη κατασκευή κοσμημάτων εισήλθαν το 1971 και η έντονη εμπορική τους χρήση ξεκίνησε μόλις το 2010. Τα τεχνητά εργαστηριακά διαμάντια, διατηρούν τις ίδιες φυσικές, χημικές και οπτικές ιδιότητες με τα φυσικά διαμάντια, για αυτό και είναι δύσκολο κάποιος να μπορέσει να τα ξεχωρίσει.

Μέθοδοι Δημιουργίας Εργαστηριακών Διαμαντιών

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των εργαστηριακών διαμαντιών είναι οι High-Pressure, High-Temperature (HPHT) και Chemical Vapor Deposition (CVD).

High-Pressure, High-Temperature (HPHT) Διαμάντια

Κατά τη μέθοδο HPTH, μικρά θραύσματα διαμαντιών τοποθετούνται σε έναν αντιδραστήρα όπου τους ασκείται υψηλή πίεση και θερμοκρασία. Οι συνθήκες αυτές ουσιαστικά μιμούνται τις συνθήκες δημιουργίας των φυσικών διαμαντιών και μέσα σε μία χρονική περίοδο μερικών εβδομάδων ή μηνών το διαμάντι HPHT αναπτύσσεται καθώς του προστίθεται όλο και περισσότερος καθαρός άνθρακας.

Chemical Vapor Deposition (CVD) Διαμάντια

Τα CVD διαμάντια δημιουργούνται και αυτά σε ελεγχόμενο περιβάλλον με τη χρήση τεχνολογίας πλάσματος. Μικρά θραύσματα διαμαντιών τοποθετούνται και πάλι σε έναν θάλαμο και εκτίθεται σε αέρια που περιέχουν άνθρακα. Κατά τη διαδικασία αυτή, τα αέρια αρχίζουν να διασπώνται και να κολλάνε πάνω στα θραύσματα, έχοντας ως αποτέλεσμα τη προοδευτική δημιουργία ενός μεγαλύτερου διαμαντιού.

Πλεονεκτήματα Εργαστηριακών Διαμαντιών

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα των εργαστηριακών διαμαντιών έναντι των φυσικών αφορά τον τρόπο δημιουργίας τους. Το 2018 εξορύχτηκαν από τη γη 148 εκατομμύρια καράτια φυσικών διαμαντιών υπό συνθήκες οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν είναι φιλικές ως προς το περιβάλλον.

Τρανταχτό παράδειγμα ως προς αυτό, αποτελεί η De Beers, ένας παγκόσμιος κολοσσός στην εξόρυξη, κατεργασία και εμπορία διαμαντιών η οποία, σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσίευσε η Wall Street Journal, αποστράγγισε μια ολόκληρη λίμνη στον Καναδά, σκοτώνοντας χιλιάδες ψάρια και άλλες μορφές χλωρίδας και πανίδας, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα διαμαντιών που υπήρχαν στον βυθό της.

Σε μια εποχή λοιπόν που το περιβαλλοντικό αποτύπωμα μιας εταιρείας αποτελεί σημαντικό χαρακτηριστικό της υπόστασης της, τακτικές όπως η παραπάνω δεν αποτελούν θεμιτές δραστηριότητες.

Αυτό όμως που οφείλεται να επισημανθεί, είναι πως τα συνθετικά διαμάντια δεν είναι κάποια απομίμηση των φυσικών, αλλά αποτελούν κανονικά διαμάντια, διατηρώντας όλες τις φυσικές και πολύτιμες ιδιότητες του λίθου αυτού. Η μόνη διαφοροποίηση μεταξύ των lab-grown διαμαντιών και των φυσικών είναι το κόστος, με τα εργαστηριακά διαμάντια να διατίθενται σε πιο προσιτές τιμές απευθυνόμενα σε μεγαλύτερο κοινό το οποίο αναζητά την πολυτέλεια και τη λάμψη που ο πολύτιμος αυτός λίθος μπορεί να προσφέρει.

Στο ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ, ακολουθώντας τις επιταγές της σύγχρονης εποχής και όντας απόλυτα εναρμονισμένοι στις νέες συνθήκες παρασκευής και κατασκευής κοσμημάτων με λίθους νέας γενιάς, διαθέτουμε στη συλλογή μας εκπληκτικά μονόπετρα και δαχτυλίδια τα οποία κοσμούνται από εντυπωσιακά εργαστηριακά διαμάντια, υψηλής ποιότητας και αισθητικής, ιδανικά για να συντροφεύσουν κάθε ξεχωριστή στιγμή σας.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Χαρτιά / Δικαιολογητικά για Πολιτικό Γάμο (2023)

ΕΠΟΜΕΝΟ

Εντυπωσιακά Σκουλαρίκια Γάμου για μια Λαμπερή Εμφάνιση

Μην χάσετε...