Νήματα Ανόρθωσης Προσώπου – Μη Χειρουργικό/Επεμβατικό Λίφτινγκ Προσώπου & Σώματος

Νήματα Ανόρθωσης Προσώπου - Μη Χειρουργικό/Επεμβατικό Λίφτινγκ Προσώπου & Σώματος

Τί Είναι τα Νήματα Προσώπου

Τα νήματα προσώπου είναι μία ιατρική θεραπεία ευρέως γνωστή ως μη χειρουργικό ή μη επεμβατικό lifting. Προσφέρει εντελώς ανώδυνα και αναίμακτα, σε ελάχιστο χρόνο, τα αποτελέσματα ενός παραδοσιακού lifting.

Στο άρθρο που ακολουθεί, θα αναλύσουμε πώς χρησιμοποιούνται, ποιο είναι το αποτέλεσμα που επιτυγχάνουν και με ποιο τρόπο, σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυνται καθώς και τα διαφορετικά είδη νημάτων που υπάρχουν.

Τα τελευταία χρόνια η εν λόγο θεραπεία έχει αυξανόμενη ζήτηση σε Αμερική και Ευρώπη από διάσημες stars, αλλά και καθημερινές κυρίες που επιθυμούν να βελτιώσουν την εικόνα του προσώπου τους, με ελάχιστο κίνδυνο και κόστος.

Kotsonis

Ως θεραπεία ιατρικής αισθητικής χρησιμοποιείται για Αντιγήρανση, Ανόρθωση και Σύσφιξη της Επιδερμίδας, σε πρόσωπο αλλά και σώμα.

Είναι μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος με έγκριση του FDA από το 2004.

Πώς Επιτυγχάνεται το Αποτέλεσμα με τα Νήματα Προσώπου;

Το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τη διέγερση παραγωγής νέου κολλαγόνου από τους ινοβλάστες, γύρω από κάθε νήμα, ώστε να βελτιωθεί ο όγκος, η σύσταση και η ελαστικότητα του δέρματος.

Ουσιαστικά ο ίδιος μας ο οργανισμός βάση DNA, παράγει κολλαγόνο σε οποιοδήποτε σημείο έχει τραυματιστεί στο σώμα ή στο πρόσωπο μας, γι’ αυτό και επουλώνονται πάντα τα σημεία όπου έχουμε τραυματιστεί.

Έτσι λοιπόν διεισδύοντας τα νήματα στο πρόσωπο ενεργοποιούμε το μεταβολισμό των κυττάρων να παράγουν κολλαγόνο, το απόλυτο συστατικό της νεότητας που τείνει να ελαττώνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Ταυτόχρονα τα νήματα ανασηκώνουν την επιδερμίδα και επιτυγχάνεται η σύσφιξη και λείανση του δέρματος.

Νήματα Προσώπου

Είδη Νημάτων Προσώπου & Χρήση

PDO Νήματα Προσώπου

Τα πιο γνωστά σε όσους και όσες ασχολούνται με την ιατρική αισθητική, αλλά και τα πιο οικονομικά που προτείνουν οι γιατροί στην επιλογή των ασθενών κι αυτό διότι είναι πιο εύκολα στην εφαρμογή τους χωρίς να υστερούν σε ποιότητα και αποτέλεσμα.

Βέβαια να επισημάνουμε ότι είναι αποτελεσματικά σε ελαφριά έως μετρίου βαθμού χαλάρωσης προσώπου. Σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς και χρησιμοποιούνται τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα.

Είναι αναπλαστικά, δεν αναρτούν αλλά μέσω της βιοδιέργεσης βελτιώνουν την ποιότητα του δέρματος προσφέροντας σφριγηλότητα.

Κατασκευασμένα από πολυδιοξανόνη, μία συνθετική μονοϊνα που διαλύεται στον ιστό με το πέρασμα του χρόνου.

SP Νήματα Προσώπου

Είναι σπειροειδή στη μορφή τους και αποτελούνται από το ίδιο υλικό απ’ το οποίο είναι κατασκευασμένα τα PDO νήματα (πολυδιοξανόνη).

Η διαφορά έγκειται στη μορφή τους που σχηματίζει σπείρα σε αντίθεση με τα PDO που σχηματίζουν ευθεία και αυτό τα καθιστά πιο αποτελεσματικά εφόσον κατά τη τοποθέτηση τους λαμβάνουν μεγαλύτερο εύρος ιστού και έτσι επιτυγχάνεται μεγαλύτερη κολλαγονογέννεση.

Επίσης δεν δημιουργούμε πλέγμα κατά τη τοποθέτηση τους αλλά χρησιμοποιώντας λιγότερα σε αριθμό κάνουμε παράλληλη μόνο τοποθέτηση.

COG Νήματα Προσώπου

Είναι νήματα ανάρτησης και πολυγαλακτικού οξέος τα οποία ανορθώνουν άμεσα το πρόσωπο ενεργοποιώντας ταυτόχρονα τους ινοβλάστες για τη παραγωγή κολλαγόνου.

Διαθέτουν μικρές ακίδες στην επιφάνεια τους και αυτός είναι ο λόγος που αναρτούν το δέρμα. Βασική διαφορά με τα PDO είναι ότι χρειάζονται λιγότερα COG σε αριθμό για να επιτύχουν το αποτέλεσμα της ανόρθωσης, ο τρόπος χρήσης τους είναι μόνο κάθετος και προς τα επάνω και όχι σε μορφή πλέγματος, ενώ συνήθως οι γιατροί τα επιλέγουν να τα χρησιμοποιήσουν συνδυαστικά με τα PDO εφόσον χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη και ανόρθωση το δέρμα και κυρίως σε ώριμες ηλικίες.

Χρησιμοποιούνται μόνο στο πρόσωπο.

Υλικά κατασκευής τους είναι η πολυδιοξανόνη και το πολυγαλακτικό οξύ (ένα πολυμερές που απορροφάται εντελώς από τον οργανισμό).

SILHOUETTE Νήματα Προσώπου

Είναι τα πιο σύγχρονα νήματα ανάρτησης και ανόρθωσης του προσώπου τα οποία φέρουν 8, 12 ή 16 κώνους από το ίδιο υλικό κατασκευής τους (πολυγαλακτικό οξύ και πολυδιοξανόνη) και αυτό τα κάνει εξαιρετικά πιο αποτελεσματικά από τα COG.

Χρησιμοποιούνται μόνο στο πρόσωπο και κυρίως σε προχωρημένες ηλικίες όπου οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες για στήριξη και ανόρθωση του δέρματος.

Ενδείξεις για τη Χρήση Όλων των Τύπων Νημάτων

 • Ήπια έως Μέτρια Επιδερμική Χαλάρωση Κακή ποιότητα Δέρματος
 • Μετά από εγκυμοσύνη ή απότομο αδυνάτισμα

Αντενδείξεις για τη Χρήση Νημάτων Προσώπου

 • Ενεργός Ακμή
 • Επιχείλιος ή δερματικός έρπης
 • Οποιαδήποτε ενεργή πάθηση του δέρματος στη προς θεραπεία περιοχή
 • Λήψη αντιπηκτικών τις τελευταίες 5 ημέρες
 • Εγκυμοσύνη / Θηλασμός
 • Αυτοάνοσα νοσήματα
 • Σακχαρώδης διαβήτης
 • Κακοήθης όγκος

Πώς Εφαρμόζονται τα Νήματα Προσώπου

Μετά την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας (κρέμας), οι εξειδικευμένοι γιατροί χρησιμοποιώντας μία λεπτή βελόνα, εισάγουν το νήμα στο κατάλληλο επίπεδο και σε συγκεκριμένη θέση κάτω από την επιδερμίδα.

Στη περίπτωση νημάτων PDO στόχος είναι ο σχηματισμός ενός πλέγματος για τη διέγερση παραγωγής συνδετικού ιστού.

Στη περίπτωση νημάτων SP, COG & SILHOUETTE το νήμα προωθείται κάτω από το δέρμα μέχρι ενός σημείου και κατόπιν έλκεται συμπαρασύροντας το επικείμενο δέρμα σε μια πιο ανορθωμένη θέση.

Περιοχές Εφαρμογής Νημάτων

 • Το οβάλ του προσώπου
 • Ο λαιμός
 • Οι παρειές
 • Τα μπράτσα
 • Το στήθος
 • Η κοιλιά
 • Οι γλουτοί
 • Το εσωτερικό των μοιρών

Διάρκεια Θεραπείας & Αποτελέσματος

Η διάρκεια εφαρμογής της θεραπείας είναι 40’.

Τα νήματα απορροφώνται από τον οργανισμό σε διάστημα 3 μηνών, όπου φαίνεται και το τελικό αποτέλεσμα. Τη θέση τους αντικαθιστά ένας συνδετικός ιστός από κολλαγόνο τον οποίο παρήγαγε ο ίδιος ο οργανισμός κατά τη διάρκεια απορρόφησης τους.

Το τελικό αποτέλεσμα έχει διάρκεια έως και 2 χρόνια.

Οδηγίες για Μετά την Εφαρμογή Νημάτων

 • Την ημέρα της θεραπείας όχι σάουνα, ζεστό λουτρό, αλκοόλ.
 • Παγοκυψέλες για 20’ – 5 φορές την ημέρα για 4 ημέρες.
 • Αντιβιοτική κρέμα στα σημεία εισόδου νημάτων για 48 ώρες.
 • Περιορίστε έντονους μορφασμούς και τρίψιμο του προσώπου για 24 ώρες.
 • Μη χρησιμοποιείται make up για 48 ώρες.

Συνδυασμός Νημάτων με Άλλες Θεραπείες

Τα νήματα ως θεραπεία συνδυάζονται άριστα με άλλες θεραπείες ιατρικής αισθητικής, όπως είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ και το χημικό πήλινκ για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο επιστημονικός σας σύμβουλος ή ο γιατρός σας σε κάθε περίπτωση θα εξετάσει τις ανάγκες σας και τις επιθυμίες σας προτείνοντας σας τις πιο εξατομικευμένες λύσεις.

Νήματα Προσώπου – Εν Κατακλείδι

Η γνώση για τις θεραπείες της ιατρικής αισθητικής θα σας απαλλάξει από το φόβο ή τις λανθασμένες επιλογές, γι’ αυτό είναι πρωταρχικής σημασίας η σωστή ενημέρωση και έπειτα η οποιαδήποτε απόφαση.

Στη σημερινή εποχή ο κλάδος της ιατρικής αισθητικής έχει αναπτυχθεί και εξελιχθεί ραγδαία επιτρέποντας σε κάθε γυναίκα αλλά και άνδρα, να μεγαλώνει χωρίς να γερνάει!

Κι αυτό πλέον δεν αποτελεί πολυτέλεια των λίγων, διότι με τις σύγχρονες μεθόδους απαιτείται ελάχιστο κόστος αλλά και χρόνος για το επιθυμητό αποτέλεσμα καθιστώντας το προσιτό στον καθένα μας.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Φοινικέλαιο Ιδιότητες, Χρήσεις, Παρενέργειες, Κίνδυνοι, Αγορά

ΕΠΟΜΕΝΟ

Άργιλος: Απόλυτο Μυστικό Ομορφιάς με Αποτοξινωτικές, Καθαριστικές & Αναπλαστικές Ιδιότητες

Μην χάσετε...