“Kotsonis”

Αποτρίχωση με Κλωστή: Μία Μέθοδος με Ρίζες στη Μ. Ανατολή και Ασία

Αποτρίχωση με Κλωστή | Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα

Πιθανόν να πιστεύετε ότι η αποτρίχωση με κλωστή είναι ένα νέο trend περιποίησης προσώπου. Στην πραγματικότητα είναι μία αρχαία μέθοδος που έχει ρίζες στη Μέση Ανατολή και Ασία.

Αν πάλι δε γνωρίζετε καθόλου αυτό το τρόπο αποτρίχωσης, μη στεναχωριέστε!

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μέθοδο αυτή: Τι ακριβώς είναι, πώς γίνεται, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματά της, σε ποια σημεία έχει εφαρμογή και ποιο το κόστος της.

Kotsonis

Ας δούμε λοιπόν, ποια είναι η αποτρίχωση με κλωστή που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και συνεχώς αυξάνονται τα κέντρα αισθητικής που τη προτιμούν.

Τι Είναι η Αποτρίχωση με Κλωστή;

Η αποτρίχωση με κλωστή είναι μια τεχνική αφαίρεσης και διαμόρφωσης της τρίχας (συνήθως φρυδιών), στην οποία χρησιμοποιείται ένα νήμα από βαμβάκι για να τραβάει και στριφογυρίζει κατά μήκος τις ανεπιθύμητες τρίχες αφαιρώντας τες.

Πώς Γίνεται η Αποτρίχωση με Κλωστή;

Η αποτρίχωση με κλωστή μπορεί να γίνει είτε με μία απλή βαμβακερή κλωστή είτε με ειδική συσκευή αποτρίχωσης με κλωστή.

Στη περίπτωση της συσκευής υπάρχουν αρκετές στο εμπόριο, εμείς όμως θα ασχοληθούμε με τη κλασική και πιο αποτελεσματική μέθοδο, αυτή της απλής κλωστής.

Αν και η μέθοδος αυτή μπορεί να γίνει και στο σπίτι από εσάς, συνίσταται η εφαρμογή της από επαγγελματία αισθητικό ώστε να έρθει και το απαιτούμενο αποτέλεσμα χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

Αρχικά η αισθητικός καθαρίζει καλά τη περιοχή που θα γίνει η αποτρίχωση με οινόπνευμα ή λοσιόν. Έπειτα, η αισθητικός κρατά τη κλωστή και στα δυο χέρια της και τη στριφογυρίζει, δημιουργώντας ένα μικρό «λάσο», το οποίο ανοιγοκλείνει ώστε να τραβήξει μακριά όλες τις ανεπιθύμητες τρίχες από τη ρίζα.

Όταν ολοκληρωθεί η αποτρίχωση με κλωστή θα πρέπει η αισθητικός να βεβαιωθεί ότι υπάρχει ομοιόμορφη αφαίρεση και να απομακρύνει τις τρίχες που έχουν απομείνει. Στη συνέχεια, περνάει λοσιόν στη περιοχή που έγινε η αποτρίχωση και είστε έτοιμες!

Αποτρίχωση με Κλωστή στα Φρύδια - Eyebrow Threading
Αποτρίχωση με Κλωστή στα Φρύδια – Eyebrow Threading

Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα της Αποτρίχωσης με Κλωστή

Όπως σε κάθε μέθοδο καλλωπισμού έτσι και εδώ υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά σημεία της αποτρίχωσης με κλωστή.

Τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με κλωστή

 • Δε καταπονεί το δέρμα. Μπορεί η επιδερμίδα σας, μόλις ολοκληρώσετε την αποτρίχωση με κλωστή, να έχει μία μικρή ερυθρότητα, αλλά μετά από λίγα λεπτά θα δείτε αυτή να έχει εξαφανιστεί και το δέρμα σας να είναι ακριβώς όπως και πρώτα.
 • Οι τρίχες όταν βγαίνουν ξανά είναι πιο μαλακές και αδύναμες από πριν. Αυτό συμβαίνει γιατί η αποτρίχωση με κλωστή απομακρύνει τις τρίχες από τη ρίζα τους.
 • Τα αποτελέσματα διαρκούν γύρω στις 20 ημέρες και όχι μόνο 1 εβδομάδα όπως διαρκούν περίπου στις άλλες μεθόδους αποτρίχωσης.
 • Η μέθοδος αποτρίχωσης με κλωστή είναι γρήγορη. Χρειάζονται 3-5 λεπτά στο κάθε φρύδι και αυτό γιατί αφαιρούνται περισσότερες τρίχες ταυτόχρονα. Αντίθετα με το τσιμπιδάκι, η αποτρίχωση διαρκεί περισσότερο γιατί η απομάκρυνση της τρίχας γίνεται μια προς μια.
 • Είναι ένας οικονομικός τρόπος αποτρίχωσης και αυτό γιατί το αποτέλεσμα διαρκεί αρκετά περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους τρόπους.
 • Είναι η πλέον υγιεινή μέθοδος αφαίρεσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Η κλωστή από βαμβάκι χρησιμοποιείται μόνο μία φορά και δεν επαναχρησιμοποιείται, σε αντίθεση με άλλα εργαλεία αποτρίχωσης (πχ. τσιμπιδάκι). Έτσι δε χρειάζεται να έχετε το νου σας στο κατά πόσο έχει γίνει σωστή απολύμανση.
 • Δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργικής αντίδρασης, καθώς δε χρησιμοποιούνται χημικά προϊόντα.

Τα μειονεκτήματα της αποτρίχωσης με κλωστή

 • Οι τρίχες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.5mm μήκος, ώστε να μπορέσουν να αφαιρεθούν.
 • Αν η αποτρίχωση γίνει από κάποιον ερασιτέχνη με λάθος τρόπο τότε η τρίχα μπορεί να σπάσει εξωτερικά ή εσωτερικά από το δέρμα και το αποτέλεσμα μπορεί να μην κρατήσει όσο θα κρατούσε αν γινόταν σωστά.
 • Η συγκεκριμένη μέθοδος αποτρίχωσης θέλει αρκετή εξάσκηση ώστε να γίνει σωστά, γι’ αυτό προτιμούμε τους επαγγελματίες που το έχουν κάνει πολλές φορές.
 • Η εφαρμογή σε μικρή επιφάνεια είναι γρήγορη, αντίθετα σε μεγάλες επιφάνειες όπως τα πόδια δεν συνίσταται γιατί παίρνει αρκετό χρόνο. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν για τα πόδια άλλες μεθόδους (π.χ. κερί ή ξυραφάκι)
 • Είναι πιο επώδυνη από ότι άλλες μεθόδους, παρόλα αυτά ο πόνος εξαρτάται και από την εμπειρία της αισθητικού αλλά και από την ευαισθησία του δέρματός σας. Σίγουρα όμως έχει πολύ καλά αποτελέσματα!

Σε Ποια Σημεία Μπορείς να Κάνεις Αποτρίχωση με Κλωστή;

Η αποτρίχωση με κλωστή ουσιαστικά μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα, απλά συνηθίζεται κυρίως στη περιοχή του προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται αφαίρεση της τριχοφυΐας στα φρύδια (το πιο γνωστό σημείο), στο μουστάκι και στο πηγούνι.

Αποτρίχωση με Κλωστή στο Μουστάκι
Αποτρίχωση με Κλωστή στο Μουστάκι

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα μέρη λιγότερο δημοφιλή για αποτρίχωση με κλωστή όπως τα χέρια και η περιοχή της κοιλιάς.

Πόσο Κοστίζει η Αποτρίχωση με Κλωστή;

Το κόστος εξαρτάται καθαρά από το κέντρο αισθητικής που θα επισκεφθείτε και την περιοχή στην οποία βρίσκεται. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει από 5 ευρώ και να φτάσει μέχρι και τα 30 ευρώ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Νυχτερινή Ονείρωξη ή Οργασμοί Ύπνου ή Υγρά Όνειρα ή Βραδυνή Εκσπερμάτιση

ΕΠΟΜΕΝΟ

Nomination Βραχιόλια: Αφήστε τη Φαντασία σας Ελεύθερη

Μην χάσετε...