“Kotsonis”

Έπιπλο Πετικίδης στην Κόρινθο: Το Όνομα στο Ποιοτικό Έπιπλο από το 1950

Έπιπλο Πετικίδης στην Κόρινθο: Το Όνομα στο Ποιοτικό Έπιπλο από το 1950

Λίγο πριν το 1950 ο Ευστράτιος Πετικίδης άρχισε να ασχολείται με την επιπλοποιϊα. Με μεράκι κι αγάπη για το ποιοτικό έπιπλο άρχισε να κατασκευάζει έπιπλα, ντουλάπια και οτιδήποτε ξύλινο κάνοντας τα σπίτια της Κορινθίας πιο ζεστά.

Με το ξυλουργείο κατάφερε τις δύσκολες εποχές του 1950 και του 1960 να μεγαλώσει τους δύο του γιούς. Ο κόσμος τον εμπιστευόταν γιατί απλά ήταν καλός μάστορας. Τη τέχνη αυτή τη μετέδωσε και στην επόμενη γενιά, στον γιό του Παναγιώτη.

Τη δεκαετία του 1970 πατέρας και γιός κατασκευάζουν έπιπλα με την τεχνογνωσία του πατέρα και τη φρεσκάδα του γιού. Το 1980 μαζί με τον ερχομό και της δεύτερης κόρης του Παναγιώτη, φτιάχτηκε το μαγαζί ορόσημο στην Κόρινθο στην περιοχή του συνοικισμού.

Στο κατάστημα των 2 ορόφων υπήρχαν έπιπλα ποιότητας με την υπογραφή Πετικίδη ενώ το υπόγειο παρέμενε ο χώρος που κατασκευάζονταν τα έπιπλα. Κάπου στο τέλος της δεκαετίας του 1980 ο Ευστράτιος αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης και η επιχείρηση περνάει ολοκληρωτικά στον Παναγιώτη.
 


 
Με τη βοήθεια και την στήριξη της συζύγου του συνεχίζει η ανοδική πορεία της επιχείρησης. Το 1993 η επιχείρηση επεκτείνεται σε ένα ακόμα τριώροφο κατάστημα στην ίδια περιοχή. Μεγάλη ποικιλία αλλά πάντα ποιοτικό έπιπλο λόγω της γνώσης στην κατασκευή του καλού επίπλου.

Kotsonis

Το 2000 το ΕΠΙΠΛΟ ΠΕΤΙΚΙΔΗΣ αποκτά έναν ακόμα συνεργάτη. Ένα από τα δύο κορίτσια που έπαιζαν στο ξυλουργείο του παππού και του μπαμπά είναι έτοιμο για την συνέχεια της επιχείρησης.

Η Σοφία επιστρέφει στην Κόρινθο μετά τις σπουδές της πάνω στην διακόσμηση και αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, με εξειδίκευση στον σχεδιασμό επίπλου.

Η επιχείρηση εξακολουθεί να έχει τη τεχνογνωσία αλλά και τις φρέσκες ιδέες. Δίνει παροχές στον κάθε πελάτη δωρεάν όπως η διαμόρφωση του χώρου τους και ειδικές κατασκευές εντελώς δωρεάν.

Η εξέλιξη έρχεται το 2007 όταν είναι πια έτοιμες οι νέες εγκαταστάσεις στον Ισθμό. Ένα σύγχρονο κατάστημα με εύκολη πρόσβαση και πάρκινγκ έκτασης 2000τμ.

Στο κατάστημα αυτό είναι έντονη η αγάπη για το καλό έπιπλο που ο Ευστράτιος έχει μεταγγίσει και στις επόμενες γενιές αλλά και όλες οι τάσεις του σύγχρονου design στο έπιπλο και τη διακόσμηση.

Στο κατάστημα του επίπλου Πετικίδης θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από διακοσμητικά είδη σπιτιού, κλασικούς & μοντέρνους καθρέπτες, καρέκλες, μοντέρνες & κλασικές κρεβατοκάμαρες, ιδέες για μοντέρνο και κλασικό σαλόνι, μοντέρνες και κλασικές συνθέσεις, ταπετσαρίες τοίχου & επίπλων, υφάσματα επιπλώσεων και πληθώρα μικροεπίπλων για κάθε γωνιά του σπιτιού ή επαγγελματικού σας χώρου.
 

Επικοινωνία με το Έπιπλο Πετικίδη στην Κόρινθο

Διεύθυνση: 78ο χμ. Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, Κόρινθος

Latitude – Longitude:
37.926095 – 22.983726

Lat: 37° 55′ 33.9414″
Long: 22° 59′ 1.4136″

Τηλέφωνο: 2741 023239

Website: Πετικίδης Έπιπλα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Δίαιτα Dukan – Οι 4 Φάσεις & Πρόγραμμα Ημέρας για τη Φάση Επίθεσης

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ρομαντικές Ταινίες – Οι 10 Καλύτερες Αισθηματικές Ταινίες με Κλάμα

Μην χάσετε...