Motivational Posters για το Γραφείο: Αντλήστε Έμπνευση κ Αυξήστε την Παραγωγικότητά σας

Αν ψάχνετε για εναλλακτικούς τρόπους διακόσμησης του γραφείου σας και πηγή έμπνευσης στα δύσκολα, ένα motivational poster ίσως να είναι η λύση που ψάχνετε!

Motivational Posters για το Γραφείο

Την ώρα την δουλειάς, όλοι χρειαζόμαστε έστω και κάτι που να μας επαναφορτίζει με ελπίδα, κίνητρο και θάρρος για να συνεχίσουμε, προκειμένου να αντλούμε δύναμη και να αναπτερώνεται το ηθικό μας, ειδικά σε εκείνες τις στιγμές που κουραζόμαστε και δεν τα βγάζουμε πέρα, γιατί προφανώς δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες.

Παρακάτω θα βρεις μερικά έξυπνα posters με motivational quotes για να είσαι πάντα… “σε φόρμα” κατά τη διάρκεια της δουλειάς στο γραφείο (και όχι μόνο) και να αντλείς μέσα από αυτά δύναμη, έμπευση και δημιουργικότητα..

Ας ξεκινήσουμε…

 1. Words Are Power

Η αλήθεια είναι ότι οι λέξεις κρύβουν μέσα τους απίστευτη ισχύ, ώσπου συντελούν στη γένεση της πραγματικότητας. Χρησιμοποιούμε τις λέξεις σε καθημερινή βάση, είτε στον προφορικό είτε στον γραπτό λόγο.

Όμως, συνήθως δεν αρκούν μόνο αυτές, αλλά και ο τρόπος και το timing που επιλέγουμε να ειπωθεί κάτι. Μα πολλές φορές εξωτερικεύουμε λεκτικοποιημένες σκέψεις δίχως να υπάρχει συνειδητή επίγνωση για την επίδραση που έχουν αυτές σε εμάς και στους γύρω μας.WORDS ARE POWER

Οι λέξεις είναι η αρχή και η κινητήριος δύναμη των πάντων και έχουν τη δυνατότητα μεταβολής των πραγμάτων.

Δοκίμασε αυτό: Μετά από κάθε πρωινό ξύπνημα, κοίταξε με σθένος τον εαυτό σου στον καθρέφτη και κάνε φωναχτά κάποια θετική δήλωση για τον εαυτό σου. Θα εντυπωσιαστείς με το πόση ώθηση θα λάβεις, για να… διαπρέψεις κατά τη διάρκεια της μέρας σου!

 1. Wisdom Begins In Wonder

Ομολογουμένως, ο μόνος τρόπος για να φθάσει κάνεις στην κατάκτηση της σοφίας, δηλαδή την ορθή κρίση και τη γνώση εις βάθος είναι να φέρει ως όπλο την έρευνα και αμφισβήτηση των πάντων και κυρίως της ίδιας του υπόστασης.WISDOM BEGINS IN WONDERΗ ατέρμονη διερεύνηση των πραγμάτων και η αμφισβήτηση των παραδεδεγμένων αξιών οδηγεί στην αυτοσυνειδησία, τον εξευγενισμό του εσώτερου Εγώ και την ανακάλυψη της αναλλοίωτης αλήθειας, αυτής που δεν επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες.

 1. Be Obsessed Or Be Average

Σύμφωνα με τον Κομφούκιο, εάν ένας άνθρωπος διαλέξει να ασχοληθεί με κάτι που πραγματικά του αρέσει πολύ, τότε δεν θα ξαναχρειαστεί να δουλέψει στη ζωή του.

Κι αυτό διότι η άσβεστη φλόγα του πάθους προς μια ενασχόληση με παράλληλα κίνητρα και σκοπούς που έχουν τεθεί μπορεί να επιφέρει θαύματα.

Είναι αυτό το όραμα της επιτυχίας που έχεις πάντοτε στο νου σου και σε κάνει να λατρεύεις μέχρι και την πιο τρωτή πλευρά του λειτουργήματος που καλείσαι να ολοκληρώσεις.BE OBSESSED OR BE AVERAGEΓιατί όταν έχεις πάθος, δεν πρόκειται για αγγαρεία, μα για λειτούργημα. Είναι εκείνη η παθιασμένη λάμψη που σε τυφλώνει κάθε φορά που ανεβαίνεις επίπεδο στον αγώνα σου και σε κάνει να μην αρκείσαι στην μετριότητα και σε μια προβλέψιμη ρουτινιασμένη ζωή.

Και τότε έχεις τον έναν και μοναδικό αντίπαλο σου που πρέπει να ξεπεράσεις: τον εσώτερο εαυτό σου, τον οποίο μάχεσαι καθημερινά.

Καλύτερα, λοιπόν, εμμονικός, παρά μέτριος και τυποποιημένος. Κάνεις τους άλλους να αιφνιδιάζονται!


 1. Face The Future, Don’t Fear It

Αν βάλεις έναν άνθρωπο  να διαλέξει ανάμεσα στις δυο βαθμίδες, του παρελθόντος και του μέλλοντος πολύ πιθανόν να έλκεται από την προσκόλληση στο παρελθόν ακόμη κι αν αυτό συνοδεύεται από δυσάρεστες καταστάσεις.

Κανένας μας δεν γνωρίζει τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον, μα πολλοί χάνουν χρόνο ανησυχώντας υπερβολικά πολύ γι’ αυτό. Κι αυτό γιατί η θέαση του αγνώστου φαντάζει φοβερή, ενώ το οικείο δίχως απρόοπτα θεωρείται η πιο ασφαλής λύση.FACE THE FUTURE, DON’T FEAR IT

Πραγματικά, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις για να καταστρέψεις το τώρα σου είναι με το να λυπάσαι για τις επερχόμενες καταστάσεις.

Σαφώς, στη ζωή τα πάντα είναι ρευστά, οπότε άδραξε τη στιγμή, γίνε η καλύτερη version του εαυτού σου, για να μπορείς να ελέγχεις συνειδητά τις καταστάσεις που θα παρουσιάζονται στο αύριο.

Φόβησε τον φόβο σου για το μέλλον και μην ανησυχείς για τίποτα!

 1. Ideas Are Shit, Execution Is The Game

Ο άνθρωπος, όταν έχει σπίθα μέσα του, είναι ένα αριστουργηματικό ον, συνώνυμο της δράσης, της εφευρετικότητας, της δημιουργικής φαντασίας και των ιδεών.

Η σκέψη του είναι εκείνη η γενεσιουργός δύναμη που τον ωθεί στο να πρωτοτυπήσει και συνεπώς να εξελιχθεί. Εξάλλου, τα πάντα αρχίζουν με μια ουτοπική σκέψη, αλλά προφανώς δεν τερματίζουν εκεί.IDEAS ARE SHIT, EXECUTION IS THE GAME

Δεν αρκεί μόνο αυτή η κατάσταση της ονειροπόλησης στην οποία συνηθίζουν να σταματούν πολλοί άνθρωποι. Όταν η ιδέα συλληφθεί μες στο μυαλό, τείνει να υλοποιηθεί και να λάβει σάρκα και οστά. Ειδάλλως, η μη μετουσίωση της ιδέας σε πράξη την εξαλείφει και είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Οι αναβλητικές προσωπικότητες δεν θεωρούνται παράδειγμα προς μίμηση, όπως και η απραξία και η νωχελικότητα παραπέμπουν σε παθητικές καταστάσεις και αγκυλώσεις που σε καμία περίπτωση δεν σπρώχνουν προς την επιτυχία!

 1. Done Is Better Than Perfect

Το να είναι κανείς επίμονος και να υποβάλει τον εαυτό του στα πλαίσια ενός υγιούς κυνηγιού της επιτυχίας θεωρείται αρετή.

Παρατηρείται πολλές φορές, ωστόσο, μια στρέβλωση αυτού, αφού πολλοί από εμάς καταλήγουμε να είμαστε τελειομανείς άθελά μας, ώστε θέτουμε άπιαστους και μη ρεαλιστικούς στόχους με αποτέλεσμα αυτοί να μην ολοκληρώνονται τελικά, άρα αντιθέτως προξενείται ένα αίσθημα ματαιότητας και αποτυχίας.DONE IS BETTER THAN PERFECTΤο κλειδί της επιτυχίας για κάποιον είναι πρωτίστως η αυτογνωσία και η προσπάθεια να εστιάσει σε πιο επιτεύξιμους στόχους κάθε φορά, οι οποίοι να μην υπερβαίνουν τα όριά του.

Τι κι αν δεν πετύχεις το απόλυτο; Τουλάχιστον προσπάθησες!

 1. Working 9-5 Is For The Weak

Το να στήσεις τη δική σου επιχείρηση δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Συχνά όμως έχει ειπωθεί ότι το να είσαι το αφεντικό στη δουλειά σου συνεπάγεται με το να έχεις άμετρη ελευθερία και ελάχιστες υποχρεώσεις.

Αντιθέτως, αυτό σημαίνει μακράν περισσότερες ευθύνες και πίστεψέ με, εκεί φαίνεται ο πραγματικά δυνατός workaholic. Το να εργάζεσαι στα πλαίσια ενός συγκεκριμένου ωραρίου και μάλιστα για κάποιον άλλον σημαίνει πως η ευθύνη εναποτίθεται στις πλάτες κάποιου άλλου και όχι σε εσένα.WORKING 9-5 IS FOR THE WEAKΟι επιχειρηματίες που έχουν φτιάξει μια κερδοφόρα εταιρία αφιερώνουν υπερβολικά πολλές ώρες δουλεύοντας και καταστρώνοντας πλάνα εργασίας για την ύπαρξη αέναης αναβάθμισης / εξέλιξης.

Η δουλειά τους, τους ακολουθεί παντού: στο σπίτι, τα σαββατοκύριακα, αργά τη νύχτα, στις εξόδους τους, μέχρι και στις διακοπές που τελικά μετατρέπονται σε επαγγελματικά ταξίδια.

Γιατί ο κίνδυνος του να ζημιωθείς οικονομικά, ως εργαζόμενος για κάποιον άλλον, είναι λίγο απίθανος, ενώ κάτι τέτοιο είναι μακράν ευκολότερο, όταν έχεις την δική σου επιχείρηση!

 1. Move Fast And Break Things

Όπως ισχυρίστηκε και ο Mark Zuckerberg, ο δημιουργός του Facebook: ”Κινήσου γρήγορα και κάνε θραύση. Αν δεν κάνεις θραύση, σημαίνει ότι δεν κινείσαι αρκετά γρήγορα”. Και φυσικά δεν έχει κι άδικο!MOVE FAST & BREAK THINGSΟι ταχείς ρυθμοί δράσης μαζί με την ποιοτική, παραγωγική και γεμάτη αγωνιστικότητα προσπάθεια για να εκτελεσθεί κάτι καρποφορεί και αντανακλάται στο τελικό αποτέλεσμα.

Για του λόγου το αληθές, αυτός είναι και ένας λόγος που οι αληθινά χαρισματικοί άνθρωποι σπανίζουν, συγκριτικά με τις αναρίθμητες άεργες και ράθυμες προσωπικότητες.

 1. Working On The Right Problem Is More Important Than Working Hard

Σου έχει τύχει ποτέ να εργάζεσαι για κάτι για έναν υπέρογκο αριθμό ωρών αλλά τελικά να μην πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα στο οποίο στόχευες εξ αρχής;

Τις περισσότερες φορές το να επιλέγεις να κινείσαι με έξυπνο τρόπο είναι καταλληλότερο από το να δαπανάς αλόγιστα ώρες εργασίας χωρίς ξεκούραση και γεμάτες στρες και υπερένταση.WORKING ON THE RIGHT PROBLEM IS MORE IMPORTANT THAN WORKING HARDΤι πάει να πει λοιπόν έξυπνος τρόπος; Το παν είναι η μεθοδικότητα, η πολυδιάστατη οπτική, η έρευνα και φυσικά ο μέντορας σου, το πάθος σου, που θα σε εμπνεύσει.


 1. Skills Are Cheap, Passion Is Priceless

Κάθε φορά που βλέπεις κάτι πραγματικά εντυπωσιακό ή μια επιτυχία πρέπει να ξέρεις πως κάποιος κρύβεται πίσω από αυτήν και παθιάστηκε τόσο ώστε να την φέρει εις πέρας.

Τίποτα σημαντικό , τίποτα άξιο επαίνου δεν γίνεται χωρίς πάθος και κόπο. Το πάθος είναι ένα ανεκτίμητης αξίας διαμάντι. Σε κατευθύνει εκεί που προορίζεσαι, εκεί που θέλεις να πας.SKILLS ARE CHEAP, PASSION IS PRICELESSΟι δεξιότητες ενός ατόμου χρειάζεται να εναρμονιστούν με τα οράματα του και την απαράμιλλη έμπρακτη θέληση του, ώστε να χαράξουν μια αξιομνημόνευτη πορεία, αλλιώς μόνες τους δεν αρκούν με τίποτα.

 1. Stop Whining, Start Hustling

Αναμφίβολα, ο εργασιακός τομέας είναι το Α και το Ω για τη ζωή ενός ατόμου, αφού μέσω της συμβολής του εισπράττει ψυχική ικανοποίηση.

Παρόλα αυτά, η ακατάπαυστη γκρίνια για τη δουλειά αργά ή γρήγορα επιφέρει ψυχική φθορά και αναβλητικότητα. Μήπως μεμψιμοιρείς παραπάνω από το κανονικό για το project που σου έχουν αναθέσει;STOP WHINING, START HUSTLINGΣε ένα τέτοιο σημείο, πρέπει να αναρωτηθείς αν η ασχολία σου συμβαδίζει με τους στόχους και την ιδιοσυγκρασία σου ή όχι. Η δράση και η αλλαγή για όσα δεν μας ευχαριστούν είναι οι ιδανικότερες ενέργειες, αντί μιας τοξικής συμπεριφοράς.

 1. You Don’t Find Better Circumstances, You Create Them

Αν κάθεσαι πάντοτε στην γωνία περιμένοντας πότε θα εμφανιστεί η κατάλληλη ευκαιρία για να την αρπάξεις, τότε αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.

Η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας, που είτε μπαίνεις στο παιχνίδι και παίρνεις ρίσκα, είτε γίνεσαι πιόνι του ανυπόστατου φόβου.YOU DON’T FIND BETTER CIRCUMSTANCES, YOU CREATE THEMΒγες έξω, κυνήγησε, ενέργησε και έχοντας την απόλυτη κυριότητα του εαυτού σου δημιούργησε τις ευκαιρίες σου. Μην σπαταλάς χρόνο καρτερώντας να έρθει κάτι, σαν από μηχανής θεός, γιατί ο χρόνος θα σε επιπλήξει κάποτε!

 1. Natural Born Winner

Μπορείς να κατευθύνεις τόσο εύκολα το νου σου, αρκεί βεβαίως να γνωρίζεις τον τρόπο. Αφύπνισε τη συνείδηση σου και υιοθέτησε σε ότι κάνεις την ψυχολογία του διακεκριμένου νικητή, οραματιζόμενος όσα θέλεις να επιτελέσεις.NATURAL BORN WINNERΑν θέλεις πολύ ενδόμυχα να πραγματοποιηθεί κάτι, τότε θα συμβεί. Κι αυτό γιατί εσύ ο ίδιος θα έλξεις την σκέψη σου. Αρκεί να συνειδητοποιήσεις τη δύναμη που κρύβεις!

 1. We Are Twice Armed, If We Fight With Faith

Σύμφωνα με τον θυμόσοφο Πλάτων: “Αν πολεμάς με πίστη, είσαι δίπλα οπλισμένος“. Ο άνθρωπος εκ φύσεως του έχει την ανάγκη να πλάθει και έπειτα να πιστεύει σε αξίες και οντότητες ανώτερες από αυτόν, ως αυθυποβολή ή και παρηγοριά για το ότι δεν μάχεται και πορεύεται μόνος, ώστε να εισπράττει θάρρος για τις δοκιμασίες που αντιμετωπίζει.WE ARE TWICE ARMED IF WE FIGHT WITH FAITHΒέβαια, το να ισχυρίζεται κάποιος ότι απλώς έχει πίστη δεν αρκεί. Η πραγματική πίστη οδηγεί σε πράξεις και εφοδιάζει το άτομο με όπλα όπως η καρτερικότητα και η επιμονή, καθώς η πίστη δίχως έργα είναι νεκρή, με άλλα λόγια δεν υφίσταται.

 1. Hard Work Beats Talent

Το στοιχείο που διακρίνει έναν ταλαντούχο από έναν πετυχημένο άνθρωπο είναι η σκληρή δουλειά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως το έμφυτο χάρισμα ενός ατόμου είναι μια εντυπωσιακή ικανότητα. Ωστόσο, ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και έτσι το χάρισμα που δεν είναι άρρηκτα συνοδευόμενο με την αντίστοιχη κοπιώδη προσπάθεια και κάματο, ώστε να εξελιχθεί, παύει εν τέλει να υφίσταται ως προσόν.

Εξάλλου πόσες φορές έχουμε δει τριγύρω οντότητες που επαναπαύονται στο δήθεν ταλέντο τους για το οποίο δεν χάνουν την ευκαιρία να καυχηθούν; Αυτοί είναι οι άνθρωποι που εμμένουν στο “φαίνεσθαι”, το οποίο όμως απέχει παρασάγγας από το “είναι”.HARD WORK BEATS TALENTΜάλιστα, στον κόσμο της ουσίας, η ικανότητα της σκληρής δουλειάς είναι πολύτιμη, διότι και οι οπαδοί της είναι λίγοι, μιας και οι περισσότεροι επιλέγουν συνήθως το πιο βραχύχρονο μονοπάτι.

Πάντα υπήρχε ζήτηση για ανθρώπους που κάνουν κάτι, το οποίο δεν μπορεί να εκτελέσει η μάζα. Αυτό είναι ταλέντο!

Μη φοβάσαι να ενστερνιστείς την αγωνιστικότητα και την επιμονή και μην σαστίζεις όταν δεν μπορείς να αποκτήσεις κάτι με ευκολία, γιατί έτσι σου παρέχεται η δυνατότητα ανέλιξης!

Αυτές λοιπόν ήταν 15 ιδέες για posters με inspirational / motivational quotes για το γραφείο και όχι μόνο.

Αν σας άρεσε κάποιο αυτό, στο VIZLE θα βρείτε ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία.

Αν δε, έχετε κάποια ιδέα που θα θέλατε να μετουσιωθεί σε poster, στείλτε την εδώ, και κερδίστε ένα t-shirt με αυτή εντελώς δωρεάν!