SEO

CHAOS: Το Ελληνικό Hyper Car των 3000HP | Automotive Perfection by Spyros Panopoulos

CHAOS: Το Ελληνικό Hyper Car των 3000HP | Automotive Perfection by Spyros Panopoulos

Πολλές είναι οι χώρες που έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν να κατασκευάσουν κάποιο super ή hyper car χωρίς σημαντική επιτυχία. Όταν όμως η είδηση έρχεται από ιδιωτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα και πίσω από αυτή κρύβεται ο Σπύρος Πανόπουλος, τότε τα πράγματα ΘΑ είναι διαφορετικά!

Νέο teaser (31/05/20):

Το CHAOS με μια Ματιά

CHAOS λοιπόν θα λέγεται το πρώτο από τα 2 hyper cars που  θα κάνουν την εμφάνιση τους για πρώτη φορά στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2021 με το δεύτερο (το οποίο δεν έχει ακόμα όνομα) να φέρεται ότι θα είναι 10 φορές ανώτερο τεχνολογικά!

Τώρα το πώς αυτό θα επιτευχθεί, με δεδομένο ότι τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά του CHAOS (όπως αυτά παρουσιάζονται παρακάτω) είναι ήδη από… άλλο πλανήτη, αποτελεί πραγματικά γρίφος για πολύ δυνατούς και τεχνικά άρτια καταρτισμένους ανθρώπους της αυτοκίνησης.

 • Engine: 3988cc V-10 90degrees – billet Aluminum 5 axis engine block & cylinder heads
 • Lubrication – Dry sump
 • 12.3:1 compression ratio
 • 20 x fuel injectors (10 x direct injection)
 • 40 x valves
 •  Titanium Camshafts
 •  Titanium – Inconel valves
 •  2000hp – 11.000rpm redline version (“anadiaplasi” titanium 3d printed pistons & rods)
 •  3000hp – 12.000rpm redline version (“anadiaplasi” ceramics 3d printed pistons & carbon fiber rods)
 • Twin turbocharges – Carbon Fiber gen2 compressor wheels and Carbon fiber compressor Covers, titanium & ceramic compound turbine wheels
 •  Transmission: 8-speed Dual-clutch gearbox, all-wheel-drive system
 •  Chassis: Monocoque Zylon – body parts carbon fiber & Kevlar – titanium & magnesium 3D printed “anadiaplasi” mechanical parts
 • Wheels: 22″ x 13″ rear wheels “anadiaplasi” Titanium 3d Printed & 21″ x 9″ frond titanium 3d printed
 • Brakes: 428mm ceramics discs frond and 416mm rear with “anadiaplasi” magnesium 3d printed calipers
 • Suspension geometry: Double wishbone fully independent suspension
 • Interior: 2 seats, Augmented reality

Το κορυφαίο τετράτροχο στο κόσμο είναι σχεδόν έτοιμο και σταδιακά γνωρίζουμε όλο και περισσότερες πληροφορίες που μας ενθουσιάζουν και παράλληλα μας γεμίζουν περηφάνια για το επίπεδο των εννέα Ελλήνων σχεδιαστών και μηχανικών που εργάζονται υπό απόλυτη μυστικότητα στο project CHAOS.

CHAOS: Το Ελληνικό Hyper Car των 3000HP | Automotive Perfection by Spyros Panopoulos

Το ελληνικό δημιούργημα εντυπωσιάζει ήδη με τις εκτιμήσεις για δύναμη κινητήρα 3.000 ίππων και τελική ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 500km/h (βάσει αεροδυναμικών μελετών).

Η ιδέα του Έλληνα σχεδιαστή ξεκίνησε το 2018 όταν και θέλησε να περάσει από τον χώρο των μετατροπών στα αυτοκίνητα στη σχεδίαση και κατασκευή from scratch ενός δικού του υπεραυτοκινήτου.

Ο στόχος ένας και μοναδικός – η δημιουργία ενός hyper car μοναδικού σε εμφάνιση, χρήση υλικών και απόδοσης που θα αποτελεί σημείο αναφοράς του όρου “hyper” για τις μελλοντικές προσπάθειες.

CHAOS

CHAOS – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά που μέχρι σήμερα έχει ανακοινώσει η εταιρεία, το “ΧΑΟΣ” θα αγγίζει την εξαιρετικά εντυπωσιακή αναλογία των 0,5 κιλών ανά ίππο με το συνολικό βάρος του να βρίσκεται οριακά πάνω από τον ένα τόνο χάρη στο πλαίσιο από το καινοτόμο υλικό Zylon, την εκτενέστατη χρήση μαγνησίου και τιτανίου στα μηχανικά μέρη (κατασκευασμένα εξ’ ολοκλήρου σε 3D printer) και το αμάξωμα από ανθρακονήματα και κέβλαρ.

CHAOS Exotic Materials

Ο πανίσχυρος κινητήρας twin-turbo V10 4,0 λίτρων θα έχει όπως είπαμε απόδοση έως και 3.000 ίππους στην ισχυρότερή του έκδοση και “κόφτη” στις 12.000 στροφές ανά λεπτό. Το μοτέρ του ελληνικού υπεραυτοκινήτου θα έχει αλουμινένιο μπλοκ ενώ οι βαλβίδες, οι εκκεντροφόροι, ο στρόφαλος και οι κυλινδροκεφαλές θα είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο.

CHAOS Exotic Materials

Η τεράστια ιπποδύναμη θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων και κεντρικού διαφορικού Torsen. Το απίστευτο αποτέλεσμα θα είναι η επιτάχυνση 0 έως 100km/h σε κάτω από 2 δευτερόλεπτα, ενώ το αυτοκίνητο θα προσφέρει επιτάχυνση και επιβράδυνση της τάξεως των 3G!

Οι ειδικές αναρτήσεις θα είναι ανεξάρτητες σε κάθε τροχό με διπλά ενισχυμένα ψαλίδια, ενώ πίσω από τις ζάντες τιτανίου με διάμετρο 21″ εμπρός και 22″ πίσω, θα υπάρχουν κεραμικά φρένα (δίσκοι 428mm εμπρός και 416mm πίσω).

CHAOS Exotic Materials

Μπορεί η σχεδίαση του CHAOS να μην έχει αποκαλυφθεί ακόμα, καθώς το πρωτότυπο κρύβεται καλά όταν βρίσκονται στο χώρο δημοσιογράφοι, αλλά σίγουρα οι λίγες φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί δείχνουν την αεροδυναμική σιλουέτα του και τη LED σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον Σπύρο Πανόπουλο να μας παρουσιάζει όσα μέχρι τώρα επιτρέπεται να γνωρίζουμε για το Ελληνικό υπεραυτοκίνητο των 3.000 ίππων.

Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι δηλώνουμε ένθερμοι υποστηρικτές του project και ανυπομονούμε να δούμε και τα 2 hyper cars σε λίγους μήνες στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Προηγούμενο Άρθρο

Πρωτότυπα Δώρα Κοσμήματα για τη Γιορτή Μητέρας

Επόμενο Άρθρο

Σεξ στη Θάλασσα & Κίνδυνοι: Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζεις για να Αποφύγεις τις Κακοτοπιές!

Μην χάσετε...