“Kotsonis”

Χωρισμός: 5 Αποτελεσματικοί Τρόποι για να τον Ξεπεράσετε Ανώδυνα!

Χωρισμός: 5 Αποτελεσματικοί Τρόποι για να τον Ξεπεράσετε Ανώδυνα!

Οι περισσότεροι άνθρωποι – αν όχι όλοι – έχουν να θυμούνται έναν επίπονο και άσχημο χωρισμό στη ζωή τους.

Είτε έγινε με σύμφωνη γνώμη, είτε έγινε παρά τη θέλησή μας, αποτελεί ένα δύσκολο βίωμα για κάθε άνθρωπο.

Ο χωρισμός, διαχρονικά, έγινε πηγή έμπνευσης, καθώς η μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία στηρίχθηκε σε αυτόν για τη δημιουργία άπειρων τραγουδιών και ταινιών.

Kotsonis

Ο χωρισμός δεν είναι ποτέ μία εύκολη υπόθεση, όσο δυνατός άνθρωπος και να είσαι θα έρθει η στιγμή που και θα πονέσεις και θα πληγωθείς.

Και μονάχα η αίσθηση πως αποχωρίζεσαι έναν άνθρωπο τον οποίο ερωτεύτηκες, αγάπησες, έναν άνθρωπο με τον οποίο βίωσες πολλές σημαντικές στιγμές, είναι αρκετή για να βιώσεις έναν κυκεώνα αρνητικών συναισθημάτων.

Χωρισμός: Τέλος ή Καλύτερα Μια Νέα Αρχή;

Οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά όντα και επιθυμούμε να συναναστραφούμε με άλλους ανθρώπους για να καλύψουμε τις βασικές συναισθηματικές μας ανάγκες.

Για αυτό και χτίζουμε σχέσεις, φιλικές και ερωτικές, επιθυμώντας μέσα από τη συναναστροφή μας με τον άλλο να βελτιωθούμε ως άνθρωποι, να πάρουμε και να δώσουμε αγάπη.

Και ενώ όλοι οι άνθρωποι ξεκινάνε συναισθηματικές σχέσεις με τις καλύτερες προδιαγραφές, η τριβή των ανθρώπων φανερώνει τις διαφορές οι οποίες μπορεί να μη μπορούν πάντοτε να ξεπεραστούν. Με αποτέλεσμα, να επέλθει ένας χωρισμός.

Ο χωρισμός είναι ένα επίπονο συναίσθημα, το οποίο μας εισάγει σε ένα καινούργιο βίωμα ζωής – αποχωρίζεσαι τον άνθρωπο με τον οποίο μέχρι πρότινος ήσουν μαζί και πορεύεσαι χωρίς εκείνον.

Εκείνη τη στιγμή αντιλαμβάνεσαι πως πολλές φορές οι σχέσεις τελειώνουν και πως πολλές φορές όση αγάπη και να έχεις για τον άλλο, αυτό δεν είναι πάντοτε αρκετό.

Μέσα από αυτή την εμπειρία, μαθαίνεις πως όλα έχουν μία αρχή και ένα τέλος και πως μπορεί αυτό το τέλος να σε οδηγήσει σε μία σπουδαιότερη αρχή.

Δεν αντιδρούν όλοι οι άνθρωποι μπροστά στο βίωμα του χωρισμού.

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν μεγαλύτερες συναισθηματικές αντοχές και μπορούν μέσα στην αρνητικότητα ενός βιώματος, να επαναπροσδιορίζουν τη ζωή τους.

Υπάρχουν όμως και οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση οι οποίοι προσπαθούν μέσα από μία σχέση να επανακτήσουν τη χαμένη αγάπη για τον εαυτό τους, μέσα από την τριβή με ένα άλλο πρόσωπο.

Είναι πιθανότερο ένα τόσο άσχημο βίωμα να τους “ξυπνήσει” ξανά αρνητικά αισθήματα για τον εαυτό τους, ενθυμούμενοι τα πρώιμα παιδικά τους βιώματα και ειδικά, τις σχέση με τους γονείς και το πόση αγάπη πήραν από εκείνους (είναι γεγονός πως οι ερωτικές σχέσεις ως επί το πλείστον, είναι μία αναβίωση των σχέσεων με τους γονείς μας).

Τρόποι για να Ξεπεράσεις Ανώδυνα Έναν Χωρισμό

Μπορεί ένας άνθρωπος να ξεπεράσει ανώδυνα έναν χωρισμό;

Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορεί να εμφυσήσει μέσα του την εμπιστοσύνη στο καλύτερη αύριο και την επιθυμία για ένα νέο ξεκίνημα;

Φυσικά και υπάρχουν και ακολούθως θα δούμε πέντε (5) από αυτούς.

Μίλησε ανοιχτά για τα αρνητικά συναισθήματά σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν μετά από έναν χωρισμό ή ένα οποιοδήποτε αρνητικό βίωμα να κλείνονται στον εαυτό τους και να αποσύρονται από κάθε κοινωνική συναναστροφή.

Αυτό είναι λάθος, διότι έτσι κλείνεσαι ακόμα περισσότερο μέσα στο πρόβλημά σου και δεν επιτρέπεις στο αίσθημα της ελπίδας και της αισιοδοξίας να ανθίσει μέσα σου.

Η συναναστροφή με άλλους ανθρώπους, οι φίλοι μας, ακόμα και ένας ειδικός ψυχικής υγείας, μπορούν να μας βοηθήσουν να απεγκλωβιστούμε από τα αρνητικά συναισθήματα και να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Φέρε ανθρώπους στη ζωή σου, βρες ευκαιρίες για κοινωνικές σχέσεις και καινούργιες γνωριμίες, δώσε την ευκαιρία σε ανθρώπους που επιθυμούν να σε πλησιάσουν.

Ίσως προκύψει μία άλλη γνωριμία η οποία και να σε γεμίσει περισσότερο! Μην προσπαθήσεις να προσεγγίσεις ξανά τον άνθρωπο από τον οποίο χώρισες, διότι αυτό θα σε πληγώσει περισσότερο και είναι πιθανό να σε κρατήσει κολλημένο στο παρελθόν.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν την ψυχή σου να αισθανθεί καλύτερα; μην κολλάς με ένα πρόσωπο που ίσως και να μην το αξίζει τόσο…

Άφησε τον εαυτό σου να εκφραστεί ελεύθερα

Δεν είναι κακό να επιτρέψεις στον εαυτό σου να βιώσει με ένταση κάθε αρνητικό συναίσθημα.

Άφησε τον εαυτό σου να θρηνήσει τη σχέση που τελείωσε, κλάψε όσο δυνατά αισθανθείς την ανάγκη, άφησε το θυμό σου να εκφραστεί στο μαξιλάρι.

Δεν είναι αδυναμία να δείχνεις την τρωτή σου πλευρά, είναι ένδειξη θάρρους και ωριμότητας.

Είναι χρήσιμη λύση να πάρεις ένα χαρτί και να γράψεις ελεύθερα κάθε αρνητικό σου συναίσθημα, δίχως λογοτεχνικούς καλλωπισμούς και προσπάθειες ωραιοποίησης. Διάβασέ το δυνατά και μετά σκίσε το.

Πήγαινε σε ένα απόμερο μέρος και φώναξε δυνατά, βγάλε τον πόνο από μέσα σου πριν εκείνος γίνει ακόμα πιο δυνατός.

Προσπάθησε να βρεις το θετικό του χωρισμού

Είναι βέβαιο πως κάθε άσχημο βίωμα στη ζωή μας έχει και θετικές προεκτάσεις, τις οποίες όμως πρέπει να ανακαλύψουμε εμείς.

Όσο και να πονάμε για ένα χωρισμό, μπορούμε να σκεφτούμε:

  • Μήπως ο άνθρωπος αυτός είχε πολλά ελαττώματα, οπότε να είναι και για καλό που η σχέση δε συνεχίστηκε;
  • Μήπως μας αξίζει ένα άλλο πρόσωπο που θα μας αγαπήσει πιο αληθινά και απλώς έχουμε εξιδανικεύσει ένα πρόσωπο δίχως να το αξίζει πραγματικά;
  • Μήπως ο έρωτας είχε φύγει και είχε μείνει μόνο η συνήθεια;
  • Μήπως φοβόμαστε απλώς και για αυτό μένουμε στάσιμοι;

Όλα αυτά αν τα σκεφτούμε, θα αντιληφθούμε πως ίσως ακόμα και αυτό το βίωμα να μας οδηγήσει σε κάτι καλύτερο.

Μπορεί αυτό το βίωμα να μας ωριμάσει περισσότερο ως ανθρώπους, να μας δείξει τι είναι αυτό που πραγματικά αποζητούμε και ψάχνουμε από το έτερο πρόσωπο, να μας βοηθήσει να χτίσουμε συναισθηματικές άμυνες.

Ας μην το δούμε μόνο ως το τέλος του κόσμου, ας προσπαθήσουμε να επωφεληθούμε και από τα καλά του…

Βρες τα αρνητικά του προσώπου με το οποίο χώρισες

Είναι ένας καλός τρόπος ο οποίος έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να ατενίσουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Αν αναλογιστούμε τα ελαττώματα του ανθρώπου με τον οποίο χωρίσαμε και τα αφήσουμε να υπερισχύσουν στα μάτια μας, αυτό θα μας βοηθήσει να ξεχάσουμε γρηγορότερα.

Βάλε μία δραστηριότητα στη ζωή σου

Ένα καινούργιο άθλημα, μία ταινία, ένα χόμπι θα βοηθήσουν τον πληγωμένο εαυτό μας να συνέλθει γρηγορότερα.

Δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να ασχοληθεί με κάτι καινούργιο, δώσε του την ευκαιρία να ξεχάσει γρηγορότερα.

Ο χωρισμός είναι, αδιαμφισβήτητα, ένα επώδυνο βίωμα. Είναι όμως καθαρά δική μας η επιλογή να μάθουμε από αυτόν και να βιώσουμε και τα μαθήματα ζωής που έχει να μας δώσει.

Αν σας άρεσε το άρθρο που μόλις διαβάσατε για τον χωρισμό, μοιραστείτε το με τους φίλους σας! Θα σήμαινε πολλά για τη μικρή μας ομάδα και σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για αυτό!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Λεβάντα: Αιθέριο Έλαιο, Καλλιέργεια, Ιδιότητες, Χρήσεις, Παρενέργειες, Τιμή

ΕΠΟΜΕΝΟ

Γύρη Μελισσών: Ιδιότητες, Οφέλη, Αλλεργίες, Παρενέργειες, Τιμή

Μην χάσετε...