Σύνοδος Ήλιου – Αφροδίτης – Άρη στις 24 Αυγούστου 2019 | Μια Νέα Αρχή

Συμπαντικά και αστρονομικά η θέση των πλανητών στις 24 Αυγούστου 2019 σημαίνει ταυτόχρονα την ολοκλήρωση και την έναρξη ενός νέου κύκλου!

Σύνοδος Ήλιου – Αφροδίτης – Άρη στις 24 Αυγούστου 2019 | Μια Νέα Αρχή

 

Η Μυθολογία

Η Αφροδίτη στην αρχαία ελληνική μυθολογία, ως η θεά του έρωτα και της ομορφιάς, της απόλαυσης, της ηδονής και της δεκτικότητας, συμβολίζει τη θηλυκή ενέργεια.

Την ενέργεια της θεάς Αφροδίτης εξισορροπούσε αρμονικά ο θεός Άρης, γνωστός και ως Θεός του Πολέμου και της φωτιάς, της δράσης, της μαχητικότητας και της δοτικότητας, δηλαδή της αρσενικής ενέργειας.

Η θεά Αφροδίτη ήταν επίσης η σύζυγος του θεού Ήφαιστου, που ήταν και αδερφός του θεού Άρη.

Αλλά την Αφροδίτη δεν συνόδευσε ποτέ ο χαρακτηρισμός της άπιστης, αντίθετα με τον θεό Δία που ήταν γνωστός γόης της μυθολογίας.

Ούτε ο Ήφαιστος ακούστηκε για την ζήλια του όπως η θεά Ήρα, απηυδησμένη σύζυγος του Δία.

Η Αστρονομία

Η σχέση του Άρη με την Αφροδίτη ήταν γνωστή στους θεϊκούς κύκλους και “κοινωνικά” αποδεκτή – εντάξει ο Ήφαιστος δεν χαιρόταν και ιδιαίτερα – και συμβόλιζε την απόλυτη ένωση της Θηλυκής με την Αρσενική ενέργεια.

Ωστόσο η Αφροδίτη και ο Άρης σχετίζονται και πλανητικά αφού σχηματίζουν νοητές γωνίες μεταξύ τους κατά τις ελλειπτικές τους πορείες.

Κάθε 8 χρόνια περίπου, οι δύο πλανήτες βρίσκονται σε “θέση” ή περιγραφικά συνευθειακά με τη Γη και τον Ήλιο.

Στη θέση αυτή η Γη εμφανίζεται ως νοητό κέντρο βάρους ανάμεσα στον  Άρη και στην Αφροδίτη, που δείχνουν να ισορροπούν και να ξεκινούν και πάλι για το διαφορετικών ταχυτήτων, ταξίδι τους, μέχρι να συναντηθούν ξανά μετά από 8 περίπου χρόνια.

Το φυσικό αυτό φαινόμενο λαμβάνει χώρα την 24η Αυγούστου 2019 και συμπίπτει με την πιο κοντινή θέση της Αφροδίτης στη Γη – κατώτερη σύνοδος – που συμβαίνει κάθε 583,92 γήινες ημέρες!

Συμπαντικά και αστρονομικά η θέση των πλανητών στις 24 Αυγούστου 2019 σημαίνει ταυτόχρονα την ολοκλήρωση και την έναρξη ενός νέου κύκλου

ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – "ΘΕΣΗ" ΗΛΙΟΥ-ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ-ΑΡΗ στις 24/08/2019
ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – “ΘΕΣΗ” ΗΛΙΟΥ-ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ-ΑΡΗ στις 24/08/2019 (ΠΗΓΗ: https://www.solarsystemscope.com/)

Ο νέος κύκλος θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2026.

ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – "ΘΕΣΗ" ΗΛΙΟΥ-ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ-ΑΡΗ στις 08/01/2026 (ΠΗΓΗ: https://www.solarsystemscope.com/)
ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – “ΘΕΣΗ” ΗΛΙΟΥ-ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ-ΑΡΗ στις 08/01/2026 (ΠΗΓΗ: https://www.solarsystemscope.com/)

Σύνοδος Ήλιου – Αφροδίτης – Άρη | Η Αστρολογία

Τα αποδιδόμενα χαρακτηριστικά στους θεούς της ελληνικής μυθολογίας καθώς επίσης και οι συμπαντικές πορείες τον πλανητών αυτών, πλέκονται και διανθίζονται μέσα από την ενεργειακή αστρολογία.

Για τη μελέτη των αστρολογικών ενεργειών, η 24η Αυγούστου 2019 σημαίνει τη “σύνοδο” (conjunction) του Ήλιου -σ.σ στην αστρολογία ο Ήλιος αν και το πιο γνωστό άστρο θεωρείται πλανήτης -, της Αφροδίτης και του Άρη.

Κατά τις συνόδους των πλανητών, ενεργειακά λαμβάνουν χώρα σημαντικά γεγονότα για τους ανθρώπους και ιδιαίτερα για αυτούς που η σύνοδος επηρρεάζει άμεσα τον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη τους.

Οι ενέργειες των πλανητών συγχωνεύονται και φιλτράρονται μέσα από το ζώδιο που συντελείται η σύνοδος. Η εν λόγω σύνοδος λαμβάνει μέρος στο ζώδιο στην 4° της Παρθένου.

Δηλαδή όλοι όσοι έχουν γενέθλια αυτές τις ημέρες (περίπου 21-28 Αυγούστου) αλλά και πλανήτες στην 4η μοίρα της Παρθένου έχουν γεγονότα για τα οποία υπάρχει συγχώνευση των ενεργειών των πλανητών της συνόδου.

Οι βασικές  ενέργειες αναφέρονται στη συνέχεια:

  • Ήλιος: θέματα ζωτικότητας, εμφάνισης, προσωπικής προβολής και μεγαλοπρέπειας του ατόμου, μεγαλομανία, υπερβολή
  • Αφροδίτη: οικονομικά θέματα, υλικές και συναισθηματικές απολαύσεις, γονιμότητα, σταθερότητα, ακαμψία, απληστία
  • Άρης: νέα ξεκινήματα, δράση, μαχητικότητα, τραυματισμοί, παρορμητισμός

Οι ενέργειες που αποδίδονται αστρολογικά στους πλανήτες είναι πολλές και αναφέρθηκαν βασικές και όχι όλες!

Οι παραπάνω ενέργειες συγχωνεύονται και φιλτράρονται μέσα από το ζώδιο της Παρθένου που έχει ως βασικά αστρολογικά χαρακτηριστικά την προσφορά εργασίας, κριτική ικανότητα, μεθοδικότητα, σχετίζεται με την υγεία, την υγιεινή και τη διατροφή αλλά όλα τα παραπάνω ενίοτε εμφανίζονται με την μορφή μανίας πράγμα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα των ατόμων.

Συνδυάζοντας τις ενέργειες των πλανητών με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου που συντελείται η σύνοδος ενδέχονται γεγονότα.

Οι ενέργειες πάντα αφορούν σε δράση και αντίδραση προκειμένου να ισορροπήσει ένα σύστημα και ως εκ τούτου κάτι που εκλαμβάνεται ως αρνητικό φέρει την ίδια θετική ενέργεια προκειμένου να ισορροπήσει

Ως εκ τούτου οι αστρολογικές ενέργειες αφορούν σε:

  • Επιτεύγματα ή ατυχήματα (πχ εργατικά ή λάθη στη γραμμή παραγωγής) σε χώρους σχετιζόμενους με τη διατροφή ή την υγεία.
  • Γεγονότα (επιτεύγματα ή ατυχήματα) που επιτυγχάνονται/προκαλούνται από τη μεθοδικότητα ή την έλλειψή της και ειδικά σε ότι σχετίζεται με την καρδιά, το κεφάλι/τον εγκέφαλο τον λαιμό και τα έντερα.
  • Νέα δυναμικά ξεκινήματα διατροφικής καθημερινότητας ευνοούνται αλλά προσοχή γιατί οι ενέργειες λειτουργούν και ακριβώς αντίθετα! Σε αυτή την περίπτωση ξεκινά η κάτω βόλτα που μπορεί να φαίνεται τώρα ως η απόλαυση της στιγμής αλλά θα είναι μία χρονίζουσα στιγμή.
ΧΑΡΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΗΛΙΟΥ - ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ - ΑΡΗ στις 24/08/2019 στην 4° της ΠΑΡΘΕΝΟΥ στην Αθήνα (7ος οίκος) (ΠΗΓΗ: https://horoscopes.astro-seek.com)
ΧΑΡΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΗΛΙΟΥ – ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – ΑΡΗ στις 24/08/2019 στην 4° της ΠΑΡΘΕΝΟΥ στην Αθήνα (7ος οίκος) (ΠΗΓΗ: https://horoscopes.astro-seek.com)

Η Παρθένος φιλτράρει τις ενέργειες με τηνμεθοδικότητα, την πρακτικότητα και την ικανότητας ανάλυσης.

Αν διατίθενται αυτά, είναι η κατάλληλη στιγμή για δράση και ενέργειες.

Αν πάλι δεν έχετε αναλύσει μεθοδικά το θέμα θα βρεθείτε απέναντι στον τοίχο της Παρθένου που προαπαιτεί για τα νέα ξεκινήματα, αντικειμενικότητα και οργάνωση σε πρακτικά θέματα.

Γιατί οι ιδέες απαιτούν χρήμα, μεθοδικότητα και εργατικότητα μέχρι να γίνουν πράξεις αλλιώς δεν υλοποιούνται.

Διαβάστε ακόμα: Φαρυγγίτιδα: Συμπτώματα, Διάρκεια & Μέθοδοι Αντιμετώπισης / Θεραπεία

Στην περίπτωση που είστε διαβασμένοι επί του θέματος, δράστε άφοβα και οι ενέργειες θα έχουν ομαλή ροή.

  • Θέλετε να παντρευτείτε, να κάνετε παιδιά, να ερωτευτείτε, να κερδίσετε χρήματα; Αν σας έτυχε αυτές τις ημέρες παρορμητικά ένα σχετικό γεγονός, θα συναντήσετε και τις αντίθετες ενέργειες που απαιτούσαν εργατικότητα και σταθερότητα. Αν το οργανώσατε από πριν, δεν σας λείπουν τα τραγούδια, γλέντια, γέλια και χαρά.
  • Είστε οργανωμένοι και μεθοδικοί και προγραμματίσατε το γεγονός για αυτές τις ημέρες; Οι ενέργειες είναι θετικότατες για να κυλήσει ομαλά η ροή των γεγονότων. Σε αυτή την περίπτωση η αρνητική, αντίθετη ενέργεια απομακρύνεται, προκειμένου να ισορροπήσει το σύστημα και να υπάρξει ομαλή ροή.
  • Είχατε προγραμματίσει κάτι και ακυρώθηκε; Όσο σοβαρό και να είναι, όσο και να σας στεναχώρησε οι ενέργειες δηλώνουν ότι βρήκατε εμπόδια για να αποφύγετε τα χειρότερα. Και ίσως να γνωρίζατε και τα πιθανά εμπόδια αλλά τολμήσατε και τώρα δεν σας βγαίνει. Lucky you! Θα το ανακαλύψετε στην συνέχεια γιατί θα θέλετε να κρύψετε την χαρά σας κάποια στιγμή που δεν σας κάθισε και δεν θα μπορείτε!
  • Μήπως χωρίσατε αυτές τις ημέρες; Δύο (τουλάχιστον) οι ενέργειες. Χωρίσατε μετά από πολύ σκέψη και ενώ είχατε αναλύσει κάθε λεπτομέρεια τελικά καταλήξατε και το υλοποιήσατε? Συγχαρητήρια! Δεν υπάρχει καλύτερο ξεκίνημα για τα επόμενα 8 χρόνια. Χωρίσατε παρορμητικά, εγωιστικά, απόλυτα, ενώ σας έλειπαν κομμάτια από το παζλ; Μην παίρνετε όρκο ότι ξεμπλέξατε απόλυτα. Θα απαιτηθούν διορθωτικές κινήσεις προς την κατεύθυνση της μετάνοιας ή της ολικής ρήξης.

Όσοι πάλι δεν έχετε γεγονότα ή νομίζετε πως δεν έχετε, την υπέροχη αυτή σύνοδο των εραστών πλανητών-θεών Αφροδίτης και Άρη υπό το φως του Ήλιου (αντί για κεριά!) ανατρέξτε πίσω στο παρελθόν σας και θυμηθείτε πως ήταν η ζωή σας τον Απρίλιο του 2013.

Αν κάτι ξεκίνησε λάθος τώρα θα κλείνει. Η σύνοδος του 2013 συντελέστηκε στο ζώδιο του Κριού ως εκ τούτου οι ενέργειες αφορούσαν κυρίως σε νέα ξεκινήματα, ενθουσιώδη, παρορμητικά, με προσωπική προβολή, που αν δεν απέδωσαν τους καρπούς που απαιτεί η Αφροδίτη για να ευχαριστηθεί, απομακρύνονται τώρα με το κλείσιμο του κύκλου και την αρχή του νέου ταξιδιού.

Για επίλογο θα αναφέρουμε ένα επιπλέον στοιχείο από την ελληνική μυθολογία.

Η Αφροδίτη και ο Άρης κατά τις συνευρέσεις τους, απέκτησαν καρπούς, τον Τρόμο και τον Φόβο (και κατά κάποιους και τον Έρωτα).

Αλλά επειδή η μυθολογία δεν μας αποσαφηνίζει που μεγάλωσαν τελικά τα παιδιά, έρχεται η Αστρονομία να παρουσιάσει τους δορυφόρους του Άρη, τον Τρόμο και τον Φόβο και η Αστρολογία να ερμηνεύσει ότι οι ενέργειες του παρορμητικού πάθους, του έρωτα, της απόλαυσης ενίοτε γεννούν τρόμο και φόβο.

Αν σας άρεσε το άρθρο που μόλις διαβάσατε, μοιραστείτε το με τους φίλους σας! Θα σήμαινε πολλά για τη μικρή μας ομάδα και σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για αυτό!