Πώς να επιλέξετε τους σωστούς κουμπάρους

Πώς να επιλέξετε τους σωστούς κουμπάρους

Πολλές φορές δεν είναι εύκολο να επιλέξετε τo σωστό κουμπάρο. Σκεφτείτε ότι είναι ο άνθρωπος που θα σταθεί δίπλα σας και θα σας στηρίξει όταν τον χρειαστείτε, που εκτιμάτε τη γνώμη του και θέλετε να τον έχετε κοντά σας σε σημαντικά γεγονότα της ζωής σας.

Είναι σημαντικό ο κουμπάρος σας να μένει κοντά σας; Όχι πάντα, αρκεί να ξέρετε ότι θα είναι δίπλα σας όταν τον χρειαστείτε. Μπορεί να μην είναι συνέχεια δίπλα σας στην προετοιμασία του γάμου, αλλά σίγουρα θα έχετε και άλλους φίλους και συγγενείς που θα μπορούν να σας βοηθήσουν και να σας στηρίξουν. Τα e-mail άλλωστε υπάρχουν για να μπορεί να σας πει τη γνώμη του για το νυφικό, το κοστούμι και τη διακόσμηση.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να υπάρχει σωστή επικοινωνία ανάμεσά σας. Ενημερώστε τον από την αρχή πώς ονειρεύεστε το γάμο σας ώστε να μπορεί να σας δώσει τις ανάλογες συμβουλές. Πολλοί κουμπάροι παίρνουν πολύ σοβαρά το ρόλο τους και σκέφτονται να κάνουν στο γάμο σας όσα δεν έκαναν στο δικό τους, ή όσα θέλουν να κάνουν στο δικό τους αν δεν έχουν παντρευτεί ακόμη. Συζητήστε μαζί τους τι περιμένετε από αυτούς πριν χάσετε τον έλεγχο και ο γάμος σας καταλήξει να γίνει δικός τους. Το βασικό μέλημα του κουμπάρου στην οργάνωση του γάμου είναι να παίξει το ρόλο “βοηθού” και να είναι δίπλα σας όταν τον χρειάζεστε.

Σκεφτείτε σε τι φάση της ζωής τους είναι οι κουμπάροι σας. Αν, π.χ., περιμένουν παιδί ή είναι ήδη γονείς, δεν θα είναι τόσο εύκολο να ακολουθήσουν το δικό σας πρόγραμμα όσο και αν το θέλουν. Όσο και αν θέλετε να κάνετε όλους τους κολλητούς σας φίλους κουμπάρους, δεν μπορείτε. Αυτό που μπορείτε όμως να κάνετε είναι να ζητήσετε τη βοήθειά τους ανάλογα με τα χαρίσματα και τις ικανότητές τους. Τη φίλη σας, π.χ., που ξέρει από μόδα και είναι δημιουργική τη θέλετε δίπλα σας όταν πάτε για νυφικά και όταν σκέφτεστε τις μπομπονιέρες , τα προσκλητήρια και τη διακόσμηση.

Το σημαντικό είναι να έχετε καλή επικοινωνία και να μη φοβηθείτε να μιλήσετε ελεύθερα για να μην πληγώσετε τα αισθήματά τους και πάνω από όλα να περάσετε καλά και να έχετε γύρω σας ανθρώπους που σας καταλαβαίνουν και σας αγαπάνε.

Πηγή: weddingtales.gr