Πρωινό: το πιο Σημαντικό Γεύμα της Ημέρας!

… για ενέργεια, μεγαλύτερη πνευματική διαύγεια και καλύτερη απόδοση στην εργασία!

Πρωινό: το πιο Σημαντικό Γεύμα της Ημέρας!

Ένα υγιεινό, ισορροπημένο, πρωινό γεύμα μας προσφέρει περισσότερη ενέργεια, μεγαλύτερη πνευματική διαύγεια και καλύτερη απόδοση στην εργασία, είτε πνευματική είτε χειρωνακτική.

Επειδή, όσες θερμίδες και να πάρουμε το πρωί, θα τις κάψουμε πιο εύκολα, το πρωινό μας μπορεί να είναι αρκετά πλούσιο. Αυτό δε σημαίνει ότι θα βαρυστομαχιάσουμε… Όπως κάθε γεύμα, φροντίζουμε και το πρώτο της ημέρας να είναι ισορροπημένο και να μας παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια για να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα μας.

Τα αμυλούχα τρόφιμα: Σύμφωνα με τη Μεσογειακή Διατροφή, πρέπει να αποτελούν βάση της διατροφής και του πρωινού μας γεύματος. Το άμυλο και οι σύνθετοι υδατάνθρακες μας δίνουν ενέργεια όλη μέρα, πολύτιμες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία και φυτικές ίνες, που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Εκτός λοιπόν, από μία φέτα ψωμί ή δύο φρυγανιές ή κράκερ, προσθέτουμε λίγα δημητριακά στο γάλα ή το γιαούρτι μας και απαραιτήτως τρώμε ένα φρούτο ή πίνουμε ένα ποτήρι φυσικό χυμό. Κάποιες μέρες, εμπλουτίζουμε το συνηθισμένο μας πρωινό και με ένα αυγό.

Οι φυτικές ίνες: Προστατεύουν από πολλές ασθένειες, όπως ο διαβήτης και η υπερχοληστερολαιμία. Για να αυξήσουμε την πρόσληψη φυτικών ινών, πρέπει να επιλέγουμε τρόφιμα ολικής άλεσης ή σικάλεως, τα οποία είναι λιγότερο επεξεργασμένα και έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ίνες.

Επιμέλεια: Ρούλα Σκουρογιάννη

Πηγή: AboutWellness