Παρίσι: Μαγευτικό ταξίδι στην Πόλη του Φωτός και του Έρωτα

  Παρίσι: Μαγευτικό ταξίδι στην Πόλη του Φωτός και του Έρωτα
  Παρίσι: Μαγευτικό ταξίδι στην Πόλη του Φωτός και του Έρωτα
  Rate this post!

  Παρίσι: Έχει χαρακτηριστεί η Πόλη του Φωτός αλλά και του Έρωτα – και όχι άδικα. Το Παρίσι εκπέμπει μια μαγεία και όλοι όσοι το επισκέπτονται φεύγουν μαγεμένοι από την ευρωπαϊκή αυτή πρωτεύουσα, πόσω μάλλον τα νιόπαντρα ζευγάρια που την επιλέγουν ως προορισμό για το γαμήλιο ταξίδι τους.

  Περπατώντας στην περίφημη λεωφόρο των Ιλυσσίων Πεδίων (Champs Elysées), από την Αψίδα του Θριάμβου (Arc de Triomphe) μέχρι την πλατεία Ομονοίας (Place de la Concorde), θα θαυμάσετε τις  βιτρίνες ξεχωριστών και φημισμένων καταστημάτων.

  Φυσικά επιβάλλεται μια επίσκεψη στον Πύργο του Άιφελ (Tour Eiffel), που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης. Ανεβείτε ψηλά για να απολαύσετε μια πανοραμική θέα του Παρισιού. Στα πόδια σας είναι το Πεδίον του Άρεως (Champs de Mars) και η Στρατιωτική Σχολή, το παλάτι του Τροκαντερό (Trocadéro), αλλά και ο Σηκουάνας που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σας.

  Η Παναγία των Παρισίων (Notre Dame), που ενέπνευσε το ομώνυμο μυθιστόρημα του Βίκτορα Ουγκό, στέκει επιβλητική στο νησάκι Ιλ ντε λα Σιτέ (Île de la Cité) του Σηκουάνα, κοντά στο Καρτιέ Λατέν (Quartier Latin), την περίφημη φοιτητική συνοικία. Σε αυτή την περιοχή βρίσκεται το πανεπιστήμιο της Σορβόννης, αλλά και ο Κήπος και το Παλάτι του Λουξεμβούργου (Jardin et Palais du Luxembourg) και το Πάνθεον (Panthéon).

  Το Παρίσι είναι συνυφασμένο στο μυαλό των περισσότερων και με το ξακουστό Μουσείο του Λούβρου (Musée du Louvre), που φιλοξενεί αναρίθμητα εκθέματα, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν αδιαμφισβήτητα η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης, αλλά και η Μόνα Λίζα (Τζοκόντα) καθώς και άλλα έργα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

  Για να αισθανθείτε τη μαγεία μιας άλλης εποχής, ανηφορίστε στη Μονμάρτρη με τα γραφικά μαγαζάκια αλλά και τον επιβλητικό ναό της Σακρέ Κερ (Sacré Cœur).

  Για ακόμα περισσότερο ρομαντισμό, συστήνεται η κρουαζιέρα με τα μπατό μους (bateaux mouches) κατά μήκος του Σηκουάνα.

  Τα αξιοθέατα της πόλης είναι ατελείωτα, γι’ αυτό και χρειάζονται αρκετές μέρες για να τη γνωρίσει κανείς – ίσως και περισσότερα από ένα ταξίδια… Το Μουλέν Ρουζ (Moulin Rouge), η Όπερα (Opéra), το Μουσείο του Ορσέ (Musée d’Orsay), το Μουσείο Ροντέν (Musée Rodin), το Μπομπούρ (Beaubourg) ή Κέντρο Ζορζ Πομπιντού (Georges Pompidous), η Πλας ντε Βοζ (Place de Vosges), η Πλατεία Βαντόμ (Place Vendome), αλλά και η σύγχρονη συνοικία της Ντεφάνς (Défense) και πολλά πολλά ακόμα περιμένουν να κλέψουν την καρδιά των επισκεπτών.

  Βέβαια, μιας και θα βρίσκεστε στο Παρίσι, αξίζει να πάτε μέχρι το παλάτι των Βερσαλλιών λίγο πιο έξω από την πόλη, αλλά και στη Eurodisney και το χωριό του Αστερίξ.

  Leave a Reply

  Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *