Οργανώστε τους καλεσμένους του γάμου σας

Οργανώστε τους καλεσμένους του γάμου σας

Καταλήξατε στους καλεσμένους του γάμου σας και ήρθε η ώρα να δείτε πού θα καθίσουν ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι, να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και να περάσουν καλά.

Όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε να βλέπετε πού θα καθίσουν οι καλεσμένοι σας, πιο εύκολη και καλύτερη θα γίνει η οργάνωση των θέσε;vν τους. Φυσικά μέχρι και την τελευταία μέρα δε θα έχετε τον απόλυτο αριθμό των καλεσμένων σας, αλλά αν έχετε κάνει σωστή οργάνωση θα είναι πολύ εύκολο να «τοποθετήσετε» τους έξτρα καλεσμένους του γάμου σας σε διάφορες θέσεις που θα έχετε αφήσει επίτηδες κενές.

Δε χρειάζεται να γνωρίζετε τέλεια Εxcel για να το χρησιμοποιήσετε για να οργανώσετε τους καλεσμένους του γάμου σας. Δίπλα σε κάθε όνομα μην ξεχνάτε να βάλετε τη σχέση του μαζί σας, αν είναι της οικογένειας του γαμπρού ή της νύφης, του κουμπάρου, φίλοι σας κ.λp. Έτσι θα μπορείτε να τους ταξινομήσετε εύκολα στα τραπέζια ανάλογα με την ομάδα στην οποία ανήκουν.

Αν παρόλα αυτά είστε οπτικός τύπος και θέλετε να τα έχετε όλα μπροστά σας με χαρτιά και ταμπελάκια, ζωγραφίστε σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί κύκλους για τα τραπέζια. Γράφτε σε μικρά post it ή ταμπελάκια τα ονόματα των καλεσμένων του γάμου σας και αρχίστε να τα τοποθετείτε γύρω από τα τραπέζια και να κάνετε διάφορες αλλαγές.

Μην ξεχάσετε να οργανώσετε το νυφικό τραπέζι. Μπορεί να φαίνεται σαν το τελευταίο και πιο εύκολο τραπέζι αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε και δεδομένα όπως η κουμπάρα που μπορεί να θέλει να κάτσει μαζί της στο νυφικό τραπέζι ο φίλος της, πόσοι από τους συγγενείς του καθένα σας θα καθίσουν στο νυφικό τραπέζι κ.ά. Στο κέντρο κάθονται η νύφη και ο γαμπρός, δίπλα στη νύφη κάθεται ο κουμπάρος, δίπλα στο γαμπρό κάθεται η κουμπάρα και μετά κάθονται οι γονείς και οι συγγενείς εναλλάξ άντρας γυναίκα. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι έτσι πρέπει να οργανώσετε και να καθίσετε στο νυφικό τραπέζι. Μπορείτε να αποφασίσετε να μην έχετε νυφικό τραπέζι αλλά να καθίσετε σε ένα τραπέζι με τους κουμπάρους σας και τους φίλους σας και σε διπλανό αλλά ξεχωριστό τραπέζι οι γονείς σας. Άλλωστε δε θα κάθεστε και πολλή ώρα!

Έχετε στο μυαλό σας παρεξηγήσεις και κόντρες που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα σε φίλους ή συγγενείς σας. Σε όλες τις οικογένειες υπάρχουν κάποιοι που δεν τα πάνε καθόλου καλά με κάποιους άλλους. Γιατί να τους καθίσετε σε διπλανά τραπέζια και να τους φέρετε σε δύσκολη θέση; Ο γάμος σας δεν είναι η κατάλληλη ώρα να ξαναφτιάξουν τις σχέσεις τους.

Μπορεί ο γάμος σας να μην είναι η κατάλληλη στιγμή να αναθερμάνετε σχέσεις, δε θα βρείτε όμως καλύτερη στιγμή να δημιουργήσετε καινούργιες σχέσεις! Βάλτε τους ελεύθερους φίλους σας να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Δημιουργήστε νοητά μία περιοχή στο χώρο της δεξίωσης του γάμου σας που θα είναι όλα τα τραπέζια με τους ελεύθερους φίλους σας και αυτούς που είναι στην ίδια ηλικία. Έτσι θα υπάρχει επικοινωνία μεταξύ τους και θα είναι πιο εύκολο να πάνε από το ένα τραπέζι στο άλλο και να σηκωθούν να χορέψουν.

Πηγή: Wedding Tales