Μεραμβελιωτάκη-Simon Μαρία | Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Η Μαρία Μεραμβελιωτάκη-Simon είναι συμβουλευτική ψυχολόγος και Neuro-linguistic Programming Practitoner πιστοποιημένη από το American Board of NLP.

Μεραμβελιωτάκη-Simon Μαρία

 
Η Μαρία Μεραμβελιωτάκη-Simon είναι συμβουλευτική ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (αριθμός 8352/7-11-03).

Απέκτησε το πτυχίο της στην Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο το 2003 και το μεταπτυχιακό της στη Συμβουλευτική το 2006 από το Πανεπιστήμιο Abertay Dundee στη Βρετανία.

Επίσης διαθέτει τον τίτλο του Πρακτικού Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP), ο οποίος είναι πιστοποιημένος από το American Board of NLP.

NLP Practitioner

Η καινοτόμος αυτή τεχνική στοχεύει να εκπαιδεύσει τα άτομα να καταλάβουν τη συμπεριφορά τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτύχουν τα αποτελέσματα που θέλουν γρήγορα και με επιτυχία.

Η αλλαγή, σύμφωνα με τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό είναι επιτεύξιμη χωρίς εκτενή αναφορά στο παρελθόν, για αυτό και η θεραπεία είναι προσανατολισμένη στο παρόν/μέλλον.

Η προσέγγισή της στη θεραπεία είναι συνθετική και ενσωματώνει στοιχεία από τις ανθρωπιστικές θεωρήσεις, τη γνωσιακή-συμπεριφοριστική προσέγγιση, το NLP (Neuro-linguistic Programming) και τη Θετική Ψυχολογία.

Έχει εργαστεί στον τομέα της ψυχικής υγείας στη Βρετανία συνολικά για τέσσερα χρόνια, αρχικά σε οικοτροφείο με εφήβους που παρουσίαζαν δυσκολίες συμπεριφοράς και αργότερα στo Βρετανικό φιλανθρωπικό οργανισμό κατά των ουσιοεξαρτήσεων Phoenix Futures.

Από Τον Ιούνιο του 2009 είναι συνεργαζόμενη ψυχολόγος σε Ιατρεία Διακοπής καπνίσματος αλλά και σε Διατροφολογικά γραφεία.

Εθελοντικά έχει προσφέρει της υπηρεσίες της ως ψυχολόγος στη Βρετανία σε γνωστό οργανισμό κατά της εξάρτησης από το αλκοόλ και στην Ελλάδα στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, καθώς και στο Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης του δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Η Μαρία Μεραμβελιωτάκη- Simon αρθογραφεί τακτικά σε περιοδικά υγείας αλλά και σε σχετικά sites στο internet.