22 °C Athens, GR
21/09/2020

Κτήμα Λεωνίδας Βαρυμπόμπη

Κτήμα Λεωνίδας Βαρυμπόμπη

Κτήμα Λεωνίδας (Βαρυμπόμπη): Στη λίστα των πελατών του συμπεριλαμβάνεται η αριστοκρατία των Αθηνών, αλλά και κορυφαίες προσωπικότητες μιας άλλης εποχής.

H πρώτη σελίδα της ιστορίας του εστιατορίου Λεωνίδας γράφτηκε από τον εμπνευστή του Λεωνίδα Διονυσώτη το 1928, με τη δημιουργία ενός μικρού ζυθεστιατορίου που γνώρισε μεγάλες στιγμές.

Σήμερα η ιστορία συνεχίζεται χάρη στο μεράκι των ιδιοκτητών του, καθώς διατηρεί μια κουζίνα με γεύσεις που θα σας ταξιδέψουν στα μυστικά της ελληνικής παραδοσιακής γαστρονομίας. Το κτίσμα περιβάλλεται από έκταση 25 στρεμμάτων και έχει ανακαινιστεί πλήρως, κρατώντας αναλλοίωτη την αίγλη του χθες. Από την πρώτη στιγμή θα διαπιστώσετε πως τίποτα δεν αφέθηκε στην τύχη και καμία δαπάνη δεν θεωρήθηκε περιττή για την αναγέννηση ενός μύθου. Με νεοκλασικές αναφορές στην αρχιτεκτονική του, έχει μετατραπεί σε ένα μικρό παλάτι, όπου η υψηλή αισθητική έχει τον πρώτο λόγο παντού. Κάθε γωνιά του είναι μια αυτοτελής εικόνα, ένας καμβάς ζωγραφισμένος με γήινα χρώματα, κομψά γύψινα στους τοίχους, όμορφο φωτισμό και μια κατάλευκη βεράντα με θέα στους κήπους και την Αθήνα που απλώνεται φωτισμένη στα πόδια σας.
Επικοινωνία με το Κτήμα Λεωνίδας

Τέρμα Λεωφόρου Τατοΐου, Βαρυμπόμπη
Τηλ.: 2108169391-2, 2108169474, 6976604070
Fax: 2108169475
email:  info@leonidas-estiatorio.gr  

Εταιρική Ιστοσελίδα:  Κτήμα Λεωνίδας

Δείτε όλες τις καταχωρήσεις στην κατηγορία “Κτήματα“.

1 Comment

 1. Καμία σχέση με αυτό που περιέγραφε ο εκπρόσωπος του καταστήματος, Γιώργος Ντ., όταν ήταν να κλείσουμε την αίθουσα. Αν και ευγενής, ήταν μάλλον ανειλικρινής και προσπαθούσε ακόμα και μετά από όσα έγιναν να μας καλοπιάσει, υποσχόμενος αποζημίωση. Βέβαια μετά απλά εξαφανίστηκε. Όσο για τους ιδιοκτήτες, άφαντοι γενικότερα.
  Ο «κύριος» Γιώργος Δ. που μας παρουσίασαν ως Μέτρ ήταν απών κατά τη μισή και πλέον διάρκεια της εκδήλωσης με αποτέλεσμα να πρέπει να παρεμβαίνουμε εμείς προσωπικά στα πολλαπλά προβλήματα. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να εισπράξει τα χρήματα νωρίς και από εκεί και πέρα το χάος. Όταν του ζητήσαμε το λόγο μας αντιμετώπισε με μέγιστη αγένεια και υποστήριζε ότι όλα έγιναν σωστά.
  Οι μισοί καλεσμένοι έκατσαν μόνοι τους σε τραπέζια, διότι είτε δεν υπήρχε άνθρωπος να τους τοποθετήσει, είτε αυτός που ήταν εκεί δεν ήταν σε θέση να διαβάσει μία απλή λίστα.
  Το σέρβις ήταν απαράδεκτο, οι σερβιτόροι στην πλειονότητά τους αγενείς και κακοί στη δουλειά τους. Οι παρκαδόροι, δε, ενοχλούσαν όλους τους καλεσμένους για να τους δώσουν λεφτά.
  Όταν άδειαζε κάτι στο μπουφέ δεν γέμιζε και συνέχιζαν να στέλνουν κόσμο να σερβιριστεί. Και γι’ αυτό έπρεπε να παρέμβουμε εμείς. Αντίστοιχα όταν τελείωνε το κρασί (το οποίο φέραμε εμείς), οι μπύρες, το νερό ή τα αναψυκτικά στα τραπέζια, οι καλεσμένοι έπρεπε να κυνηγάνε τους σερβιτόρους για να φέρουν άλλα. Και μία σημείωση ακόμα για το μπουφέ, ενώ είχαμε ζητήσει (και προφανώς πληρώσει) για carving, κάτι τέτοιο δεν υπήρχε. Το κρέας ήταν ήδη κομμένο.
  Την τούρτα την έβγαλαν πολύ αργά (είχαν ήδη φύγει οι μισοί καλεσμένοι) και όταν τους ζητούσαν να φέρουν κι άλλη έλεγαν ότι δεν είχαν. Τα φρούτα δεν βγήκαν ποτέ, αν και είχαν πληρωθεί όπως όλα τα άλλα.
  Οι τουαλέτες ήταν πολύ βρόμικες και γενικά σε άθλια κατάσταση. Η απάντηση του καταστήματος όταν τους το είπαμε ήταν ότι υπήρχε γυναίκα για να καθαρίζει.
  Στον εξωτερικό χώρο είχε υπερχειλίσει ο βόθρος και ορισμένοι καλεσμένοι έπρεπε να περπατήσουν πάνω στις ακαθαρσίες για να πάνε στα αυτοκίνητά τους (εκεί που τους είχαν πει οι παρκαδόροι να παρκάρουν).
  Αυτά είναι ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά ώστε να καταλάβει κανείς πως λειτουργεί το εν λόγω κατάστημα. Οι χαμηλές τιμές δεν είναι τυχαίες, καθώς το τελικό αποτέλεσμα αξίζει πολύ λιγότερο από αυτά που χρεώνουν. Το ότι το φαγητό ήταν καλό δεν είναι αρκετό για να καλύψει το γεγονός ότι μας κατέστρεψαν την εκδήλωση και μας εξευτέλισαν στους καλεσμένους μας.

Comments are closed.