“Kotsonis”

Χορός Ζούμπα (Zumba®) Ελλάδα: Γυμναστική & Χορός σε Ένα!

Χορός Ζούμπα (Zumba®) Ελλάδα: Γυμναστική & Χορός σε Ένα!

Χορός Zumba® ή Ζούμπα (αν προτιμάτε κατά το… Ελληνικότερον): Η μεγάλη μέρα του γάμου πλησιάζει. Το άγχος και το “τρέξιμο” κορυφώνονται. Πού χρόνος και διάθεση για γυμναστήριο τώρα;

Κι όμως, υπάρχει μια μέθοδος γυμναστικής που υπόσχεται μοναδικά οφέλη, όχι μόνο στο σώμα αλλά και στη διάθεσή σας, και μάλιστα άμεσα: Let’s Zumba!!!

Με διακρίσεις σε διαγωνισμούς χορού Latin και Freestyle, η Χρύσα Φραγκοπούλου είναι η πρώτη Zumba® Fitness Instructor στην Ελλάδα από το Φεβρουάριο του 2008. Της ζητήσαμε, λοιπόν, να μας πει δύο λόγια για τη νέα αυτή μέθοδο γυμναστικής που καθημερινά αποκτά όλο και περισσότερους fans. Γιατί η Zumba® δεν είναι απλά γυμναστική, είναι διασκέδαση, κέφι, χορός!

Χορός Zumba®: Τί Είναι και Πώς Ξεκίνησε;

H γυμναστική / χορός Zumba® ξεκίνησε από την Κολομβία στις αρχές του 1990 από τον γυμναστή Alberto «Beto» Perez, εντελώς τυχαία.

Kotsonis

Μια μέρα μπαίνοντας στην τάξη του συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει τη μουσική του aerobic και ότι η μοναδική του εναλλακτική λύση ήταν να χρησιμοποιήσει ό,τι κασέτες είχε στο αυτοκίνητό του.

Αυτές περιλάμβαναν τα τραγούδια που αγαπούσε, παραδοσιακά Latin salsa και merengue, μουσική με την οποία είχε μεγαλώσει. Ήταν πρόκληση να αυτοσχεδιάσει επί τόπου ένα ολόκληρο μάθημα μη χρησιμοποιώντας τη γνωστή aerobics μουσική.

O Βeto ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και από εκείνο τον αυτοσχεδιασμό της στιγμής γεννήθηκε το επαναστατικό fitness πρόγραμμα Zumba®!!!

Από τότε η γυμναστική με χορό Zumba® εξαπλώθηκε σαν φωτιά και καθιερώθηκε ως η μοναδική τόσο ισχυρή κίνηση στη βιομηχανία του fitness. Από τον Ιούλιο του 2009 διδάσκεται σε πάνω από 40.000 μέρη σε 75 χώρες αλλάζοντας τις ζωές εκατομμυρίων «οπαδών» Zumba® παγκοσμίως.

Ουσιαστικά, ο χορός Zumba® ενσωματώνει λάτιν ρυθμούς και εύκολες χορευτικές κινήσεις και βήματα για να δημιουργήσει ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα fitness που θα σας απογειώσει. Στην πράξη λίγο από salsa, merenque, reggaeton, samba, hip-hop, cha cha, flamenco, αλλά και χορό της κοιλιάς και η γυμναστική γίνεται γιορτή!

Για να ακολουθήσει κάποιος τη μέθοδο Zumba®, χρειάζεται να μάθει κάποια βήματα, όπως στους χορούς Latin;

Υπάρχουν κάποια πολύ εύκολα βασικά βήματα που επαναλαμβάνονται στις χορογραφίες, οπότε είναι κάτι εύκολο και διασκεδαστικό!

Τι είναι αυτό που κάνει τη Zumba® να διαφέρει από τα άλλα είδη γυμναστικής, όπως το aerobic;

Η Zumba® δεν είναι σημαντική μόνο για το σώμα αλλά και για το πνεύμα, είναι μια μέθοδος που σε κάνει να νιώθεις καλά! Συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχολογίας, της αυτοπεποίθησης, της εικόνας που έχει ο καθένας για τον εαυτό του!

Η επιτυχία της Zumba® έγκειται στο ότι οι ασκούμενοι έρχονται ξανά και ξανά για μάθημα γιατί διασκεδάζουν χωρίς να συνειδητοποιούν ότι ασκούνται.

Έπειτα αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα και ο κύκλος συνεχίζεται καθώς συνεχίζουν να έρχονται και να απολαμβάνουν τα ψυχολογικά και σωματικά οφέλη που τους προσφέρει η Zumba®!

 

Zumba Οφέλη: Γυμναστείτε Χορεύοντας!

Ο στόχος μας είναι απλός: Θέλουμε να θέλετε να προπονηθείτε, να αγαπήσετε την προπόνηση και να εθιστείτε. Οι φανατικοί της Zumba® επιτυγχάνουν μακροπρόθεσμα οφέλη απολαμβάνοντας την εμπειρία μιας κεφάτης ώρας, ξοδεύοντας θερμίδες με κινήσεις που αιχμαλωτίζουν το ενδιαφέρον τους για πάντα!

Οι ρουτίνες περιλαμβάνουν διαλειμματικές προπονήσεις όπου αργοί και γρήγοροι ρυθμοί εναλλάσσονται για να τονώσουν και να σμιλέψουν το σώμα σας, ενώ συγχρόνως καίτε λίπος.

Δηλαδή πόσες θερμίδες καίει κανείς κάνοντας χορό Zumba®;

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ACE (American Councilon Exercise) χορεύοντας ζούμπα καταναλώνεις κατά μέσο όρο 400+ θερμίδες/μάθημα (εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ένταση, το εύρος των βημάτων κλπ). Σύμφωνα με τη μελέτη, καίγονται περισσότερες θερμίδες από ό,τι σε ένα μάθημα poweryoga, kickboxing ή ένα απλό μάθημα χορού.

Ποια Είδη Zumba® Υπάρχουν;

Εκτός από το βασικό, υπάρχουν τα specialty μαθήματα Zumba®, όπως το Zumba® Toning (με χρήση ελαφριάς αντίστασης), το AquaZumba® (σε πισίνα), το Zumba® Sentao (με χρήση καρέκλας), το Zumbatomic® (για παιδιά) και το Zumba® Gold (για μεγαλύτερες ηλικίες, 60+).

Επίσημοι Εκπαιδευτές Zumba®

Ναι, και πρέπει πάντα να γνωρίζουμε αν ο instructor έχει εκπαιδευτεί από τους επίσημους εκπαιδευτές Zumba®! Όλοι οι licenced Zumba® Instructors αναγράφονται στο επίσημο site του Zumba® (www.zumba.com). Αν κάποιος δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, δεν έχει άδεια! Στο ίδιο site μπορείτε να βρείτε σε ποια γυμναστήρια, σχολές χορού, σχολεία, συλλόγους, clubs κλπ στην περιοχή σας γίνονται μαθήματα Zumba®.

Γυμναστήρια Zumba

Λόγω της περιορισμένης και μη βελτιστοποιημένης παρουσίας στο διαδίκτυο των γυμναστηρίων που παρέχουν προγράμματα ζούμπα, η ανεύρεση τους είναι για… δυνατούς λύτες. Εμείς λοιπόν ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε εδώ 10 γυμναστήρια που θα μπορέσετε να χορέψετε στους latin ρυθμούς της Zumba.

  • 1. Holmes Place Athens (Zumba, Zumbatomic) – Τηλέφωνο: 210 3259400
  • 2. Διάπλασις: Αχαϊας 35, Αμπελόκηποι/Αθήνα – Τηλέφωνο: 210 6984203
  • 3. Fitness Plus: Δαμάρεως & Ηρώων Σκοπευτηρίου 12 – Σύνορα Καισαριανής/Παγκρατίου – Τηλέφωνο: 210 7525282
  • 4. Bodyfit: 25ης Μαρτίου 2, Ταύρος (Πλησίων Ηλ. Ταύρου) – Τηλέφωνο: 210 4833920
  • 5. Golden Gym: Κυψέλης 32, Κυψέλη – Τηλέφωνο: 2108846 410
  • 6. Life Fitness Center: Νικ. Πλαστήρα 45Β, Θεσσαλονίκη – Τηλέφωνο: 2310 330455
  • 7. Gymnasium: 4 Υποκαταστήματα στη Θεσσαλονίκη
  • 8. Patra Fitness: Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 5-7 (έναντι Alpha Bank) – Τηλέφωνο: 2610 453427
  • 9. Dance Academy: Πατρών & Πηγάσου 42, Κόρινθος – Τηλέφωνο: 2741 072669
  • 10. Yava Fitness Center – Τηλέφωνο: 800 1118700

Αν γνωρίζετε κάποιο άλλο και νομίζετε ότι αξίζει να προβληθεί ώστε να το γνωρίσει ο κόσμος, ενημερώστε μας αφήνοντας ένα σχόλιο στο τέλος του άρθρου ώστε να ενημερώσουμε τη σχετική λίστα άνωθεν.

*H Χρύσα Φραγκοπούλου είναι η πρώτη Zumba® Fitness Instructor στην Ελλάδα, από το Φεβρουάριο του 2008. Τον Απρίλιο του 2009 συμμετείχε με τη Διεθνή ομάδα Zumba® στη Fibo 2009 που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, ενώ το Μάιο του 2009, σε συνεργασία με τα κεντρικά γραφεία Zumba® στην Αμερική, διοργάνωσε το πρώτο σεμινάριο εκπαίδευσης δασκάλων Zumba® στην Ελλάδα.

Απόφοιτη του Studio One School of Fitness & Aerobics, με ειδικότητες Dance Aerobic Instructor και Elite Aerobic Instructor, είναι μέλος της International Dance Teachers Association της Μεγάλης Βρετανίας και της Dance Vision International Dance Association των ΗΠΑ (για Latin και ευρωπαϊκούς χορούς), καθώς και του διεθνούς δικτύου δασκάλων Zumba®.

H Χρύσα διδάσκει Zumba®, Zumba Gold®, Zumbatomic®, Zumba Toning® & Zumba Sentao® και συνεργάζεται με γνωστές σχολές χορού και γυμναστήρια της Αττικής.

Let’s Zumba®!

Αν σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε, μοιραστείτε το με τους φίλους σας! Θα σήμαινε πολλά για τη μικρή μας ομάδα και σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για αυτό!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Νυφικά Χτενίσματα: Για Μια Γοητευτική Γαμήλια Παρουσία

ΕΠΟΜΕΝΟ

Διακόσμηση Σαλονιού: Ιδέες & Λύσεις για ένα Ξεχωριστό Σαλόνι

Μην χάσετε...