Επιλέγοντας τον ιδανικό hair-stylist

Επιλέγοντας τον ιδανικό hair-stylist

Hair-Stylist : Μπορεί να είστε από τις τυχερές που έχετε έναν κομμωτή που τον εμπιστεύεστε για το νυφικό σας χτένισμα γιατί γνωρίζει το στυλ σας και τι σας ταιριάζει. Αν πάλι όχι, τότε πρέπει να είστε πολύ προσεκτική στην επιλογή σας γιατί το χτένισμα του γάμου σας θα είναι αυτό που θα δώσει το τελικό φινίρισμα στο νυφικό look σας.

Πηγαίνετε στο ραντεβού σας με τον κομμωτή προετοιμασμένη. Πάρτε μαζί σας φωτογραφίες από νυφικά χτενίσματα που έχετε δει σε περιοδικά, δικές σας φωτογραφίες με χτενίσματα που σας αρέσουν, από χτενίσματα γάμων φίλων σας, οτιδήποτε νομίζετε ότι θα βοηθήσει τον κομμωτή να καταλάβει τι θέλετε.

Πάρτε μαζί σας μία φωτογραφική μηχανή. Ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας φωτογραφήσει από κάθε πλευρά ώστε να φαίνεται το χτένισμα από μπροστά, από πίσω, από δεξιά και από αριστερά. Έτσι θα μπορείτε να δείτε ακριβώς τι θα δουν οι καλεσμένοι του γάμου σας. Αν ο κομμωτής σας χρησιμοποιήσει κάποιο συγκεκριμένο προϊόν styling που σας δίνει κάτι ιδιαίτερο στο χτένισμα σας, σημειώστε το. Σημειώστε επίσης και κάθε προϊόν styling που δεν σας αρέσει.

Πριν προσλάβετε έναν κομμωτή, σκεφτείτε αν θέλετε να έρθει αυτός στο χώρο σας, αν θα πάτε εσείς στο κομμωτήριο του, αν θα χτενίσει και κάποιους άλλους εκτός από εσάς, όπως τη μητέρα σας ή την κουμπάρα σας, και αν θέλετε να είναι μαζί σας και στη δεξίωση.

Χρονομετρήστε πόση ώρα χρειάζεται το χτένισμα του γάμου σας από την αρχή μέχρι το τέλος. Υπολογίστε τι ώρα πρέπει να φύγετε από το σπίτι και κλείστε το ραντεβού σας προσθέτοντας μισή με μία ώρα περισσότερο από την ώρα που χρειάζεται ο κομμωτής σας. Αν χρειάζονται 2 ώρες για το χτένισμα σας, υπολογίστε άλλη μισή με μία ώρα, και πείτε στον κομμωτή σας να έρθει 3 ώρες νωρίτερα από την ώρα που θα πρέπει να φύγετε από το σπίτι.

Τη μέρα του γάμου σας, πριν αρχίσει ο κομμωτής να σας κάνει το χτένισμα του γάμου σας, φορέστε τα νυφικά σας εσώρουχα και από πάνω μία ρόμπα που να κλείνει από μπροστά ώστε να μη χαλάσει το χτένισμα όταν τη βγάλετε.

Ετοιμάστε το χώρο που θα καθήσετε για να σας χτενίσει. Για εσάς τοποθετήστε μία καρέκλα με χαμηλή πλάτη ώστε να μπορεί να κινηθεί άνετα ο κομμωτής σας. Σιγουρευτείτε ότι υπάρχουν αρκετές πρίζες για τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει, ή αν δεν υπάρχουν, πάρτε κάποιο πολύπριζο.

Αν δεν έρθει ο κομμωτής σας μαζί σας στη δεξίωση του γάμου σας, ρωτήστε τον πώς να διατηρήσετε το χτένισμα και αν φοράτε πέπλο, να σας δείξει πώς να το βγάλετε χωρίς να χαλάσετε το νυφικό σας χτένισμα.

Πηγή: weddingtales.gr